Barça

Aquí no ha passat res

Bartomeu. El president aprofita els micròfons de les dues emissores de ràdio més escoltades a Catalunya per subratllar que ell i la seva junta surten il·lesos de l’auditoria pel ‘Barçagate’

Visita de Josep Maria Bartomeu a les dues emissores més escoltades del país l’endemà que es fessin públiques les conclusions de l’auditoria de Price Waterhouse Coopers sobre l’anomenat Barçagate. El president del FC Barcelona va utilitzar els altaveus de Rac-1 i Catalunya Ràdio per destacar dues de les conclusions d’aquesta investigació: que el club que presideix no va pagar un preu fora de mercat a I3 Ventures pels serveis de monitoratge de les xarxes socials i que ningú de la seva junta va encarregar erosionar la imatge de jugadors i opositors. “No hi ha corrupció ni som responsables de difamar. Només vam contractar una empresa per seguir el que es diu del club a les xarxes socials.” Això sí, pel que fa als pagaments fraccionats del contracte amb I3 Ventures, va reconèixer que hi va haver “irregularitats internes” en els controls d’aprovació i que alguns departaments del club van descartar els serveis d’I3 Ventures. “Vam decidir que cada àrea del club assumís la seva part del contracte. Cada factura era per a una àrea del club. Algunes àrees van preferir no disposar del servei de seguiment de les xarxes.”

Bartomeu, a més, va confirmar que el director de l’àrea de presidència, i home de confiança seu, Jaume Masferrer, era el responsable de supervisar el contracte amb I3 Ventures i que continua suspès de feina però no de sou: “Quan hàgim llegit l’informe, decidirem què fem, com regularitzem la seva situació.” D’altra banda, va puntualitzar que aquesta empresa encara no ha ofert tots els serveis pels quals va ser contractada, per un import total de prop d’un milió d’euros. “L’informe diu que s’han fet feines per valor de 620.000 euros, però falten alguns treballs. Quins treballs? No porto aquest assumpte. Farem una reclamació a l’empresa perquè acabin la feina.” Després d’assegurar que té la consciència tranquil·la, va subratllar que el club emprendrà accions legals contra qui, al seu entendre, hagi fet acusacions falses: “La gent que ha difamat el club haurà de rectificar, hauran de dir que el que van dir no és cert.”

Espai Barça

A banda del Barçagate, el president va respondre també sobre altres assumptes de l’actualitat blaugrana. Va dir, per exemple, que calia “repensar” l’Espai Barça pel retard que ha suposat la pandèmia i, en aquest sentit, que la consulta que volia convocar el 20 d’abril s’haurà de fer abans de final d’any. Això sí, la remodelació del Camp Nou no pot esperar, si es vol competir amb els grans clubs europeus. Sí que hi haurà retard, en canvi, en la construcció del nou Palau Blaugrana. “Un o dos anys”, segons Bartomeu.

MESSI SEGUIRÀ I SETIÉN... TAMBÉ

En l’àmbit esportiu, Josep Maria Bartomeu va tornar a alçar la veu contra l’ús del VAR. “Des de la represa de la lliga, no s’aplica de forma equànime i afavoreix sempre el mateix club”, va repetir. D’altra banda, va insinuar que Quique Setién seguirà fins al 30 de juny del 2021. “Els entrenadors depenen dels resultats, però estic content de l’evolució de l’equip en els últims partits. A més, també tenim la Champions League...” Sobre la competició europea, va assegurar que treballa perquè la tornada dels vuitens, contra el Nàpols, es disputi al Camp Nou. Finalment, sobre Messi i la seva continuïtat va enviar un missatge tranquil·litzador: “Estem obligats a renovar-lo. Ha dit moltes vegades que es vol retirar al Barça i no tinc cap dubte que serà així.”

BARTOMEU SOBRE EL ‘BARÇAGATE’

L’informe diu que I3 Ventures ha fet feines per valor de 620.000 euros, però falten alguns treballs. Reclamarem que s’acabi la feina
Jaume Masferrer està suspès de feina, no de sou. Quan hàgim llegit l’informe, decidirem com regularitzem la seva situació
No hi ha corrupció ni som responsables de difamar. Només vam contractar una empresa per seguir el que es diu del club a les xarxes socials

Comunicat de la ‘compliance officer’ suspesa

Noelia Romero, la compliance officer suspesa temporalment de sou i feina pel Barça, va remetre un comunicat, després que el cap dels serveis jurídics del club blaugrana, Roman Gómez Ponti, qualifiqués de “falsa” l’auditoria interna sobre aquest assumpte que va dur a terme ella mateixa. Romero mostra la seva “sorpresa” davant “la falsedat i inexactitud de les afirmacions” fetes pel portaveu del club (Josep Vives) i Gómez Ponti sobre els resultats de l’auditoria d’I3 Ventures efectuada per Price Waterhouse Coopers. “Em poso a disposició de l’autoritat judicial que investiga aquests fets per prestar declaració sobre l’informe de ‘compliance’ d’I3 Ventures lliurat per la meva part a la junta directiva.” Romero assegura que no ha pogut participar de la documentació que s’ha lliurat als Mossos i que investiguen la possibilitat de delicte d’administració deslleial i corrupció entre particulars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)