Barça

L’incombustible

Amb 33 anys, Gerard Piqué ha tornat a demostrar que manté un notable estat de forma, mental i física, i ha estat el jugador de camp més utilitzat pel Barça en la lliga

Aquesta temporada el central català no ha deixat de ser el líder indiscutible de la defensa i de l’equip, a dins i a fora del terreny de joc

La temporada 2019/20 passarà a la història del FC Barcelona com una de les més convulses i estranyes. A fora i a dins del terreny de joc. La lliga del coronavirus, perduda després del confinament, el canvi a la banqueta, de Valverde a Setién, la Champions League el mes d’agost… Tot plegat amb un equip que cada dia evidencia més clarament que està al final d’un cicle. Els culers tenen, en tot cas, pocs motius per a l’optimisme, però encara poden agafar-se a alguns noms que sostenen la llegenda d’un grup de futbolistes que fa massa temps que no aconsegueixen un títol. El de Leo Messi, per descomptat, és un d’ells: l’argentí continua sent el millor del món a cada partit. El de Gerard Piqué és un altre. Amb 33 anys, el central de la Bonanova continua aportant caràcter i demostrant que, físicament i mentalment, és incombustible. La prova més evident és que és el futbolista de camp que més minuts ha disputat aquest curs en la lliga en el FC Barcelona. Exactament, 3.094 de 3.420 possibles. O, el que és el mateix, un 90%. Només Ter Stegen el supera. En la Champions ha jugat 450 minuts de 630 possibles; en la copa, 170 de 270, i en la supercopa d’Espanya, 90 de 90.

Piqué és líder inqüestionable de la defensa blaugrana des que, ja fa unes quantes temporades, va heretar aquesta condició del seu amic Carles Puyol. Aquest any ha fet parella, sobretot, amb Clémént Lenglet, amb qui s’entén a la perfecció, i ha mantingut un rendiment més que notable. La rereguarda blaugrana s’aguanta encara sobre ell. El dorsal 3, a més, ha fet caure el pes de la seva personalitat sempre que ha fet falta. Al rectangle de joc i a la sala de premsa. Seves han estat les frases més colpidores d’aquesta temporada, com és costum. “Serà molt difícil guanyar aquesta lliga, perquè no depèn de nosaltres. Veig difícil que el Real Madrid perdi punts, veient com han anat aquestes dues jornades serà difícil”, etzibava, per exemple, després d’empatar contra el Sevilla al Camp Nou, en unes manifestacions que van caure molt malament a Madrid. El central mai no s’ha tallat quan li ha semblat que havia de deixar anar els seus pensaments.

Amb els àrbitres, que l’han amonestat més que mai, tampoc ha frenat els seus impulsos. De fet, si s’ha de posar una pega a l’actuació de Piqué en la lliga 2019/20 és que ha vist més targetes grogues que mai: quinze en total, que li han impedit participar en tres partits. En tot cas, ha continuat sent el jugador que ha posat el crit al cel quan ha calgut, el capità sense braçal, el que ha empès la resta en els mals moments.

Contra el Nàpols, d’aquí a una setmana, Piqué tornarà a ser imprescindible en un eix central agafat amb pinces. Amb Lenglet tocat, i Umtiti, Araújo i Cuenca lesionats, l’única cosa segura és que l’equip, i els culers, podran continuar agafant-se a ell.

15 GROGUES

En la Champions, la copa i la supercopa també ha tingut una presència notable

CARÀCTER

S’ha perdut tres jornades de lliga perquè ha vist més targetes que mai
Ha posat el crit al cel i ha empès els seus companys sempre que ha fet falta
3.094
minuts
ha jugat en la lliga, de 3.420 possibles. Un 90% del total. I s’ha perdut tres partits per sanció.

Farà parella amb Lenglet a l’eix central contra el Nàpols

A les baixes per sanció d’Arturo Vidal i Sergio Busquets en el decisiu partit de Champions League contra el Nàpols, de dissabte de la setmana que ve, al Camp Nou, s’hi afegia fins fa poc un problema a l’eix de la defensa. I és que a la lesió de Samuel Umtiti es van sumar, en l’última jornada de lliga, unes preocupants molèsties a l’engonal de Clémént Lenglet. De fet, contra l’Alavés el central francès va haver d’abandonar el terreny de joc abans d’hora. Per acabar-ho d’adobar, Ronald Araújo es va lesionar en el Barça B-Sabadell de la fase d’ascens a segona que es va jugar diumenge passat i Jorge Cuenca també va prendre mal en un dels primers entrenaments d’aquesta setmana. Sembla, en tot cas, que Quique Setién podrà fer jugar contra els italians la seva parella de centrals titular. Per sort, Lenglet ja ha començat a treballar amb el grup i, si no hi ha cap altre contratemps, jugarà al costat de Piqué en la tornada dels vuitens de final de la Champions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)