Barça

Aspas enfonsa el Barça

Els blaugrana es deixen dos punts i mitja lliga a Vigo després d’un gol del davanter gallec a dos minuts del final

L’uruguaià havia posat en avantatge dues vegades els de Setién amb els seus dos primers gols després de la lesió, tots dos a passada de Messi

El Barça va posar ahir a Balaídos el títol de lliga en safata al Real Madrid. Amb una falta més que justeta, una barrera mal posada, un saltet de Griezmann i una genialitat de Iago Aspas, el Celta va empatar a dos minuts del final, i va fer inútils els dos primers gols de Luis Suárez després de la lesió. Els blaugrana es van deixar dos punts vitals en la lluita pel campionat, ara que s’està disputant la jornada 32 i amb els de Zidane, que avui visiten un Espanyol en erupció i a tocar del descens, amb poques possibilitats de fallar en el que queda de lliga, una ensopegada que hauria d’arribar en forma de derrota.

La golejada a Mallorca en el primer partit post-confinament va ser un miratge. Dues sortides més del Barça i dos partits més sense guanyar. Dos empats, contra el Sevilla i el Celta, que fan arribar a 25 els punts que els blaugrana s’han deixat lluny del Camp Nou aquesta temporada, un llast massa gran per a un equip que vol ser campió. Un dèficit que no s’ha solucionat amb el canvi d’entrenador. De fet, poc ha millorat l’equip, tant en números com en joc des que el president va decidir rellevar Ernesto Valverde per Quique Setién.

I això que el Barça va jugar a Balaídos molt millor que ho havia fet en cap dels quatre partits després del retorn de la lliga. Setién va ser més Setién i va premiar els bons minuts que Riqui Puig i Ansu Fati havien fet contra l’Athletic. Més frescor, ambició, desequilibri, joventut. Per posar el migcampista ho tenia més fàcil. Amb De Jong lesionat, Busquets sancionat i Arthur pendent d’un viatge a Torí per tancar el seu fitxatge pel Juventus. Apostar per Ansu Fati va suposar deixar una vegada més Griezmann a la banqueta. Ja havia estat suplent el francès a Sevilla i va repetir a Balaídos. Poca cosa havia aportat en els quatre partits anteriors i caldrà veure si continua de blaugrana la temporada vinent. Perquè inclús Setièn va preferir Braithwaite abans que Griezmann quan va decidir substituir Ansu Fati entrada la segona part.

El Barça va ser dominador absolut del joc des de l’inici del partit. Circulava bé la pilota, la pressió era efectiva, es jugava en camp rival i el terreny de joc estava ben obert amb Semedo, Alba i Ansu Fati. Messi estava molt participatiu. L’equip, amb la petita revolució feta pel tècnic, transmetia molt més que en els quatre partits anteriors, fins i tot més que en els jugats abans de la pandèmia. Va poder marcar el Barça ben aviat, en el minut 6, amb un cop de cap de Piqué que va topar amb el travesser, Semedo no va saber què fer després de rebre una excel·lent passada de Messi i l’argentí va ser protagonista en l’acció que posava en avantatge els blaugrana. El Celta va mirar de defensar una falta a la frontal de l’àrea posant dos jugadors sota els pals. Sense possibilitat de fora de joc, Messi va posar la pilota al cap de Luis Suárez perquè marqués el seu primer gol després de la lesió.

Però el Barça no és l’equip ambiciós de fa uns anys. No va a buscar rival quan ensuma sang i, de seguida, el Celta va poder empatar. Entre Ter Stegen, Alba i el pal van evitar que acabessin en gol un parell de rematades de Brais Méndez i Iago Aspas, que van deixar pas, després de la pausa d’hidratació, a un parell d’oportunitats clares d’Ansu Fati i Messi que podrien haver sentenciat el partit, però que van deixar vius els gallecs per a la segona part.

Òscar va ordenar als seus homes en el descans pressionar la sortida de pilota del Barça més amunt. I, com està passant tota la temporada, els blaugrana van patir per sortir des del darrere. Ben aviat, Rakitic va perdre una pilota, Umtiti va sortir on no havia d’anar i Aspas va filtrar una passada que va deixar Okay sol. Anava acompanyat de Smolov, que va marcar a porteria buida.

Havien de remar una altra vegada els de Setién. Messi ho va provar amb un parell de xuts, però amb el punt de mira desajustat –el gol 700 se li resisteix–. Sí que era el dia de Luis Suárez, que va aprofitar una pèrdua d’un defensa local per marcar a la mitja volta i fer justícia al partit que estava fent un Barça que va tornar a ser poc ambiciós en els últims minuts. Començant des de la banqueta. Protegint Suárez de la cinquena groga, donant descans a Jordi Alba i traient del camp els dos nanos del planter: Ansu Fati i Riqui Puig. I la falta d’ambició, no buscar la sentència, la van pagar els blaugrana amb la pèrdua de dos punts. Ter Stegen va poder aturar una rematada de Nolito, però res va poder fer en el llançament de falta d’Aspas quan només faltaven dos minuts per al final. I gràcies. Perquè encara podria haver perdut el punt de l’empat el Barça en l’últim instant, quan ja amb Piqué actuant com a davanter centre, els gallecs van organitzar un contraatac que Nolito va culminar amb una rematada a pocs centímetres de la línia de gol. Ter Stegen va evitar la derrota, tot i que aquest empat també té gust de derrota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)