Barça

Aferrats a Messi

La motivació del 10 per aconseguir la Champions és el gran l’argument del Barça per seguir creient en les seves possibilitats d’èxit

Només té una contusió

El Barça no va fallar contra el Nàpols i serà a Lisboa en la fase final de la Champions. Per tretzena vegada consecutiva va superar els vuitens de final i divendres ja l’espera el Bayern de Munic en els quarts, en aquesta ocasió, però, a partit únic en aquest nou format exprés ideat per la UEFA per minimitzar els riscos pel coronavirus. Els blaugrana s’han col·locat entre els vuit millors equips d’Europa, però arriben a Portugal com un llop amb pell de xai perquè són molt pocs els que confien que l’equip de Setién podrà deixar fora de la competició el campió alemany. Sense anar més lluny, una llegenda bavaresa com Lothar Matthäus ha afirmat que el Bayern hauria de fer les coses “molt malament” per quedar eliminat jugant contra aquest Barça. Els alemanys semblen imparables i en molt bon estat de forma després d’haver liquidat la seva eliminatòria contra el Chelsea amb un contundent balanç de 7-1.

Amb el que potser no compten és que Leo Messi està molt motivat amb aquesta Champions. Té ganes de tornar a alçar l’orelluda i s’hi deixarà la pell. Sap perfectament que l’equip no passa el seu millor moment, que durant l’any han estat molt irregulars i febles, tant que fins i tot ell mateix va reconèixer que jugant com ho feien no tenien possibilitats de guanyar la Champions i just després de perdre contra l’Osasuna ni tan sols pensava en poder vèncer el Nàpols. Però després de fer autocrítica interna es va arribar a un pacte per intentar arribar el màxim de lluny possible en la màxima competició continental.

El partit contra els italians al Camp Nou va demostrar un cop més que aquest Barça segueix tenint força mancances però que també hi ha una certesa: que amb un Messi amb ganes, les possibilitats de seguir vius creixen de manera exponencial. Ara per ara, l’argentí és el gran argument, per no dir l’únic, per pensar que l’equip blaugrana té alguna possibilitat d’eliminar el Bayern de Munic. Va ser absolutament decisiu per deixar pràcticament liquidada l’eliminatòria contra el Nàpols en la primera meitat del partit. El seu gol va ser absolutament fantàstic i una mostra de confiança, talent i fe per acabar definint amb una rematada gairebé des del terra. I encara en va fer un altre també magnífic que l’àrbitre va anul·lar-li per unes suposades mans que poca gent va veure. El seu gol va significar ampliar la seva llista de víctimes europees a 35, deixant cada cop més enrere Cristiano Ronaldo. En el negatiu adjunt hi ha la informació detallada dels equips als que ha fet més gols.

I també va provocar el penal del 3 a 0 després de pispar-li la pilota a Koulibaly, que va donar-li una puntada de peu molt forta al turmell esquerre. Va tardar l’àrbitre a xiular la pena màxima, un procediment que va fer enfadar tant a Messi que, afegit al gol anul·lat, va provocar que li negués la salutació a Cüneyt Çakir al final del duel. La puntada que va rebre va ser molt forta però no fa témer per la seva presència divendres en el partit contra el Bayern dels quarts de final. Ahir va ser examinat a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí i es va descartar una lesió. Simplement té una contusió molt forta. Messi va poder seguir jugant però en el segon temps va administrar els seus esforços i va actuar amb més prudència per si de cas. No es podia posar en risc de cap de les maneres perquè la seva presència contra el Bayern és vital, per molt que els bavaresos afirmin que no només els preocupa Messi del Barça.

Balanç contra el Bayern

L’optimisme dels alemanys està justificat perquè des que van tornar a la competició compten els partits per victòries i s’han endut la Bundesliga i caminen amb pas ferm en la Champions. Però també tenen algunes reserves perquè en el seu record encara tenen present l’exhibició que Messi va fer contra ells l’última vegada que es van veure les cares, en les semifinals de la Champions del 2015. Els va marcar dos gols en el triomf per 3 a 0 al Camp Nou i un va ser espectacular perquè li va trencar la cintura i va deixar estirat a terra el central Boateng. Va ser escollit el millor gol de la Champions d’aquella temporada.

En la semifinal del 2012, en la qual el Bayern de Munic va humiliar el Barça, Leo Messi només va poder participar en el partit a Alemanya, on van caure per un contundent 4 a 0. L’altra vegada que s’han vist les cares, l’argentí també va deixar empremta. Va ser en l’eliminatòria dels quarts de final de l’any 2009. Messi va fer dos gols en el partit al Camp Nou, que va acabar amb victòria per 4 a 0. A Munic van empatar a un i el golejador va ser Keita. El balanç del 10 del Barça contra el conjunt alemany és de cinc partits jugats: dos de guanyats, dos de perduts i un d’empatat, i quatre gols. És lògic que a Munic estiguin esperançats i amb confiança perquè aquest Barça està lluny de ser el que era, però també deuen tenir respecte perquè al davant es trobaran Leo Messi, el millor futbolista del món i que encara no ha dit l’última paraula en aquesta edició exprés de la Champions. El Barça s’aferra a ell.

4

gols

al Bayern de Munic

Arsenal 9 gols
Milan 8 gols
Celtic 8 gols
B. Leverkusen 7 gols
Manchester City 6 gols
Ajax 6 gols
O. de Lió 5 gols
Bayern de Munic 4 gols
Manchester Utd 4 gols
PSG 4 gols
Panathinaikòs 4 gols
Spartak Moscou 4 gols
PSV 4 gols
Chelsea 3 gols
Xahktar D. 3 gols
Stuttgart 3 gols
Apoel Nicòsia 3 gols
Copenhaguen 3 gols
Viktoria Plzen 3 gols
Real Madrid 2 gols
Roma 2 gols
Liverpool 2 gols
Tottenham 2 gols
Basilea 2 gols
Dinamo de Kíev 2 gols
Juventus 2 gols
Bate Borisov 2 gols
Werder Bremen 1 gol
Glasgow Rangers 1 gol
Sporting Club 1 gol
Borussia M. 1 gol
Olympiakòs 1 gol
Slavia de Praga 1 gol
Borussia D. 1 gol
Nàpols 1 gol

SENSE LESIÓ

La puntada de Koulibaly li ha deixat només una forta contusió al turmell esquerre

NOVA VÍCTIMA

Amb el seu gol contra el Nàpols, ja ha marcat contra 35 equips en la Champions

MOTIVAT

L’altre dia se’l va veure amb ganes, implicat, com demostra l’enuig amb l’àrbitre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)