Barça

El ‘morbo’ el posa Coutinho

El brasiler, propietat del Barça i que tornarà a la disciplina culer després de la Champions, serà rival demà de l’equip de Setién

Suplent habitual, ha jugat 35 partits i ha fet 9 gols amb el Bayern

I si un gol de Philippe Coutinho eliminés el Barça? Una pregunta morbosa que es fan molts culers. Primer caldrà veure si el brasiler és titular en el Bayern de Munic. No ho està sent, però Coman està tocat i això li podria obrir les portes de la titularitat. Demà, alemanys i catalans s’enfrontaran a Da Luz per un lloc en les semifinals de la Champions i el president del club bavarès, Karl-Heinz Rummenigge, ja ha anunciat que no es quedaran Coutinho en propietat. “No farem cap operació de tants diners”, ha dit. El brasiler va ser cedit pel Barça al Bayern l’estiu passat per 8,5 milions d’euros, amb una opció de compra per als alemanys de 120 milions.

Coutinho havia arribat al Camp Nou en el mercat d’hivern de l’any 2018, després que el seu fitxatge fos impossible uns mesos abans. El Liverpool el va deixar anar per 120 milions d’euros i uns 40 més en variables, i el jugador es va convertir en el fitxatge més car de la història del Barça. Va ser una aposta directa de Robert Fernández, en aquell moment màxim responsable de la direcció esportiva del club. “Em van dir que seria el substitut d’Andrés Iniesta, que triomfaria segur”, ha assegurat el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, que amb la boca petita i en petit comitè ha admès que el fitxatge ha estat fallit.

Va fer un acceptable primer mig any, guanyant la lliga i la copa. Va jugar 22 partits, marcant deu gols i donant cinc assistències, però la temporada següent va ser un calvari per al brasiler. Va participar en 54 partits i va fer onze gols, però no es va trobar mai còmode en el dibuix de Valverde. Va haver d’escoltar xiulets al Camp Nou i es va enfrontar al públic, fent que callés, en un partit. L’arribada de Griezmann, el seu pobre rendiment i els seus problemes amb l’afició, el van portar de cap al mercat, però cap equip va voler pagar els 120 milions d’euros que el Barça demanava per ell; tampoc va poder entrar en l’operació que es tractava de tancar amb el PSG perquè Neymar tornés al Camp Nou, i va acabar cedit al Bayern. Amb els de Munic va començar bé, però el seu rendiment ha anat de més a menys. Els seus números no són dolents, amb 35 partits jugats, nou gols marcats i vuit assistències donades, però el seu joc no ha brillat i ha acabat la temporada a la banqueta. El coronavirus ha fet que la seva cessió s’hagi allargat fins al final de la Champions amb el morbo d’haver jugat contra el Barça, equip al qual tornarà després de la cita de Lisboa. I la direcció esportiva culer haurà de tornar a buscar-li equip, perquè sembla difícil que es torni a vestir de blaugrana. Demana el club català 80 milions d’euros per ell. Costarà trobar algú que els pagui tot i el bon mercat que el brasiler té a Anglaterra, així que Éric Abidal haurà de buscar una nova cessió que, com a mínim, aporti uns diners a les debilitades finances del club blaugrana.

RUMMENIGGE

Ja ha dit que no faran efectiva l’opció de compra que tenen per 120 milions d’euros

EL FUTUR

El Barça acceptaria 80 milions, però creu que l’hauran de tornar a cedir

Arturo Vidal, tres anys a l’equip alemany

I també hi ha un cas a la inversa. El blaugrana Arturo Vidal va arribar al Camp Nou després de jugar tres temporades en el Bayern de Munic. Ho va fer per 18 milions d’euros. El 3 d’agost del 2018 es va anunciar la seva contractació de manera oficial. En els seus tres anys en el club bavarès, va tenir tres entrenadors: Pep Guardiola, Carlo Ancelotti i Jupp Heynckes. Amb tots tres va guanyar la Bundesliga. Al Bayern, va arribar des de la Juventus per 35 milions d’euros, l’any 2015, tot just després de perdre la final de la Champions a Berlín contra el Barça de Luis Enrique. Amb el Bayern de Munic va disputar un total de 124 partits i va marcar 22 gols. Aquesta temporada és quart millor golejador del Barça, només superat pels tres membres del trident. El xilè porta vuit gols, com Ansu Fati.

Thiago, un altre exblaugrana al Bayern

No és Coutinho l’únic exjugador del Barça que milita en el Bayern. També hi ha Thiago. El gran dels germans Alcántara, format en el planter blaugrana i membre del primer equip dues temporades, va marxar al Bayern l’any 2013 per 25 milions d’euros. El seu fitxatge pels alemanys va ser una petició de Pep Guardiola, que havia mimat Thiago en la seva etapa a la banqueta del Barça. Al club blaugrana ja li va anar bé. Necessitava ingressar diners i va fer que Thiago no participés en el 60% dels partits aquella temporada. Així, el seu preu de sortida era de 18 milions d’euros i no de 90, tot i que al final les dues entitats van arribar a un acord perquè fossin 25. Thiago, per cert, sortirà del Bayern aquest estiu, després que no hagi renovat el seu contracte, que acaba el 30 de juny de l’any 2021.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)