Barça

Bartomeu: “Tinc la consciència tranquil·la”

Barça. El president parla l’endemà que l’auditoria de Price Waterhouse Coopers conclogui que no es va pagar un preu fora de mercat a I3 Ventures i que ningú de la junta va encarregar erosionar la imatge de jugadors i opositors

El president del FC Barcelona, ha estat entrevistat a Rac-1 aquest matí, poques hores després que l’auditoria pel Barçagate negués difamació i corrupció per part del club blaugrana. Aquestes han estat les seves respostes:

S’ha plantejat plegar?: “No, ara toca treballar i prendre decisions. El Barça és el que importa en aquest moment. Ens hem vist afectats de manera important per la pandèmia, és moment d’arremangar-se.”

S’hauria presentat a les eleccions de 2019?: “No ho he pensat. Els estatuts diuen el que diuen, no puc fer-ho.”

L’auditoria de Price Waterhouse Coopers: “No hi ha corrupció ni som responsables de difamar. Només vam contractar una empresa per seguir les xarxes socials. El més important és el que ha quedat desmentit per l’auditoria. No he pogut llegir les 300 pàgines. Ho faré. És un treball de molts mesos, teníem ganes que acabés.”

Irregularitats?: “En els controls d’aprovació interns si. Són irregularitats internes. Hi ha un protocol intern de directius que no s’ha respectat. No ho pots explicar tot als companys de junta. Jo, com a president, clar que sabia que hi havia aquest contracte.”

I3 Ventures: “No és l’única empresa amb què vam parlar. Va decidir el club. No puc dir els noms de les altres. No és tan fàcil trobar empreses amb les eines adequades per fer el seguiment de xarxes del Barça”

Pagaments fraccionats: “Vam decidir que cada àrea del club agafes la seva part del contracte. Cada factura anava a un àrea del club diferent i cada un assumia el cost. Algunes àrees del club van preferir no tenir el servei de seguiment de les xarxes.”

El pagament a I3 Ventures: “L’informe diu que s’han fet feines per 620.000 i pico euros, però falten alguns treballs. Quins treballs? No porto aquesta feina. Farem una reclamació a l’empresa perquè acabin la feina.”

Qui és el responsable de supervisar els contractes?: “Molta gent. Si em pregunta per Masferrer, sí que te la responsabilitat d’aquest contracte. Masferrer està suspès de feina, de sou no. Quan llegim l’informe, decidirem què fem, com regularitzem la situació. Va demanar ell ser suspès de feina.”

Auditoria: “El confinament ha allargat l’auditoria. Era una feina de tres o quatre setmanes”

L’auditoria nega que algú poses ma a la caixa: “Ningú ha posat la ma a la caixa i per això hem fet querella contra l’ex-vicepresident que ho va dir.”

Hi va haver sobrepreu en el contracte d’I3 Ventures?: “No hi ha sobrepreu. És el preu de mercat. Falta que entreguin tots els treballs. Si no ho fan, demanarem que ens tornin els diners.”

Reestructuració directiva: “Calia prendre decisions, ser valent. De vegades, millor rodejar-te d’un equip amb el qual pots treballar amb més tranquil·litat.”

Era conscient de la campanya de desprestigi a les xarxes a gent de l’entorn blaugrana?: “Evidentment que no. Quan fem la contractació d’una empresa no coneixem quins són els seus clients. A l’auditoria queda clar que el Barça no ha preparat cap instrucció per difamar.”

Té la consciència tranquil·la?: “Si. La gent que ha difamant el club ha de rectificar. Els que siguin. Han de dir que el que van dir no és cert.”

Lliga perduda?: “Matemàticament, no. És difícil, per la diferència de punts.”

El VAR: “Estic a favor de les tecnologies aplicades al futbol, però actualment el VAR no s’aplica de forma equànime. Des del final del confinament les decisions sempre han afavorit el mateix club. Ho veu tot el món del futbol.”

Com veu el Barça?: “Hem de reconèixer que hem fet tres empats que ens han perjudicat molt. Què ha passat? Que hi ha equips que competeixen bé. No vull entrar en detalls tècnics.”

Penedit del canvi de Valverde?: “No m’en penedeixo. Calia un impuls. una persona com Setién, que coneix el nostre ADN i que ha portat nous aires i noves idees.”

Quique Setién: “Continuarà, evidentment. Ja se sap que els entrenadors depenen dels resultats, però ara mateix estic content de l’evolució de l’equip. Els últims dos partits s’ha vist una millora. A més, després de la lliga hi ha la Champions...”

La Champions: “Estem lluitant per poder jugar els vuitens de final al Camp Nou. Sense public, clar.”

Messi: “Té contracte fins el 2021. Tenim la obligació de renovar-lo. El que va dir la Ser sobre que no vol continuar? Sempre surt la Ser... L’última vegada que vaig parlar amb Messi va ser dissabte passat. Parlo amb els capitans sovint. Ell ha dit moltes vegades que es vol retirar al Barça. No tinc dubte que serà així.”

Lautaro: “Dels fitxatges parlarem quan acabi la temporada. Si s’acaba avui el termini per Lautaro, que s’acabi avui... Ara no estem per fitxar a ningú.”

Neymar: “És poc probable que torni, perquè la situació econòmica de tots els clubs és difícil.”

Renovar la plantilla: “S’està renovant constantment. Els jugadors de més de 30 anys ho fan molt bé. Sergio ha fet una millora gran, Piqué té molta ambició, Suárez lluita com mai... La barreja de joves i veterans la veig molt bé. A més, hem fitxat Trincao, Pedri... Tinc ganes que arribin.”

Pjanic: “És una decisió esportiva abans que econòmica. Ho va demanar la secretaria tècnica. Fa temps que el volien fitxar i hem tingut l’oportunitat de fer-ho. No ha estat per quadrar balanços. Si fos així, hauríem pogut vendre altres jugadors abans del 30 de juny.”

L’Espanyol: “Sempre he dit que com més catalans a primera divisió, millor. Tan de bo pugi el Girona.”

Gasol: “M’encantaria que acabés la seva carrera al Barça. És una estrella mundial i segur que té uns ingressos estratosfèrics. Però no descarto mai res.”

Referèndum Espai Barça: “Volíem fer-lo el 20 d’abril. L’haurem de fer abans de final d’any.”

Xavi: “Crec que acabarà entrenant el Barça. Amb mi de president? No ho seré després de la pròxima temporada. M’agrada molt Setién. Xavi vol venir i estic segur que algun dia vindrà.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)