Barça

Arthur Melo, l’invisible

Barça. El brasiler només ha jugat quatre minuts, a Vigo, des que es va anunciar el seu traspàs a la Juventus, mentre que Miralem Pjanic, que farà el camí invers, continua sent titular per a Sarri

Des que el 29 de juny passat es van fer oficials els traspassos de Miralem Pjanic, de la Juventus al FC Barcelona, i d’Arthur Melo, del Barça a la Juve, el protagonisme d’aquests dos futbolistes ha estat ben diferent en els seus equips. Mentre que el bielorús, que ha de reforçar el mig camp blaugrana a partir de la temporada vinent, no ha perdut la titularitat a Torí, el brasiler, que farà el camí invers, ha jugat només quatre dels 360 minuts que ha disputat el que encara és el seu equip. Només a Vigo, en el penós empat contra el Celta, l’endemà que es confirmés la seva sortida, Arthur va tenir minuts: els últims quatre, exactament, per donar descans a Riqui Puig, que havia debutat en l’onze inicial. Hores més tard, des de la ciutat gallega, va viatjar a Itàlia per signar pel seu nou club. Després, li ha tocat veure des de la banqueta l’empat contra l’Atlético de Madrid, al Camp Nou, i les victòries a Vila-real i en el derbi contra l’Espanyol de dimecres passat.

Res a veure amb Pjanic, a qui Maurizio Sarri continua fent confiança. La prova més evident és que l’ha fet sortit d’inici contra el Genoa, el Torino i el Milan, en els tres partits que ha disputat la Juventus des que es va fer públic el seu fitxatge pel Barça. Això sí, sempre l’ha substituït. En tot cas, queda clar que el tècnic italià comptarà amb Pjanic fins a l’últim moment. Una cosa que no es pot dir de Quique Setién respecte d’Arthur. “No diré que es troba exactament en la mateixa situació que abans, evidentment. Es continua entrenant, hi posa ganes, entusiasme i tracta de fer-ho tan bé com pot. Després hi ha la meva decisió”, deixava anar el tècnic càntabre en una de les seves últimes rodes de premsa.

I el que ha decidit Setién per al mig camp del Barça en els últims quatre partits no ha inclòs Arthur en cap moment. Abans de posar l’ull en el brasiler, el veterà entrenador ha apostat per Rakitic i Arturo Vidal, ha aprofitat per donar volada a Riqui Puig i ha mirat de recuperar Sergi Roberto per a la zona ampla. Per si no n’hi hagués prou, Frenkie de Jong està a punt de reaparèixer després de superar la lesió al soli que es va fer en el primer partit després de la represa de la lliga. La situació d’ostracisme d’Arthur no sembla, en tot cas, que hagi de canviar abans que s’acabi el curs. “Sabeu que té un contracte signat amb un altre equip i que el seu compromís és estar aquí en els partits que queden. Ja sabeu que la seva situació és diferent i no he d’explicar-ho”, sentenciava, com sempre eloqüent, Setién.

L’ENTRENADOR

Ja sabeu que la seva situació és diferent i no he d’explicar-ho
Quique Setién
ENTRENADOR DEL FC BARCELONA
192
minuts
ha jugat el bielorús i 4 el brasiler des que es van anunciar els seus traspassos.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)