Barça

Duel de guants d’or

El partit entre el Barça i el Bayern de Munic traslladarà a la Champions la guerra que mantenen Ter Stegen i Neuer per la titularitat de la selecció d’Alemanya

Els veu entre els millors i sense grans diferències

No és cap secret que Ter Stegen i Manuel Neuer mantenen des de fa temps una guerra entre tots dos per veure qui és l’indiscutible millor porter d’Alemanya i, per tant, qui defensa la porteria de la selecció. Un enfrontament que no han amagat i que fins i tot han arribat a traslladar directament als mitjans de comunicació. La seva enemistat és pública i notòria. Són dos futbolistes amb caràcter i amb l’autoestima alta i, encara que no ho diguin obertament, es consideren els millors en la seva posició.

La disputa que mantenen és un dels debats recurrents a Alemanya i que ha generat tota mena de comentaris de companys i exjugadors, que veuen complicada la seva cohabitació en una gran competició com un mundial o una Eu rocopa. Possiblement a Ter Stegen el penalitzi no jugar en la lliga del seu país perquè encara costa trobar gent que li faci costat en les seves reivindicacions. El jugador blaugrana no es resigna que Neuer tingui el lloc assegurat pel simple fet d’haver estat indiscutible en els últims anys, havent disputat, per exemple, els tres últims mundials. Ter Stegen, indiscutible en el Barça, defensa que mereix més oportunitats i va qualificar de “cop dur” el fet de no poder fer res per capgirar la seva situació.

I té part de raó en les seves queixes. Neuer es manté de titular i sembla que no hi hagi res que el pugui apartar de la porteria als seus 33 anys. Ni tan sols quan va estar gairebé tot un any lesionat (2017-2018) li va treure la seva condició d’intocable. Al seu favor també té la pressió que exerceixen jugadors alemanys llegendaris com Uli Hoeness, el president del Bayern de Munic, que no va dubtar a atacar durament Ter Stegen. “Parla com si hagués guanyat disset mundials. No té dret a reclamar res. Neuer és el número 1, no hi ha discussió. No ens agrada que danyin la reputació dels nostres jugadors. Sempre serà el millor”, va etzibar.

La realitat, però, és que el Bayern s’ho va repensar abans de renovar-lo perquè Neuer exigia massa anys de contracte, i a la seva edat i amb els seus problemes físics, als bavaresos van entrar-los dubtes, mentre que en el Barça no tenen ni el més mínim dubte que Ter Stegen ha de continuar sent el seu porter durant molts i molts anys. És dels pocs intocables, i la seva figura no admet discussió. De fet, ara mateix s’està negociant la seva renovació fins al 2025, amb una millora substancial de la seva fitxa.

El destí ha volgut que aquesta guerra freda que mantenen tots dos es traslladi als clubs, perquè el Barça i el Bayern de Munic s’enfrontaran en els quarts de final de la Champions divendres a Lisboa. Un escenari ideal perquè tots dos vulguin deixar clar qui és el millor sota els pals. Es podria dir que Ter Stegen parteix amb un lleuger desavantatge perquè al Barça li està costant mantenir la porteria a zero aquesta temporada, malgrat que en múltiples partits s’ha mostrat absolutament decisiu per salvar els punts del seu equip.

Si mirem les seves estadístiques a Europa aquesta temporada, veiem com Neuer ha encaixat sis gols en vuit partits i ha fet un total de divuit aturades, mentre que Ter Stegen ha jugat un partit menys, ha rebut un gol menys i ha fet un total de vint-i-dues aturades, en especial en el partit contra el Borussia Dortmund, en què va ser decisiu en aturar un penal a Marco Reus. En xifres globals, el porter del Bayern de Munic ha deixat la porteria a zero en vint dels quaranta-vuit partits que ha disputat aquesta temporada, mentre que Ter Stegen ho ha fet en quinze dels quaranta-cinc.

L’anàlisi d’Unzué

El que va ser tècnic de porters del Barça, Juan Carlos Unzué, en conversa amb aquest diari va fer una petita anàlisi de tots dos. El primer que deixa clar és que ens trobem davant de dos magnífics porters. “Estan entre els millors del món, i no crec que hi hagi una diferència substancial, excepte l’edat. Són molt complets, amb capacitat de ser transcendents en l’aturada final però també per la seva posició, són capaços d’anticipar aquella possible ocasió del rival, a través de tallar passades a l’espai de la seva defensa, especialment”, explica a L’Esportiu. Unzué també destaca que tots dos entenen el joc. “Quan el seu equip té la pilota són capaços de donar continuïtat al joc, creant la primera superioritat si salten els rivals a pressionar-los.”

Veurem, al final, què acaba passant en el duel de divendres, en què tots dos esperaran no tenir gaire feina. Tant el Barça com el Bayern de Munic, però, estan en bones mans. Guants d’or.

POLÈMICA

La disputa que mantenen centra bona part dels debats en els mitjans alemanys

NEUER

20
cops
ha deixat la porteria a zero el porter del Bayern en els 48 partits que ha jugat fins ara.

TER STEGEN

22
aturades
ha fet el porter del Barça en set partits d’aquesta edició de la Champions.

Els precedents

Manuel Neuer s’ha enfrontat amb el FC Barcelona sis vegades, cinc d’aquestes defensant la samarreta del Bayern de Munic i en la primera, la del Schalke 04, també en uns quarts de final de la Champions. El balanç és molt igualat, amb tres victòries i tres derrotes, i hi ha encaixat un total de 7 gols. En la màxima competició europea, Ter Stegen s’ha vist les cares amb el Bayern de Munic només en dos partits. Va ser en la semifinal de l’any 2015 i l’equip blaugrana va eliminar el conjunt alemany després de vèncer per 3 a 0 al Camp Nou i de perdre 3 a 2 a Munic. En la lliga alemanya, Ter Stegen es va enfrontar sis cops amb el Bayern de Munic amb un balanç de dues victòries, un empat i tres derrotes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)