Messi torna a somriure

El capità va oblidant tota la polèmica de l’estiu i s’estrena fent dos gols contra el Girona en el segon amistós de la pretemporada

El brasiler, molt participatiu, fa el primer i Ronald Koeman repeteix el 4-2-3-1

BARÇA 3 GIRONA 1

GIRONA:Juan Carlos (Suárez, 62’); Jordi Calavera (Maxi Villa, 62’), Alcalá (Ramalho, 46’), Bernardo (Bueno, 62’), Mojica (Enric Franquesa, 46’); Ibrahima Kebe (Diamanka, 46’), Gumbau (Granell, 46’); Valery (Álex Gallar, 46’), Jairo (Pau Víctor, 62’), Samu Saiz (Joel Priego, 62’); Turmo (Zeballos, 46’). BARÇA:Neto; Sergi Roberto (Semedo, 62’), Araújo, Piqué (Lenglet, 62’), Jordi Alba (Junior, 62’); Busquets (Aleñá, 62’), De Jong (Riqui Puig, 62’); Trincão (Dembélé, 62’), Griezmann (Pedri, 62’), Coutinho (Konrad, 62’); Messi (Braithwaite, 62’). GOLS:1-0, Coutinho (20’). 2-0, Messi (44’). 2-1, Samu Saiz (46’); 3-1, Messi (51’).ÀRBITRE:Albert Català Ferran.

Els amistosos de pretemporada són per agafar ritme i automatismes. Per anar progressant de manera adequada. I més aquest any, després de la humiliació de Lisboa i amb l’inici d’un projecte nou, com a mínim pel que fa a la banqueta, amb l’arribada de Ronald Koeman. Menys revolució hi ha de moment a la plantilla, amb l’operació sortida encallada. L’holandès, però, ha arribat allà on va ser un ídol per canviar coses i amb les idees clares. I va deixar fora de la convocatòria els jugadors amb els quals no compta: Luis Suárez, Arturo Vidal, Umtiti, Rafinha i Wagué.

Koeman va alinear un equip que ben bé podria ser el titular en el primer partit de lliga contra el Vila-real, amb alguna excepció, com la de Lenglet per Araújo, encara sense Pjanic, que acaba d’aterrar, i amb Ansu Fati lesionat. Un equip que va mantenir sobre el terreny de joc més de mitja part. Seixanta minuts va donar l’holandès al seu equip inicial. I va continuar treballant en el seu 4-2-3-1, el sistema que més agrada a l’holandès. La novetat és que Messi va jugar com a home més avançat, amb Griezmann al darrere. Apropar Messi a l’àrea és un dels objectius de l’entrenador. També acabar de recuperar-lo després de tot el que ha viscut l’argentí aquest estiu: desastre de Lisboa primer i sol·licitud de deixar el club no acceptada pel president Bartomeu després. Messi encara està lluny de la seva millor versió, però se’l va veure compromès. I va marcar el seu primer gol després de tornar a l’equip. Va ser en l’últim instant de la primera part. Un minut abans havia llançat una falta que Juan Carlos havia pogut enviar a córner amb la punta dels dits. Quan estava a punt de marxar a descansar, es va treure un cacau amb la dreta que va significar el segon gol del Barça.

El primer l’havia fet Coutinho en el minut 20, a porta buida després d’una gran passada a l’espai de Messi cap a Sergi Roberto i la posterior centrada del de Reus, convertit en un extrem durant tota la primera part. Recuperar Coutinho és un altre dels reptes de Koeman i el brasiler va ser dels destacats en la primera part. Un gol, molt protagonisme en les jugades d’atac i dos xuts perillosos, el primer contra el travesser després de tocar en un defensa.

El Girona, dominat en la primera part pel Barça, però ben plantat al seu camp, no va poder disposar de Stuani, amb problemes a l’esquena, ni dels dos jugadors que li ha donat el Manchester City, Pablo Moreno i Muric, que encara no han rebut el permís de LaLiga per jugar. Els de Francisco van patir en la sortida de pilota per la bona pressió blaugrana en la primera part, però van aprofitar una errada de De Jong per retallar la distància només de començar la segona part, amb un gol de Samu Saiz. Com tantes vegades va passar el curs passat, els equips castiguen molt les errades del Barça, sobretot les que es produeixen en zona de risc, quan l’equip està sortint i no està ben col·locat, amb els laterals oberts. És una de les coses que ha de corregir Koeman.

El partit encara havia de deixar un altre somriure de Messi. No va gaudir el curs passat, com ell mateix va dir en l’entrevista acusadora contra Bartomeu, i ho ha passat malament durant les últimes setmanes, però a poc a poc ha d’anar recuperant la felicitat. Pel seu bé i el de l’equip. I un segon gol, amb un afortunat xut amb l’esquerra que va desviar un defensa, li va permetre tornar a ser feliç.

L’última mitja hora, amb jugadors nous en els dos equips, va servir per veure un doble pivot format per Aleñá i Riqui Puig. Mai s’ho haurien imaginat quan estaven en les categories inferiors i dues bones oportunitats d’un jove futbolista que està cridat a fer coses importants en el món del futbol. Suárez va negar dues vegades el gol al canari Pedri.

Amb encara molt a millorar, l’assaig va ser positiu per a un Barça que tornarà a jugar dissabte contra l’Elx el trofeu Joan Gamper al Camp Nou.