Barça

La Champions es decidirà a Lisboa

Es jugarà entre el 12 i el 23 d’agost, en principi sense públic, als estadis José Alvalade i Da Luz

La UEFA no ha decidit on es jugaran els partits de tornada que estan ajornats, entre altres el Barça-Nàpols. El club blaugrana està segur que serà al Camp Nou

El que era un secret de domini públic ho va confirmar ahir la UEFA després de la reunió de la seva executiva. La Champions League 2019/20 es resoldrà en una final a vuit a Lisboa entre el 12 i el 23 d’agost. Els estadis José Alvalade, seu de l’Sporting de Portugal, i Da Luz, casa del Benfica, seran els escenaris on es jugarà la fase final de la competició, reestructurada per culpa de la crisi del coronavirus. Abans, hauran de disputar-se els partits de tornada dels vuitens de final de les quatre eliminatòries que van quedar sense resolució, entre altres el Barça-Nàpols i el Manchester City- Real Madrid. El president de la UEFA, Aleksander Ceferin, va explicar que la intenció és que aquests quatre partits, que es disputaran els dies 7 i 8 d’agost, es juguin allà on toca, però que tot dependrà de l’evolució de la pandèmia, i va oferir com a alternatives les ciutats portugueses de Porto i Guimarães. En aquest sentit, el Barça només preveu l’opció que la tornada contra el Nàpols es jugui al Camp Nou i creu que fins i tot es podria jugar amb públic. Ceferin va dir que la decisió es prendrà abans del 10 de juliol.

Una vegada resoltes aquestes quatre eliminatòries, els classificats s’uniran al Leipzig, l’Atalanta, el PSG i l’Atlético de Madrid. Els quarts de final, que se sortejaran amb les semifinals el 10 de juliol, es jugaran els dies 12, 13, 14 i 15 d’agost. Les dues semifinals, els dies 18 i 19. I la final, el 23 a l’estadi Da Luz. La idea és que tots els partits, que començaran a les nou del vespre, es juguin a porta tancada, però Ceferin no descarta res. “Ara diria que no, però les coses estan canviant molt. Fa un mes pensàvem que no podríem acabar la competició. Ara no puc respondre a aquesta pregunta”, va explicar, i va afirmar que els equips que juguin la final a vuit no podran tornar als seus països entre partit i partit i es quedaran a Portugal mentre duri la seva participació.

No és aquesta l’única decisió que va prendre el comitè executiu de la UEFA respecte a la Champions. Va decidir que l’Estadi Olímpic Atatürk d’Istanbul, que havia de ser seu de la final aquest any, ho sigui l’any 2021. L’any 2022 ho serà l’estadi de Sant Petersburg; l’Arena de Munic ho serà l’any 2023, i Wembley, l’any 2024. També va anunciar que tant la Champions League com l’Europa League de la temporada vinent començaran el 20 d’octubre, que la Supercopa d’Europa es jugarà el 24 d’octubre a Budapest i que en les competicions europees d’aquesta temporada es podran fer cinc canvis i els convocats podran ser 25. També va deixar clar la UEFA que no podran jugar els fitxatges fets per a la temporada vinent.

Champions femenina

També es va decidir ahir quan i on es jugarà la Champions League femenina. Com va explicar el directiu del Barça Xavi Vilajoana aquest dilluns en una entrevista en aquest diari, el País Basc serà la seu de la final a vuit, que es jugarà a Bilbao i Sant Sebastià entre el 21 i el 30 d’agost. Un dels quarts de final, que es jugarà a partit únic, com totes les eliminatòries i competicions, enfrontarà el Barça contra l’Atlético de Madrid. Els partits de quarts de final es jugaran els dies 21 i 22 d’agost. Les semifinals es disputaran el dia 26 i la final el 30. Vilajoana va explicar a aquest diari que el Barça s’havia interessat per organitzar aquesta final a vuit, però que la UEFA va preferir que no es jugués a casa d’un dels equips classificats.

També va resoldre la UEFA com es jugarà el que queda d’Europa League. La competició es resoldrà en una final a vuit a Alemanya entre el 10 i el 21 d’agost amb quatre seus: Duisburg, Gelsenkirchen, Düsseldorf i Colònia, que serà la seu de la final. Abans, però, s’han de completar les eliminatòries de vuitens de final. A sis, els queda el partit de tornada i encara no s’ha disputat cap partit en les eliminatòries Sevilla-Roma i Inter-Getafe. La idea és que aquestes dues eliminatòries es juguin a partit únic en territori alemany els dies 5 i 6 d’agost. Pel que fa a les altres sis, com en el cas de la Champions, es jugaran els partits de tornada allà on tocava depenent de la situació sanitària. També com en el cas de la Champions, la UEFA va decidir que la ciutat que havia de ser seu de la final aquest any, Gdansk, ho sigui l’any que ve. Finalment, la fase final de la Youth League es jugarà a Nyon entre el 18 i el 25 d’agost.

LA FEMENINA

Amb presència del Barça, es jugarà al País Basc entre el 21 i el 30 d’agost

L’EUROPA LEAGUE

La final a vuit es disputarà a Alemanya, i també el Sevilla-Roma i l’Inter-Getafe

No renuncien a la Nations League

Tot i que la temporada vinent es preveu que tindrà un calendari molt dur, la UEFA, tot i l’oposició d’alguns clubs, no va voler renunciar a disputar la Nations League i va anunciar que els clubs hauran de cedir 30 dies als seus jugadors, dividits en tres finestres, entre els mesos de setembre i desembre. En aquestes tres finestres, la selecció espanyola, per exemple, jugarà sis partits de la Nations League i dos amistosos. En cada una d’aquestes finestres, el combinat de Luis Enrique jugarà un doble enfrontament contra Alemanya, Ucraïna i Suïssa i dos partits amistosos més. El primer d’aquests partits significarà el retorn de l’asturià a la banqueta de la selecció espanyola.

A més, la UEFA va confirmar les dotze ciutats que seran seu de l’Eurocopa ajornada al 2021.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)