Barça

“Tots hem de cedir una part de nosaltres pel bé comú”

Quique Setién. L’entrenador del Barça intenta apagar els focs enmig d’una crisi de confiança al voltant de la seva figura en el si de la plantilla mentre rep el suport del president

La temperatura puja a Barcelona havent empatat dos dels tres últims partits. Els resultats no són simples anècdotes; la coctelera dels dubtes també porta una crisi de confiança entre la part noble de la plantilla i el cos tècnic de Setién, la incapacitat compartida de trobar solucions a les dificultats proposades pels rivals i la marxa, per necessitats econòmiques, d’Arthur, un dels actius futbolístics importants de la plantilla. Setién va intentar aixoplugar-se de la tempesta de preguntes que li va caure ahir a la roda de premsa però ho va fer sabent que els llamps i els trons els té al vestidor i també al terreny de joc, allà on l’Atlético de Madrid i el Vila-real esperen. Aconseguir els sis punts dels sis possibles tot amenaçant la moral i la comoditat del Madrid serà l’única manera que el tècnic pugui recuperar la credibilitat que ha perdut en les últimes setmanes.

De les paraules de Setién en la roda de premsa s’extreu la seva voluntat de conciliar. La relació del seu cos tècnic i la plantilla és turbulenta, tal com evidencien les imatges captades per les càmeres de Movistar en unes indicacions d’Eder Sarabia ignorades per Messi, i encesa per una reunió posterior al partit contra el Celta que no va arribar a bon port. “Sempre hi ha controvèrsies”, va admetre el primer entrenador blaugrana. “És normal que hi hagi diferències en les opinions, però això és habitual. Hem d’intentar convèncer-los tots d’una idea comú. Ho entenc com una cosa natural i crec que la comunicació és bona i que són qüestions puntuals sense cap mena d’importància.”

El joc

Setién ha assumit culpes dels mals resultats de l’equip, però ahir el tècnic també va remarcar que la patinada contra el Celta va ser propiciada per un detall. “Quan no hi ha victòries o quan hi ha errades puntuals com en la falta que ens va costar el gol de l’empat tothom hi diu la seva”, va indicar; i va insistir: “Intentem convèncer tots els futbolistes i la relació que tenim amb ells és bona. No percebo cap problema que sigui digne de menció.” El tècnic és conscient que la falta de confiança ha traspassat nivells i aquests han arribat a la planta noble del club, que ara mateix espera esdeveniments. “Ens centrem en el futbol i en allò que hem d’intentar millorar perquè som superiors però no aconseguim traslladar la rendibilitat en gols. I això és el que ens frustra. El que passa és normal, es pot canviar immediatament si aconseguim una victòria sòlida.”

Els principis

Si la directiva esperava un agitador que trenqués les dinàmiques que hi havia amb Ernesto Valverde, Setién no ha estat una solució, allargant vicis de l’etapa anterior. El tècnic sembla haver renunciat als principis mostrats en el Lugo, Las Palmas i Betis que el van portar a can Barça, com ell mateix va explicar en la roda de premsa de presentació el gener passat. Preguntat per si havia renunciat a la seva idea, el preparador càntabre ho va reconèixer, al mateix temps que va enviar un missatge a la seva plantilla: “Tots hem de cedir una part de nosaltres mateixos pel bé de l’equip.” “Potser s’han de sacrificar coses personals pel benefici de l’equip perquè és el que ens donarà la victòria la majoria de vegades. I això no té res a veure amb els jugadors. Em va passar a Las Palmas i a Sevilla. Són processos necessaris per posar-ho tot a lloc”, hi va afegir.

LES REACCIONS

Intentem convèncer tots els futbolistes i la relació que tenim amb ells és bona
Quique Setién
entrenador del barça
Potser s’han de sacrificar coses personals pel benefici de l’equip perquè és el que ens donarà la victòria moltes vegades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)