Barça

Els problemes creixen

Messi, que acaba el contracte l’any 2021, hauria paralitzat les converses per ampliar-lo perquè medita deixar el Barça l’estiu vinent

El club indica que ni el jugador ni el seu pare els han comunicat res

L’estiu passat, Josep Maria Bartomeu, conscient que enfilava la part final del seu mandat, els seus dos últims anys com a president, va decidir apostar-hi fort. Contractacions milionàries en futbol i bàsquet buscant regnar en les competicions estatals i les continentals. Un pressupost de més de mil milions d’euros. Inici de les obres de remodelació del Camp Nou amb una consulta prèvia... Bartomeu volia i vol marxar deixant un important llegat. Però la seva aposta ambiciosa s’ha anat torçant. Temporada en blanc en bàsquet, difícil que se sumi algun títol en futbol, penediment en la mateixa directiva d’haver canviat Valverde per Setién quan l’equip era líder, crisi directiva durant el confinament, Barçagate, la pandèmia del coronavirus que fa impossible arribar als mil milions d’ingressos i provocarà pèrdues en el pressupost, l’Espai Barça aturat... I ara, Messi.

Va respirar tranquil el president quan va passar el mes de maig. L’argentí, per contracte, tenia una clàusula que li permetia marxar amb la carta de llibertat a final d’aquesta temporada. Si decidia deixar el club, ho havia de comunicar durant el mes de maig. No ho va fer. Alliberament, primer. I feina, després. Bartomeu és qui porta sempre, personalment, les negociacions amb el jugador i el seu pare i representant, Jorge Messi, actualment a l’Argentina. Una de les il·lusions del president abans d’acabar el mandat era tornar a ampliar el contracte del millor futbolista de la història, que s’acaba el 30 de juny del 2021. I es van produir els primers contactes. Es parlava d’una fórmula semblant a l’actual, amb un contracte d’un més un i una fitxa com la que manté des de l’última renovació, la de l’any 2017, al voltant dels 60 milions d’euros. La Cadena Ser, però, ha anunciat que el jugador ha decidit interrompre les converses perquè està meditant posar punt final a la seva carrera com a blaugrana quan acabi la temporada vinent. La informació ha provocat tremolors en el barcelonisme, tot i que des del club no la donen per segura. Diuen que ni Messi ni l’entorn del jugador han comunicat res al club respecte a aquesta qüestió, que confien continuar amb les converses i arribar a un acord. Van més enllà i culpen l’oposició d’una filtració interessada per crear més inestabilitat al club.

Pel que fa a Messi i el seu entorn, cap confirmació de la notícia, però tampoc cap desmentiment. Sí que és cert que Messi no està còmode. Ni dins ni fora del camp. I, amb 33 anys, està en un moment de plantejar-se seriosament el seu futur, i més després d’un any amb eleccions en el FC Barcelona. L’argentí està fart, com ha manifestat diverses vegades, que se’l culpi de totes les decisions que es prenen i que es digui i es fomenti la idea que ell canvia entrenadors o decideix fitxatges. Ja va ser contundent amb Éric Abidal quan el director esportiu va insinuar que els futbolistes no s’entrenaven bé i estaven darrere del canvi d’entrenador. “Quan es parla de jugadors, haurien de donar noms, perquè si no, ens estan embrutant a tots i alimentant coses que no són veritat”, va dir el de Rosario, que també va carregar des de les xarxes socials després d’arribar a un acord amb la directiva per abaixar-se el sou en plena pandèmia de la Covid-19. “No ens deixa de sorprendre que des de dins hi hagués qui ens volgués posar en el focus i sumar-nos pressió per fer una cosa que nosaltres sempre vam tenir clar que faríem”, va afirmar Messi. Dos incendis apagats de manera personal pel president.

I en els dubtes de Messi té gran importància el camí que ha anat prenent l’equip. L’argentí vol un projecte guanyador per continuar sumant títols i veu com aquesta temporada van pel camí de quedar-se en blanc. Ell mateix ha reconegut públicament que l’equip no té nivell ni joc per guanyar la Champions, i ha mantingut inclús una batalla dialèctica amb Quique Setién. Amb el càntabre i el seu ajudant, Eder Sarabia, s’han fet evidents les seves desavinences, l’última en la pausa per hidratació al camp del Celta. I Messi, que veu com la plantilla no s’ha reforçat bé els últims anys i s’acaba el seu regnat, té al cap que el substitut de Valverde hauria d’haver estat Xavi. Com també hauria preferit que l’estiu passat hagués arribat Neymar i no Griezmann. Un altre problema en una temporada molt convulsa que haurà d’afrontar Bartomeu.

RAONS

No li agrada que s’alimenti la idea que ell pren totes les decisions en l’àmbit esportiu

DESCONTENT

Vol un projecte guanyador, però no veu que s’estigui reforçant bé la plantilla

Sense descans

S’ha parlat molt de rotacions en les onze jornades postpandèmia. Leo Messi no ha descansat ni un minut. Ha jugat sencers els sis partits que ha diputat el Barça. Potser no està tan fresc com abans, però ha continuat augmentant els seus números. Contra l’Atlético de Madrid va marcar el gol número 700 de la seva carrera. Ha sumat 27 gols i 22 assistències en totes les competicions i encapçala la llista de golejadors de primera divisió.

Només d’aparèixer la informació de la Cadena Ser, hi va haver especulacions sobre el futur de Messi. Es va parlar del Manchester City, un clàssic. Una possibilitat real, si decideix deixar el Barça, que caldrà veure-ho, seria Miami. Podria jugar la lliga dels Estats Units amb Luis Suárez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)