Barça

Ni Riqui Puig ni Ansu Fati, el premiat va ser Monchu

Reconeixement. El migcampista del filial va reemplaçar Griezmann en el minut 84 i es va convertir en el tercer debutant del filial aquesta temporada

Amb les baixes per sanció de Sergio Busquets i Arturo Vidal, molts es pensaven que Riqui Puig tindria l’oportunitat de ser titular en el partit contra el Nàpols al Camp Nou. Les seves bones actuacions en els últims partits de lliga, però, no van ser suficients i Quique Setién va decidir apostar pels jugadors amb més experiència i va formar les línies amb Rakitic de mig centre i Sergi Roberto i Frenkie De Jong en els interiors. Ansu Fati tampoc no va tenir minuts.

Malgrat estar una estona escalfant a la banda, Riqui Puig es va quedar amb les ganes d’entrar en la segona meitat i debutar en la Champions perquè Quique Setién va decidir premiar Ramón Rodríguez Monchu, a qui va fer entrar en el minut 84 per Antoine Griezmann lluint el número 42 a l’esquena. De fet, va ser el primer canvi del tècnic càntabre en el partit contra el conjunt italià. El debut del segon capità del filial barcelonista va ser la segona notícia positiva de la nit després del bitllet per anar a disputar la fase final de la Champions a Lisboa. Monchu és el tercer debutant amb el primer equip aquesta temporada després d’Ansu Fati, que ho va fer en la lliga contra el Betis al Camp Nou, i Ronald Araujo, també en la competició domèstica i a l’estadi.

Monchu, que és migcampista, va acabar jugant de davanter en el 4-4-2 blaugrana. Va disputar onze minuts, sis del partit més els cinc del temps afegit; va tocar la pilota en nou ocasions, va fer un regat bo i va cometre una falta. Com tot l’equip, va ajudar a l’hora de mantenir a ratlla el Nàpols en la segona meitat per defensar el marcador.

A Setién no se li escapa la bona temporada que ha fet Monchu al filial. Ha estat el màxim golejador de l’equip, amb 10 gols en 29 partits. A més, ha repartit tres assistències i ha participat en un total de 13 gols. És l’especialista de l’equip a pilota aturada. En el play-off d’ascens va ser un dels futbolistes més destacats i possiblement aquest és un dels motius pels quals dissabte va ser recompensat amb el debut després d’haver tingut minuts en amistosos i d’haver anat a la gira d’estiu amb el primer equip. Monchu és molt feliç i ahir ho va reflectir a les xarxes socials amb un missatge molt clar: “Un moment únic. Un somni fet realitat. Tot el treball diari és perquè arribin moments com aquest. Gràcies a tots pels missatges i a aquells que ho han fet possible. El camí continua. ¡Força Barça!”

Les seves grans actuacions al filial i ara la seva estrena en la màxima competició continental segur que provocaran que la llista d’equips que s’interessin per ell augmenti. El Barça no vol perdre el control sobre ell, però caldrà veure què passa.

XIFRES

En el filial ha estat el màxim golejador, amb 10 gols, i ha donat 3 assistències

Dijous viatgen cap a Lisboa

Després d’imposar-se al Nàpols, el primer equip va fer ahir una suau sessió de recuperació. L’equip avui tindrà dia de descans i no tornarà a la feina fins demà al matí, a dos quarts de deu. L’equip es tornarà a exercitar dimecres, també al matí. Dijous l’equip marxarà cap a Lisboa, a un quart d’onze del matí, i s’entrenarà a l’escenari del partit, l’estadi Da Luz, a les set de la tarda. Allà Setién i un jugador atendran els mitjans de manera telemàtica. Divendres l’equip s’enfrontarà al Bayern de Munic a partit únic als quarts de final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)