Barça

Operació consumada

Barça. El club blaugrana fa oficial el traspàs d’Arthur Melo a la Juventus per 72 milions d’euros més deu en variables i el fitxatge de Miralem Pjanic per 60 milions d’euros més cinc en variables

L’intercanvi de jugadors entre el Barça i la Juventus que havia de salvar els números de les dues entitats es va fer oficial ahir. Un dia abans del tancament de l’exercici comptable. Els dos clubs van fer oficials els traspassos d’Arthur Melo, del Barça a la Juventus, i de Miralem Pjanic, de la Juventus al Barça.

El brasiler, després de jugar dissabte deu minuts a Vigo, va viatjar a Torí acompanyat pel seu pare, el seu germà, el seu preparador físic particular, l’agent Vicente Forés i Robert Fernández, exsecretari tècnic del Barça i la persona que el va portar al Camp Nou. Diumenge va passar la revisió mèdica, va signar amb el seu nou club un contracte per cinc temporades i va tornar a Barcelona. Ahir, abans de l’entrenament, es va reunir amb els seus companys. Els va explicar la situació i va deixar ben clar a les xarxes socials que ho donarà tot vestit de blaugrana fins que acabi el curs futbolístic. “Ara enfocats en el present. Tenim objectius importants a Barcelona i ho seguiré donant tot fins al final. Pels meus companys i tots els aficionats”, va dir el brasiler. Cap a les cinc de la tarda, el Barça feia oficial el seu traspàs per 72 milions d’euros més deu en variables. D’aquests 72 milions, 2,5 corresponen a l’anterior equip d’Arthur, el Gremio de Porto Alegre.

Una hora i mitja més tard, el FC Barcelona feia oficial el fitxatge de Miralem Pjanic per a les pròximes quatre temporades. El bosnià, que també va passar diumenge la revisió mèdica a Torí, ha costat 60 milions d’euros més cinc en variables. És a dir, que el Barça ha traspassat Arthur a la Juventus per Pjanic més dotze milions d’euros. El migcampista continuarà jugant amb el conjunt italià fins que acabi la temporada i tindrà una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros.

Motius econòmics

L’operació a quatre bandes, independentment que al Barça es consideri que Arthur no ha ofert el rendiment esperat i que Pjanic serà un jugador, ja amb 30 anys, de rendiment immediat, satisfà més des del punt de vista econòmic que res més. Per diversos motius. Perquè el Barça ingressarà 12 milions en líquid, però sobretot per l’impacte que tindrà en el pressupost de l’actual temporada, que es tanca avui, i que ha quedat molt tocat en el capítol d’ingressos després de la pandèmia de la Covid-19. En un dels apartats del pressupost, s’havien fixat 124 milions d’euros d’ingressos en operacions de jugadors. Després de les que s’havien fet en les dues últimes finestres de fitxatges, faltaven per ingressar uns 70 milions d’euros, més o menys la quantitat en què el Barça ha xifrat el traspàs d’Arthur a la Juventus. A més, l’operació del brasiler generarà uns beneficis aproximats de 50 milions d’euros, ja que va costar 31 milions d’euros fa un parell d’anys i faltaven només 20 milions per amortitzar.

L’operació també tindrà un impacte positiu en el balanç econòmic de la Juventus, que ahir mateix va anunciar uns beneficis de 42 milions d’euros amb el traspàs de Pjanic. I evidentment en Arthur. El brasiler es va negar en un primer moment a marxar del Barça, però va acabar acceptant l’operació la setmana passada després de veure com era menystingut a Barcelona i convidat a abandonar el club, i també com la Juventus, gràcies a la fiscalitat italiana, li oferia un contracte que li duplica ara el que guanya a Barcelona i que passarà a ser tres vegades més en la part final del contracte. L’operació a quatre bandes es va acabar consumant.

PJANIC

Fitxa per quatre temporades amb una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)