Barça

El protagonista

Arturo Vidal

El més efectiu

No és precisament Arturo Vidal un migcampista amb el clàssic ADN Barça, però el xilè ha estat important des de la seva arribada al Camp Nou com a substitut de Paulinho. El seu fitxatge va comptar amb el vistiplau de l’anterior entrenador, Ernesto Valverde, i ara està sent molt utilitzat per Quique Setién. Ahir, a Valladolid, va tornar a decisiu obrint el marcador contra l’equip de Sergio González. Ho va fer després de rebre una nova assistència de Leo Messi, amb un xut fort i creuat que va tocar el pal abans d’entrar a la porteria de Jordi Masip. Era el vuitè gol del xilè en la present lliga, un malson per al Valladolid. Havia marcat Arturo Vidal contra els castellans en el Camp Nou i va repetir ahir a Zorrilla. No és un jugador que aguanti la posició ni amb les idees clares per buscar la passada definitiva, però destaca, a més de per la seva potència física, per la seva arribada. Per això és el quart millor golejador blaugrana aquesta temporada en lliga, només superat pels tres membres del trident. Messi, encara màxim golejador del campionat, ha fet 22 gols, seguit per Luis Suárez, que n’ha aconseguit 15, i Antoine Griezmann, que només ha marcat un gol més que el xilè i que ahir va fallar un gol a porteria buida. Dada important és la gran efectivitat del migcampista. És el jugador més efectiu de tota la primera divisió, amb vuit gols en vint rematades a porteria.

El gol d’Arturo Vidal permet al Barça mantenir encara esperances de títol. Són poques perquè necessiten els blaugrana un empat i una derrota del Real Madrid en tres partits, però així el xilè encara aspira a guanyar una nova lliga. I és que el migcampista ha guanyat la lliga allà on ha jugat vuit anys seguits. Són quatre amb el Juventus, tres amb el Bayern de Munic i una amb el Barça. El gol d’ahir és l’onzè que marca el xilè amb la samarreta del Barça en dues temporades. Caldrà veure si ampliarà els seus registres la temporada vinent vestit de blaugrana perquè és un dels migcampistes que el club considera transferibles i podria tornar al futbol italià per jugar a l’Inter de Milà.

Jugant a Valladolid acompanyat per Busquets i Riqui Puig en el mig del camp i amb el suport de Semedo i Jordi Alba per la disposició ordenada per Setién, amb tres centrals, Vidal no va veure la groga. I això que el blaugrana, tot empenta i cor, se les va haver durant la primera part diverses vegades amb el local Rubén Alcaraz. Era el xilè un dels set blaugrana amenaçats de sanció, tot un perill amb Mateu Lahoz com a àrbitre. Va mantenir el valencià una discussió important amb Piqué en la pausa d’hidratació de la segona part. En una acció anterior, el central català va reclamar un penal en un córner. Va ser agafat per la samarreta per un defensa rival, però ni Mateu ni el VAR van voler saber res de la jugada. No va fer falta el penal. La victòria blaugrana va arribar amb el gol de Vidal.

4
pilotes recuperades
2
pilotes perdudes
2
faltes rebudes
1
falta comesa
1
rematada
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)