Barça

Sense paraules

Tres suplències en els últims quatre partits embruten la relació Setién-Griezmann i generen un perillós incendi

L’entorn del francès està molt molest

Antoine Griezmann no només no ha aconseguit tenir una cadira a la mateixa taula que Leo Messi, sinó que, en tres dels últims quatre partits oficials que ha jugat l’equip, Quique Setién l’ha deixat sense sopar. Les engrunes i gràcies. El francès va reclamar en el seu dia un estatus d’igual a igual amb Messi i Cristiano i ara la seva taula és la taula dels suplents. Suplent contra el Sevilla al Sánchez Pizjuán, suplent a Balaídos contra el Celta i suplent dimarts al Camp Nou contra el seu Atlético de Madrid. Tretze minutets contra els andalusos, nou contra els gallecs i dimarts la gota que feia vesar el got quan Setién el va obsequiar fent-lo entrar al terreny de joc en el minut 90 de partit. Massa humiliant per a un campió del món i per a un home pel qual el Barça va pagar 120 milions d’euros l’estiu passat.

Hi ha cas Griezmann. Nou incendi a can Barça. Setién ha obert la caixa dels trons. Abans del confinament, dins la cúpula directiva del Barça ja circulava la teoria que Griezmann no havia ofert el rendiment esperat en el seu primer any al club. Se’l va fitxar a preu de crac i hi havia certa decepció entre els membres de la junta per les seves prestacions fins a aquell moment. Els seus números no eren del tot dolents, però molts esperaven un lideratge més gran. Amb tot, la inversió feta i el talent exhibit a la Real, l’Atlético i la selecció francesa convidaven a jugar la carta de la paciència i esperar un millor rendiment en la seva segona temporada, després del clàssic primer any d’aclimatació a l’estil Barça, a la nova filosofia de joc i als nous companys. La seva relació amb els dos grans tòtems de l’equip, Messi i Suárez, mai ha acabat de ser fluida i ara ha aparegut un nou element en l’equació: Setién. El càntabre ha castigat Griezmann amb tres suplències dures de gestionar anímicament, en tres partits vitals en la lluita pel títol de lliga, i ara és Griezmann qui està molest amb la situació. Problema gros per al Barça.

Griezmann se sent maltractat i curiosament els tres partits en què gairebé no li han donat protagonisme el Barça no ha estat capaç de sumar els tres punts. Contra el Sevilla Setién va apostar per Braithwaite abans que pel francès, contra el Celta l’elecció va ser Ansu Fati i l’altre dia contra l’Atlético Griezmann va ser víctima del canvi de sistema. Precisament, després del partit contra els blanc-i-vermells, a Setién se li va preguntar pel francès en la roda de premsa i va admetre que parlaria amb ell tot i que no li demanaria disculpes per haver-lo fet entrar en el minut 90. Tant és, l’incendi ja ha consumit diverses hectàrees. Aquesta tercera suplència en quatre partits ha generat el foc i l’entorn personal de Griezmann li ha tirat encara més gasolina. El seu germà Theo i el seu pare, Alain, han carregat contra Setién en les últimes hores: “Per tenir una conversa així, primer cal tenir les claus del camió, i no és el cas. Només és un passatger”, escrivia el pare d’Antoine a Instagram en referència a la conversa que Setién va dir que tindria amb el jugador. “Tinc ganes de plorar, de veritat”, “només dos minuts”, escrivia el seu germà a Twitter. Igual de significatiu va ser el tercer missatge en què només va posar tres punts suspensius. Tots els missatges van ser posteriorment esborrats.

També a Simeone se li va preguntar pel fet que Griezmann entrés en el minut 90 de partit. “Sense paraules”, contestava dimarts a la nit l’argentí. I dins d’aquesta pel·lícula, paper també per a Enrique Cerezo, que també hi ha sucat pa en les últimes hores: “M’imagino que Griezmann no ho estarà passant bé al Barça.”

El francès va venir al Barça per guanyar els títols que se li havien resistit amb l’Atlético i en la seva primera temporada al Barça podria tancar el curs en blanc. Sense títols, qüestionat per la pròpia junta, fora del cercle de confiança del club de Messi i Suárez, i ara tot això amanit amb un rol de jugador suplent. Problema gros per a Bartomeu, que, si no hi troba solució, pot veure com un fitxatge de 120 milions acaba en fracàs, com ha passat per ara amb dos casos similars, els de Coutinho i Dembélé. Ousmane, eternament castigat per les lesions; Philippe, cedit, i Antoine, suplent i molest. Una motxilla de més de 400 milions d’euros.

FUTUR

El jugador se sent maltractat però a hores d’ara no pensa encara en una sortida

REUNIÓ

‘Le Parisien’ diu que la setmana vinent el seu agent es reunirà amb el club

Coutinho somia en el triplet amb el Bayern

Segons una informació del diari Bild, Coutinho ha accedit a una rebaixa salarial del 50% per continuar al Bayern dos mesos més i poder jugar la final de la copa contra el Leverkusen (dia 4) i la Champions amb els bavaresos. Després tornaria al Barça si no es concreta cap sortida.

Oficial: Miranda no continuarà en el Schalke

El Barça va anunciar ahir que el Schalke 04 no farà efectiva la clàusula que li permetia disposar del lateral Juan Miranda en qualitat de cedit una segona temporada i el futbolista tornarà, doncs, cap a Barcelona. Miranda ha jugat aquest curs 11 partits (781 minuts) a la Bundesliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)