Barça

Una feina titànica

El Barça vol vendre el brasiler només si la xifra que pot aconseguir no està per sota dels 80 milions d’euros

L’Arsenal és el club de la lliga anglesa més ben situat per endur-se’l, però les negociacions seran llargues i difícils

No és cap secret que el FC Barcelona necessita fer caixa en aquest mercat d’estiu malgrat que gràcies a l’operació de la venda d’Arthur al Juventus ja va poder complir amb el que tenia pressupostat per traspassos. I una de les peces de més valor que té posades en el mercat és Coutinho. És el seu gran comodí. Per culpa del coronavirus, que ha deixat malmeses la majoria d’economies dels clubs, no s’esperen fitxatges desorbitats, però el club blaugrana també té clar que no pensa regalar el futbolista brasiler. Com a mal menor, podria intentar repetir una operació de cessió remunerada com la que va fer amb el Bayern de Munic l’estiu passat, però la prioritat és trobar un club que pagui un mínim de 80 milions d’euros per ell. Per sota d’aquesta xifra el Barça difícilment acceptarà un traspàs perquè la pèrdua comptable seria excessiva després del seu cost, l’hivern del 2018, d’uns 145 milions d’euros entre el fix i alguns variables que ja s’han abonat. En el club són conscients que vendre’l per aquest preu serà molt difícil i les negociacions, llargues.

Per molt que el mercat ara sembli del tot aturat amb la proximitat del retorn en la Champions, les diferents secretaries esportives dels clubs continuen treballant per anar avançant en les diferents operacions. I també ho fan els agents. I una operació com la de Coutinho porta molta feina. Ja fa mesos que el seu representant intenta trobar-li un club de la lliga anglesa perquè pugui tornar al campionat on realment va triomfar i on entén que pot tornar a brillar i recuperar els galons perduts després de no complir totes les expectatives en el Barça, sobretot en la seva segona temporada, ni tampoc en el Bayern de Munic, que no pensa pagar els 120 milions d’euros de l’opció de compra que tenen per ell.

Kia Joorabchian, l’agent del futbolista, ha repetit en múltiples ocasions que la prioritat és tornar a Anglaterra perquè allà és “adorat”. Ara bé, no hi ha gaires clubs que puguin aspirar a aconseguir els seus serveis per motius purament econòmics. Pel traspàs i també per la seva fitxa. Alguns equips anglesos que s’havien interessat per ell ja s’han autodescartat i ara mateix hi hauria tres clubs que sí que es poden plantejar seriosament el fitxatge: l’Arsenal, el Tottenham i el Leicester. Ara per ara, els gunners són els qui duen la davantera perquè volen reforçar el seu atac. L’Arsenal, malgrat que no passa pel seu millor moment –ha quedat vuitè en la Premier–, continua sent un club força atractiu per als futbolistes. A més a més, allà Coutinho seria el jugador de referència. Caldrà veure, però, si poden fer un esforç econòmic tan important. En qualsevol cas, les negociacions amb ell no està previst que siguin fàcils de tancar, així que l’operació es podria allargar fins a final d’agost perquè Coutinho jugarà la champions.

Xifres que no destaquen

Malgrat que Coutinho tampoc va descartar tornar al Barça si al final no pot trobar un lloc que li agradi en la Premier, el cert és que el club blaugrana no s’ho planteja perquè ha comprovat com les seves xifres en la lliga alemanya tampoc han estat tan brillants per pensar a tornar-se’l a quedar. Quique Setién va assegurar fa uns mesos que sí que el volia perquè es veia capaç de fer-lo rendir, però no és gens clar que el tècnic continuï la temporada vinent. Amb els bavaresos ha participat en 23 partits de lliga –1.413 minuts– però només ha estat titular en 15 i ha marcat 8 gols. En la copa Alemanya va participar en quatre partits –dos com a titular– i en la Champions, de moment, ha jugat set partits –cinc com a titular– i ha fet un gol.

Un altre dels motius pels quals el Barça prefereix vendre que donar-li una segona oportunitat és perquè les posicions on Coutinho podria jugar, al mig del camp, on no va acabar de rendir, o en una banda de l’atac, ja les té cobertes, i més encara després dels fitxatges de Trincão, Pjanic, Pedri i les aparicions de Riqui Puig i Ansu Fati, jugadors que, en principi, tindran fitxa del primer equip.

VOL DINERS

El Barça desitja vendre i com a mal menor hi ha una nova cessió remunerada

PLACES OCUPADES

L’equip blaugrana ja té jugadors de sobres en les posicions on podria jugar

COMPLICAT

En el Barça són molt conscients que aconseguir vendre’l a aquest preu serà difícil

XIFRA

9
gols
ha marcat Coutinho en el Bayern de Munic entre la lliga, la Champions i la copa d’Alemanya.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)