Barça

“Iniesta, Xavi i Busquets eren pura bellesa”

Miralem Pjanic aterra al Camp Nou amb ganes de guanyar-se un rol protagonista en el 4-2-3-1 de Koeman

El bosnià diu que hauria estat estrany un Barça sense Messi i titlla el crac argentí d’“extraterrestre”

Miralem Pjanic s’entrenarà per fi avui amb la resta dels seus nous companys al Barça. Des de dissabte només ho havia pogut fer en solitari, tal com marca el protocol de LaLiga. El bosnià ha estat dues setmanes retingut a Torí, en quarantena, després que dies enrere donés positiu en coronavirus. El protocol sanitari ha fet llarga l’espera, però ahir finalment va arribar el dia D. El seu gran dia. Signatura del nou contracte, sessió fotogràfica damunt la gespa del Camp Nou i presentació telemàtica davant els mitjans de comunicació. Als seus 30 anys, Pjanic aterra a Barcelona amb la il·lusió d’un juvenil: “Espero guanyar molts títols aquí. És un somni poder jugar en aquest club. És una cosa extraordinària. El Barça sempre ha estat un referent en l’àmbit mundial, però entrar al museu i veure tots els trofeus et fa veure la grandesa d’aquest club. Espero poder ajudar amb el meu futbol.”

Pjanic ha guanyat quatre lligues, dues copes d’Itàlia i una supercopa amb la Juventus, però la trucada del Barça l’ha convidat a sortir del confort de la vecchia signora i afrontar nous reptes en un club gran però que ha tancat un any en blanc i està en plena fase de reconstrucció: “Sortir de la Juve sempre és molt difícil, però crec que un futbolista necessita nous reptes. Era el cas. He guanyat molt a Itàlia i ara volia provar una cosa nova.” “El Barça ha estat gran i seguirà sent gran. De problemes n’hi ha a tots els clubs. Aquesta ha estat una temporada difícil per al Barça però també per a molts altres clubs.” “Vaig mirar per televisió el partit del 2-8. És futbol i poden passar aquestes coses. La Covid-19 no ha de ser una excusa, però el context no era fàcil, per a cap equip. És obvi que va ser una derrota molt important i vaig escoltar les entrevistes posteriors... És una situació de la qual cal aixecar-se. Hem de crear un grup sa i tirar aquest nou projecte endavant”, confessa.

Abans d’incorporar-se a la disciplina blaugrana, el bosnià ha estat treballant al seu gimnàs particular de Torí i ha mantingut contacte constant amb l’equip tècnic del Barça. No entrarà en la llista de convocats per al partit d’avui contra el Girona (19 h), però sí que confia debutar ja dissabte contra l’Elx en el trofeu Joan Gamper. Pjanic té ganes de viure l’estrena i compartir terreny de joc amb Leo Messi. Ha jugat amb Totti a la Roma i amb Cristiano Ronaldo a la Juve, però Messi és Messi. El bosnià està content que l’argentí no hagi abandonat finalment el Camp Nou: “He seguit tot el procés, com és obvi. Però no veia Messi a cap altre lloc que no fos el Barça. Messi és a casa seva. Només me l’imagino aquí. Veure’l amb una altra samarreta m’hauria semblat molt estrany. És el millor jugador de tots els temps. Serà un plaer poder jugar amb ell. Compartiré vestidor amb un extraterrestre i em vull divertir.”

Pjanic ha explicat que està estudiant castellà i que confia que la seva integració al grup i al futbol espanyol sigui ràpida. El seu dorsal serà el número 8. Hereta el número d’Arthur Melo i d’una llegenda com Andrés Iniesta. Ahir tot eren elogis envers el manxec i la seva societat amb Xavi i Busquets, en els millors anys del Barça de Guardiola: “Iniesta, Xavi i Busquets junts eren la màxima essència del futbol, eren la màxima bellesa futbolística tant des del punt de vista tàctic com tècnic. Era increïble veure’ls jugar.”

A Pjanic l’espera el doble pivot. Competència directa per a Frenkie de Jong i Sergio Busquets en el 4-2-3-1 de Koeman.

LES FRASES

No veia Messi a cap altre lloc que no fos aquí al Barça. Compartiré vestidor amb un extraterrestre i em vull divertir
Sortir de la Juve sempre és molt difícil, però crec que un futbolista necessita nous reptes
Miralem Pjanic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)