Barça

Antoine, la lliga ‘c’est finie’

El crac francès té una lesió muscular al quàdriceps de la cama dreta i estarà de baixa unes tres setmanes

El repte és arribar al 8-A contra el Nàpols en plenitud de condicions

El final de temporada d’Antoine Griezmann està sent una muntanya russa en l’aspecte emocional. Pujades i baixades. De les suplències difícils de digerir en les visites al Sánchez Pizjuán, a Balaídos i també contra el seu Atlético de Madrid al Camp Nou, que van generar molt malestar en el seu entorn pròxim i fins i tot van propiciar una trobada obligada entre el seu agent i el club, al golàs de vaselina marcat el dia del Vila-real, després de la brutal assistència d’esperó de Leo Messi. En les últimes setmanes Griezmann ha tastat l’amargor de la suplència, la felicitat del gol i ara, de nou, tasta la frustració en forma de lesió. Del negre al blanc i del blanc al negre.

El francès havia passat de ser un simple oblidat a encaixar amb més força que mai en els plans de Setién després que per fi el càntabre hagués encertat la tecla i hagués trobat en la pissarra la millor posició per a Messi i Griezmann. La seva connexió amb Messi i Suárez semblava que cotitzaria a l’alça, però la visita al Zorrilla torna a fer-lo baixar a la terra. Lesió muscular i adeu al que queda de lliga.

Antoine Griezmann serà baixa en els dos últims partits de lliga amb el Barça, dijous contra l’Osasuna al Camp Nou (21 h) i diumenge a Vitòria contra l’Alavés (21 h). Si hi ha miracle i el Barça viu quelcom semblant a les mítiques lligues de Tenerife, Griezmann no ho podrà viure des del terreny de joc. Les proves mèdiques que se li van practicar ahir a la ciutat esportiva confirmen que té una lesió muscular al quàdriceps de la cama dreta. En el comunicat emès pel club no es parla en cap cas de cap període de baixa, però algunes fonts parlen que podrien ser unes tres setmanes de baixa.

Antoine va haver de ser substituït al descans per Luis Suárez i ahir es va confirmar la mala notícia. Aquesta és la primera lesió del francès des que va fitxar pel Barça. Arriba en un mal moment, just quan el Barça està esgotant les seves remotes possibilitats de pispar-li una lliga al Madrid que cada cop sembla més blanca.

Griezmann era l’únic membre del clan francès que encara no havia tingut molèsties de cap tipus aquesta temporada. Ara la seva prioritat passa ser la Champions. Precisament, guanyar aquest títol és un dels motius pels quals va fitxar pel Barça. Vol aixecar la Champions a Lisboa, però el seu gran objectiu, primer, és arribar en plenitud de condicions al partit del dia 8 d’agost contra el Nàpols. Ell ja va ser protagonista absolut en el partit jugat a San Paolo abans del confinament. Seu va ser el gol de l’empat que situa el Barça ara com a favorit en l’eliminatòria i ara espera ser protagonista també en el partit de tornada.

Es dona la circumstància que l’internacional francès ja va tenir una lesió similar ara fa vuit anys, quan vestia la samarreta de la Real Sociedad, i aleshores el temps que va estar de baixa van ser precisament tres setmanes, cosa que ara fa ser optimista al club de cara a la seva participació contra el Nàpols.

En el seu primer any al club, Griezmann havia marcat fins ara 9 gols en la lliga, 3 en la copa, 2 en la Champions i un altre en la supercopa d’Espanya. Curiosament són els mateixos que va aconseguir Neymar en el seu primer any al Barça, en la temporada 2013/14. El Barça perd el tercer màxim golejador de l’equip.

INFERMERIA

És la seva primera lesió en el Barça i fa 8 anys en va tenir una de similar en la Real

RECUPERACIÓ

Podria renunciar a la setmana de festa postlliga per prioritzar la recuperació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)