Barça

Aferrar-se al somni

Sense la copa i sense la lliga, al Barça només li queda la desitjada Champions per no quedar en blanc en una temporada molt complicada

Una eliminació contra el Nàpols deixaria molt tocat el tècnic i la directiva

Perdudes la copa del Rei i la lliga, al Barça ja només li queda la Champions, un títol profundament desitjat i la taula de salvació a la qual aferrar-se per no acabar la temporada en blanc. L’orelluda és el gran objectiu que li queda, al conjunt blaugrana, un somni desitjat per seguidors; és el títol predilecte dels jugadors i la directiva. Perquè és el que et dona més prestigi mundial i també perquè el club no el guanya des de l’any 2015 en la recordada final de Berlín, amb el trident en el seu màxim esplendor.

Però des d’aleshores ha plogut molt i, malgrat que el Barça ha seguit mantenint el to en la lliga, a Europa la seva imatge i presència han anat caient a molta més velocitat. Mentre que en la competició estatal es pot parlar d’una suau decadència, en la Champions els cops han estat com un directe a la mandíbula. Sense complicacions per superar les primeres fases, malgrat el baix rendiment fora de casa, en les eliminatòries l’equip ha fet aigües, especialment en les funestes nits de Roma i Liverpool, que van deixar una ferida que encara no se sap si està curada del tot.

El partit d’avui contra el Nàpols al Camp Nou, si fa no fa, pot engrandir-la o bé començar a tancar-la. O bé deixar-la igual en funció del que passi en la fase final a Lisboa si el Barça s’acaba classificant. Una eliminació prematura avui contra el Nàpols deixaria en una situació molt complicada Quique Setién i la junta directiva presidida per Josep Maria Bartomeu, qüestionats ja després de no haver pogut revalidar la lliga malgrat que fins a l’aturada per la pandèmia pel coronavirus l’equip era líder i perquè el relleu a la banqueta tampoc ha suposat una millora en el joc de l’equip. El Barça està obligat a arribar a Lisboa si no vol que es parli d’un fracàs rotund. Encara que no hi hagi públic, el Camp Nou, inexpugnable a Europa des del 2013, ha de tenir prou força d’intimidació per a un Nàpols inferior al Barça. Els blaugrana no poden desaprofitar l’ocasió d’arribar a la fase final d’aquesta Champions amb un format exprés. El títol és a només quatre partits.

Setién ja té clar l’equip amb el qual saltarà avui a la gespa. Apostarà per un 4-4-2 amb rombe al centre del camp. La porteria serà per a Ter Stegen, que pot ser clau; els laterals, per a Semedo i Alba; a l’eix, Piqué i Lenglet, que ahir va rebre l’alta mèdica. Al mig del camp, Rakitic farà de Busquets, baixa per sanció, i els interiors seran per a Sergi Roberto i De Jong. Pulmons, cames i talent. Messi farà d’enllaç amb la davantera, on formaran parella Luis Suárez i Griezmann, també amb el vistiplau mèdic des d’ahir. Les tres figures han de ser decisives en aquest duel a vida o mort. Riqui Puig i Ansu Fati, que molts voldrien veure de titulars, quedaran com a revulsius per si les coses es torcen. A la llista també hi ha presència de joves del filial: Araujo, Monchu, Mingueza, Konrad, Reis i Jandro.

El Nàpols té al davant l’ocasió de la seva vida per intentar arribar a uns quarts de final de la Champions. Malgrat les pressions del seu president, Aurelio de Laurentiis, finalment sí que haurà de jugar al Camp Nou, però sense públic les forces potser s’igualen una mica més. Insigne hi arriba molt just, però tractant-se d’una final potser Gatusso decideix arriscar-se i fer-lo jugar acompanyant Mertens i Callejón al davant. Els italians són un equip amb sacrifici defensiu i amb perill al davant. Malgrat la decebedora setena plaça a la Sèrie A, van guanyar la copa.

L’EQUIP

Serà un 4-4-2 amb Messi a la punta del rombe i amb Luis Suárez i Griezmann a dalt

MIG DEL CAMP

Si el Barça no arriba a Lisboa, Setién i Bartomeu quedaran molt i molt tocats

AMBIENT

Insigne serà dubte fins a última hora, però ha entrat en la convocatòria
Sense Busquets i Arturo Vidal, les tres places seran per a Rakitic, De Jong i Roberto

Arthur ja ha arribat a Barcelona

Arthur Melo va arribar ahir a Barcelona, on espera reunir-se en breu amb els responsables esportius per negociar la seva sortida del club. Aquesta és la seva intenció després de decidir de manera unilateral que no volia jugar més en el Barça en no tornar després de les vacances que Setién els va donar quan va acabar la lliga. El FC Barcelona li va deixar molt clar que abans de negociar la seva liquidació o reincorporar-se a la feina havia de fer-se una prova PCR per saber si estava infectat amb la Covid-19. El migcampista brasiler va fer-se el test ahir a la tarda. Ben aviat podria quedar desvinculat del club totalment.

Gattuso: “Potser ni fer un gran partit ens serveix”

L’entrenador del Nàpols, Gennaro Gattuso, va reconèixer que els espera un partit molt complicat contra el Barça. “Sabem la qualitat del Barça i hem de fer un gran partit tant en l’aspecte tècnic com en el tàctic. Sabem que hem de fer un gran partit i fins i tot només amb això potser no n’hi ha prou”, va afirmar. El tècnic italià, que va admetre que sense públic el Barça perd part de l’avantatge de jugar a casa, va assegurar que el seu equip ha millorat molt en els últims partits. “Som l’equip que hem tingut més possessió i que més ocasions hem creat.” Gattuso va defensar el seu estil com a entrenador, allunyat del que era com a futbolista malgrat reconèixer que li costarà treure’s l’etiqueta de “defensiu”. També va explicar que el Barça pot ser més perillós perquè ja només li queda la Champions. “No haver guanyat res dona més força al Barça. Li dona més mentalitat. Ho veig així. És un equip que fa molts anys que està acostumat a guanyar. Demà hem d’escalar un Everest. He sentit tantes coses... El Barcelona ha recuperat tots els jugadors menys els sancionats. Té grans jugadors i és un espectacle veure’ls jugar.” Gattuso va tornar a elogiar Riqui Puig. “Ja ho vaig dir fa dos anys. És un gran jugador que té un gran talent. És un espectacle veure’l jugar. És mèrit del planter del Barça”, va assenyalar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)