Barça

Desescalar la tensió

Després de perdre el lideratge i de cedir més avantatge al Real Madrid, les tensions entre els jugadors del Barça i el cos tècnic, en especial amb Eder Sarabia, han tornat a aflorar i l’equip no es pot permetre ensopegar contra l’Atlético

La pèrdua del lideratge a mans del Real Madrid i l’empat a Vigo, que ha permès a l’etern rival distanciar-se en la classificació, han provocat un altre petit incendi a can Barça, on no hi ha cap dia tranquil i on les polèmiques se succeïxen dia rere dia amb l’equip jugant-se encara dos títols majors, la lliga i la Champions. Des de jugadors com Arthur donant explicacions als companys després que el club l’hagi empès a marxar a la Juventus abans del 30 de juny per poder quadrar balanços fins a tornar a veure Quique Setién en una roda de premsa intentant treure transcendència a un altre xoc entre els pesos pesants del vestidor, en especial Leo Messi, i la seva mà dreta, Eder Sarabia, protagonista ja després de la derrota al Santiago Bernabéu. Les imatges de l’argentí fent cas omís de les indicacions del segon entrenador en una de les pauses per hidratar-se a Balaídos es van fer virals a les xarxes. I no va ser l’únic, perquè Rakitic va fer un gest semblant. No hi ha feeling amb el cos tècnic i tant a Vigo dissabte com a Barcelona diumenge hi va haver reunions tenses i on tots es van dir les coses a la cara. Al final, però, s’ha decidit intentar aparcar les diferències –Setién va comentar ahir que totes les parts havien de cedir en algunes coses– per unir les files i no enviar a pastar fang la temporada abans d’hora.

El problema és que tot aquest soroll ambiental arriba en un moment en què el Barça es troba contra les cordes després de deixar escapar quatre punts en els últims tres partits. S’ha perdut el lideratge però també s’han multiplicat els dubtes al voltant d’un equip que només juga a batzegades, sobretot en els primers minuts, i al qual li falta contundència i continuïtat en el joc. El primer partit del reinici a Mallorca va omplir els blaugrana d’esperança, però aquesta s’ha anat esfumant amb el pas dels dies. L’equip no estava tan fi com semblava. Al pobre joc desplegat, ara s’hi suma la mala maror en l’ambient. El que cal contra l’Atlético de Madrid és una victòria convincent per desescalar la tensió existent i per continuar pressionant el Real Madrid, que no coneix la derrota des que es va reiniciar el campionat. Una derrota blaugrana avui pràcticament seria definitiva.

I el rival, depèn de com es miri, no és el més propici precisament. L’Atlético es troba en molt bon moment, podríem dir que en un dels millors de la temporada. Sense pressió en la lliga perquè ja fa dies que té com a objectiu quedar tercer i es troba amb quatre punts més que el Sevilla i buscant el millor to per quan es disputi la Champions, on ja estan classificats per als vuitens. Els de Simeone han aconseguit quatre triomfs consecutius. Per al duel al Camp Nou tenen algunes baixes però el tècnic argentí continuarà amb algunes rotacions en l’onze.

El moment esportiu de l’Atlético és bo, però el contrapès el fa la història de Simeone al Camp Nou. La seva estadística és molt negativa malgrat que allà va aixecar la lliga. El Cholo ha dirigit l’Atlético al Camp Nou en dotze ocasions amb un balanç de cinc empats i set derrotes. És a dir, que no hi ha guanyat mai. Tenint en compte com estan els dos equips, sembla el moment idoni per trencar aquesta nefasta estadística.

El repte del Barça, però, serà impedir-ho. I per fer-ho, Setién recuperarà alguns jugadors importants respecte al partit contra el Celta. Busquets tornarà a l’onze després de complir un partit de sanció i Sergi Roberto ja té l’alta mèdica i podria sortir de lateral dret en el lloc de Semedo. Després del fluix partit d’Umtiti a Balaídos, Lenglet tornarà a fer parella amb Piqué a l’eix i Alba es mantindrà a l’esquerre. Al mig del camp, acompanyant Busquets, Riqui Puig mereix mantenir-se a l’onze, encara que no s’ha de descartar que Setién torni a apostar per la jerarquia amb Rakitic i Arturo Vidal. Si fa no fa, com en les posicions del davant, on és força probable que torni a apostar pel trident –Griezmann s’enfrontaria de nou al seu exequip, al qual segur que troba a faltar– i Ansu Fati es quedaria a la banqueta com un recurs per si el partit s’encalla. Per sortir de dubtes, però, caldrà esperar fins demà a la nit.

ATLÉTICO

Consolidat en la tercera plaça, el moment és ideal perquè Simeone venci a Barcelona
Setién recupera per al duel Busquets i Sergi Roberto, amb l’alta mèdica
Caldrà veure si Riqui Puig i Ansu Fati es mantenen a l’onze o torna el trident al davant

El Cholo Simeone: “El Barça no abaixarà els braços”

El Cholo Simeone no es fia ni un pèl del Barça. No l’ha guanyat mai al Camp Nou i tampoc el veu tan fluix com es diu. “No m’agafo a les dinàmiques. M’agafo al partit de demà, que serà duríssim perquè davant tenim un dels millors equips del món, possiblement el millor. Ens trobarem amb extraordinaris futbolistes que han guanyat la lliga molts anys seguits, no abaixaran els braços perquè estan acostumats a guanyar, perquè volen guanyar i perquè són molt bons”, va assenyalar. L’entrenador argentí no va voler valorar la química que hi pugui haver al vestidor blaugrana entre jugadors i el cos tècnic ni tampoc el rendiment de Griezmann, al qual ell va tenir a les seves ordres. “No opino sobre el que diuen els altres, cadascú té el seu pensament. No veig tan seguit el Barça per fer un comentari just. Em centro en l’Atlético.” Simeone no espera un Barça excessivament tocat després de Vigo, partit en què considera que els de Quique Setién no van estar malament. “Em centro en el que es veu en el joc. En el seu primer temps contra el Celta van estar bé, amb Ansu sent perillós, amb una bona actuació del noi Puig, amb els laterals entrant bé per banda, amb Suárez i Messi en el seu nivell... I a la segona part van passar situacions, cansament, que van fer que el rival creixés. Però el primer temps va ser molt bo”, va assegurar el tècnic argentí en roda de premsa.

Messi, bon rival per aconseguir el seu gol 700

A Leo Messi se li continua resistint el gol 700. Va marcar en els dos primers partits després del reinici, contra el Mallorca i el Leganés, però no ho ha pogut fer contra el Sevilla, ni contra l’Athletic Club ni el Celta. Avui tindrà una altra oportunitat i l’Atlético de Madrid li va molt bé. Li ha fet un total de 25 gols en 27 partits de lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)