El Barça es reactiva amb la victòria més sòlida des de la tornada a la competició (1-4)

1a divisió. Un canvi de sistema reactiva el trident atacant que passa per sobre del Vila-real

Si els gols cauen a raig, els somriures es multipliquen i els problemes semblen quedar enrere. El Barça ha recuperat una identitat irreconeixible des de la seva tornada a la competició amb un sòlid triomf contra el Vila-real que no l’alleuja en la classificació (el Madrid continua enfilat cap al títol de lliga) però suavitza la crisi. I tot plegat gràcies a l’aproximació que ha fet el cos tècnic al partit amb un nou sistema –Messi, de mitjapunta, per darrera de Griezmann i Luis Suárez– que ha activat la zona ofensiva, adormida en els darrers partits. Tot i avançar-se ràpid, els blaugrana han superat els fantasmes d’un empat matiner i han solucionat el partit en els primers 45 minuts.

En una jugada col·lectiva ha arribat la primera diana del matx, cristal·litzada per Pau Torres amb un xut en pròpia porta. El Vila-real ha signat el gol de l’empat al contraatac, allà on ha volgut fer mal, i Gerard Moreno ha rematat una jugada que ell mateix ha iniciat corrent a l’esquena de la defensa. Al Barça no li ha costat gens sobreposar-se al gol, activat Messi entre línies, i servint una transició ofensiva ràpida perquè Luis Suárez, amb l’ajut d’un defensa, superés Asenjo. A més, just abans del descans, Griezmann ha vist porteria amb una vaselina preciosa en una altra jugada que ha comptat amb diversos protagonistes en la iniciació i el desenvolupament.

En el segon temps, el Barça no ha trobat cap mena de resistència. Calleja ha fet descansar homes importants i el Vila-real, incapaç de robar una pilota en el mig del camp o en la seva pròpia àrea, hi ha col·laborat. El Barça també ha abaixat el ritme tot i que ha tingut oportunitats d’eixamplar la diferència. Primer, en un gol de Messi que ha estat anul·lat per l’àrbitre perquè Arturo Vidal, en la recuperació, arribava des de posició de fora de joc. Després, ja en el tram final, en una jugada individual que Ansu Fati ha rematat al fons de la xarxa. I en el temps d’afegit, un servei de falta de Messi ha anat a parar al travesser, el rebot del qual ha estat rematat amb el cap per Braithwaite i ha permès a Asenjo fer la seva novena aturada de la nit.