Barça

Arthur: Vigo-Torí-Barcelona

Mercat. El migcampista brasiler va jugar els últims minuts contra el Celta i a la nit va viatjar cap a Itàlia per passar avui el reconeixement mèdic abans de tancar el fitxatge pel Juventus

Arthur Melo va viatjar en un vol privat ahir a la nit cap a Torí, on avui passarà el pertinent reconeixement mèdic abans de fitxar pel Juventus per a les cinc properes temporades. Just després tornarà cap a Barcelona, perquè la competició no s’atura i dimarts hi ha un partit molt important contra l’Atlético de Madrid al Camp Nou. Viatge llampec cap a terres italianes. De Vigo cap a Torí i retorn a Barcelona. Hores de vol per anar pensant què ha passat en tot aquest temps amb la seva relació i el Barça. De gran projecte de present i futur a jugar només els últims minuts contra el Celta i de ser suplent habitual.

Un desenllaç gens sorprenent malgrat que no fa ni dos mesos el migcampista brasiler va voler fer públic que no pensava moure’s de Barcelona, on volia triomfar i fer arrels, motiu pel qual estava fent classes de català. Va ser un moviment per posar fi a tots els rumors que sorgien sobre el seu futur i l’interès que tenien tant el Juventus com el Barça de tancar una operació d’intercanvi amb Pjanic per quadrar els seus respectius balanços econòmics abans del 30 de juny. El club blaugrana, malgrat la reticència inicial d’Arthur a marxar, mai va tancar la porta a l’operació. De fet, la fomentava perquè complia diversos objectius de cop. Incorporava Pjanic, un jugador més veterà que el brasiler però de qualitat contrastada, complia el pressupost pel que fa a la necessitat d’ingressar 124 milions d’euros en vendes abans del tancament de l’exercici, i es desprenia d’un futbolista que no tenia el consens de tothom dins l’entitat. Alguns consideren que ha estat una decepció i que n’esperaven molt més quan el van incorporar pensant que podria acabar sent el nou Xavi.

Les converses entre els dos clubs van començar per Setmana Santa. Arthur interessava al Juventus i el brasiler era un dels jugadors pel qual el Barça estava disposat a negociar. Independentment de la sortida d’Arthur, els blaugrana volien Pjanic i entenien que l’operació d’intercanvi era la millor fórmula perquè tot arribés a bon port. Però els italians van topar amb la negativa del brasiler a deixar el club blaugrana. Era tan rotunda que fins i tot el Juventus va enviar Branchini a Barcelona per intentar convèncer el futbolista. Però Arthur continuava oferint resistència i els italians van demanar ajuda. Han estat dos mesos i mig de negociació, cuinada a foc molt lent perquè ha calgut una gran proposta, tant esportiva com econòmica, per doblegar el desig i la voluntat d’Arthur. Ahir els clubs ja s’estaven intercanviant els contractes i amb el jugador només falta resoldre algunes coses de lletra petita. Res important.

Pjanic també passarà la revisió mèdica avui, condició indispensable abans que els dos clubs anunciïn l’acord de forma oficial, però no viatjarà a Barcelona. Ho farà a Torí. Arthur serà valorat en 70 milions d’euros i Pjanic, en 60. El Barça rebrà 10 milions en líquid.

NEGOCIACIÓ

Es va iniciar per Setmana Santa i ha estat lenta perquè Arthur no volia marxar

PJANIC

També passarà la revisió mèdica a Torí abans de convertir-se en jugador del Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)