Barça

El protagonista

Ansu Fati

Creixement imparable

Veient el seu rendiment aquesta temporada, a ningú l’hauria d’estranyar que clubs amb potencial econòmic s’hagin fixat en Ansu Fati. En un mercat en recessió, el talent va buscat i jugadors com ell valen més or que no pesen. Molts ulls han fixat el seu objectiu en la jove perla del Barça, que dia a dia va creixent i fent-se un lloc i un nom en el primer equip blaugrana. A Anglaterra asseguren que el Manchester United estaria disposat a pagar més de cent milions d’euros per aconseguir els seus serveis, una quantitat que en l’actualitat sembla inassumible, però ves a saber si no estan disposats a perdre el cap per un futbolista al qual encara ningú sap veure el sostre. El Barça confia en ell i l’està cuidant, conscient que té un tresor que encara cal polir perquè s’acabi de convertir en una estrella.

Té una joventut insultant però ja s’ha fet un lloc entre els grans. Va fer-se espai en el primer equip després d’aprofitar-se de les baixes de les primeres espases però amb el seu rendiment s’ha guanyat quedar-se tota la temporada amb els grans. Amb Quique Setién va començar sent un futbolista important quan va intentar implantar el nou sistema –titular en 7 dels 8 primers partits–, però després va perdre una mica de protagonisme. En el primer partit al Camp Nou després del reinici de la competició, el tècnic va decidir fer-li confiança i Ansu Fati no va fallar. La jove perla del planter va ser absolutament decisiva perquè el Barça mantingui la primera posició de la classificació gràcies al seu gol poc abans del descans. La seva titularitat va ser una gran alegria per a tots aquells que van trobar a faltar que Setién donés oportunitats als joves del planter a Mallorca. Ansu no jugava d’inici des del 15 de febrer passat, quan va acompanyar Messi i Griezmann en el partit contra el Getafe. Des d’aquell dia, el seu protagonisme ha estat secundari. No va jugar en la golejada contra l’Eibar, només va tenir tres minuts contra el Nàpols en la Champions, nou contra el Real Madrid al Bernabéu i cinc contra la Real Sociedad. A Mallorca l’escollit per completar la tripleta atacant va ser Braithwaite.

Com sempre, Ansu va intentar desbordar des de la banda esquerra de l’atac i es va convertir en un dels grans protagonistes del partit marcant el gol que va obrir la llauna i que va donar tranquil·litat a l’equip blaugrana. Va ser en un moment decisiu, quan s’estava a punt d’arribar a la mitja part. Junior Firpo, que ahir substituïa el sancionat Jordi Alba, va lluitar per una pilota a la frontal de l’àrea del Leganés i la pilota va acabar als peus d’Ansu Fati, que no s’ho va pensar gens ni mica a l’hora d’engaltar un xut sec i ajustat que va servir al Barça per avançar-se en el marcador. Amb el d’ahir contra el Leganés ja ha fet cinc gols aquesta temporada amb el Barça en la lliga. Va marcar contra l’Osasuna, el València i va fer un doblet contra el Llevant. En la Champions va marcar el gol decisiu per aconseguir la victòria al camp de l’Inter de Milà, també amb un xut ras com el d’ahir.

Quique Setién el va substituir en el minut 53 del partit perquè en el seu lloc entrés Luis Suárez, que ha de seguir acumulant minuts abans de recuperar la titularitat. Ansu, però, va fent el seu camí. I és imparable.

42
intervencions
0
passades de mèrit bones
0
pilotes recuperades
3
pilotes perdudes
1
falta comesa
2
faltes rebudes
1
rematada
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)