Barça

‘Arrivederci’

Arturo Vidal, el Barça i l’Inter tanquen els últims serrells d’una operació que avui es farà oficial

El xilè, que posa punt final a una etapa de dos anys a Barcelona, es va acomiadar ahir a la tarda dels companys i avui volarà cap a Milà

Ivan Rakitic, el primer. Arturo Vidal, el segon. L’operació neteja impulsada per Ronald Koeman avança lentament i amb comptagotes, però també amb fermesa. Sense recular en la decisió. L’internacional xilè és el segon futbolista descartat pel tècnic holandès que abandonarà la disciplina del FC Barcelona. L’acord és total i es farà oficial avui.

Antonio Conte l’espera a Milà des de fa dies. El seu fitxatge per l’Inter és una petició expressa del tècnic nascut a Lecce. Conte i Vidal són vells coneguts. Tots dos van coincidir durant tres temporades a la Juventus (2011-14). Amb la vecchia signora, Vidal va aixecar quatre scudetti i ara l’objectiu de la revalidada societat Conte-Vidal és trencar precisament l’hegemonia de la Juve –campiona de la Serie A nou vegades seguides– i fer vencedor un Inter que aquesta temporada passada va quedar a un sol punt del conjunt liderat per Cristiano Ronaldo.

Als seus 33 anys, Arturo Vidal tanca la seva etapa a Barcelona després de dues temporades. Marxarà del Camp Nou sense haver pogut complir la seva promesa. El xilè va signar amb el Barça per tres temporades i el seu objectiu era guanyar tres Champions seguides com a blaugrana. Va ser el seu missatge textual tot just aterrar a Barcelona. Res. El 4-0 d’Anfield i el 2-8 de Lisboa van dinamitar la seva promesa. Vidal marxa del Camp Nou, això sí, amb una lliga, una copa i una supercopa. La lliga guanyada en la seva primera temporada va representar el seu onzè títol nacional com a professional: tres lligues amb el Colo-Colo, quatre amb la Juventus, tres amb el Bayern de Munic i una amb el Barça.

En els seus dos anys com a blaugrana, Arturo Vidal ha disputat un total de 96 partits i ha marcat un total d’onze gols (tots en la lliga). El més simbòlic, sens dubte, el que va marcar, de cap, al Real Madrid fa dues temporades, en el mític 5-1 del Camp Nou que va acabar costant el càrrec a Julen Lopetegui. Aquell dia no hi era Leo Messi, i Philippe Coutinho, Luis Suárez (3) i Arturo Vidal van marcar pel Barça. Dos anys més tard, dos dels herois d’aquell clàssic han vist el seu nom escrit en la llista negra de Koeman.

Vidal, fitxat el 2018 procedent del Bayern de Munic a canvi de 18 milions d’euros, marxarà del Barça sense complir l’any que li queda de contracte. Totes les parts esperaven anunciar l’acord durant el dia d’ahir, però l’oficialitat per part dels dos clubs es materialitzarà avui. El futbolista xilè ha renunciat a bona part de la fitxa salarial que li pertocava en aquest tercer any de contracte, però sí que se li pagarà finalment una petita part com a indemnització. Per la seva banda, el Barça i l’Inter han pactat un traspàs d’uns 500.000 euros fixos i la resta, en variables. És a dir, un traspàs amb una fórmula similar a la de Rakitic. Pel croat, el Sevilla va pagar un fix simbòlic d’1,5 milions d’euros i la resta (9 milions) va ser en variables.

Si encara hi havia algun dubte remot sobre la decisió presa per Ronald Koeman, va quedar del tot dissipat dissabte, després que el xilè quedés exclòs de la llista per al test contra el Nàstic. El jugador va anar ahir a la tarda a la ciutat esportiva per recollir les seves últimes pertinences i acomiadar-se dels companys de vestidors. Avui volarà ja cap a Milà.

MALETES A PUNT

Vidal va anar ahir a la ciutat esportiva per recollir les seves pertinences

TRES TÍTOLS

El xilè marxa del Barça amb una lliga, una copa i una supercopa, i sense Champions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)