Barça

Versió A de Coutinho: gols, treball i autoestima alta

Protagonista. El brasiler, amb dos gols en dos partits, ha tornat de Munic reactivat després d’aconseguir el triplet i disposat a guanyar-se el perdó

Philippe Coutinho ha tornat de Munic reactivat. Confirmat. Guanyar el triplet amb el Bayern sembla que l’hagi alliberat mentalment de la càrrega mental que li va suposar ser el futbolista més car de la història del FC Barcelona. Aquesta és l’etiqueta amb la qual va haver de conviure durant el seu any i mig a Barcelona i al cap i a la fi la seva gran llosa. Però aquest Coutinho és un altre. Una versió més pròxima a la que va enamorar a Anfield que no pas a la del seu fracàs al Camp Nou en la seva primera etapa. Dos partits amb Koeman, dos gols.

El brasiler ha tornat amb força. Va marcar contra el Nàstic de penal en la seva reestrena i va repetir ahir contra el Girona culminant una bona acció coral del Barça, amb passada de la mort final de Trincão i rematada a plaer al fons de la xarxa de l’exjugador del Bayern. Coutinho va obrir la llauna contra l’equip entrenat per Francisco i va ser qui més ho va provar en tota la primera meitat. Abans del gol ja havia avisat amb un xut dur des de la frontal que un rival va tocar i va enverinar i que va acabar amb la pilota estavellant-se al travesser. I, abans del primer gol de Messi, Coutinho va tornar a aparèixer amb un altre xut des de fora de l’àrea que va obligar a lluir-se Juan Carlos.

Però, més enllà dels números i de la seva aportació ofensiva, la nova actitud de Coutinho també ha cridat l’atenció en aquests dos primers partits de pretemporada. Se’l veu més fort físicament, i sobretot molt més generós en l’esforç i en feines de pressió i recuperació.

“Coutinho està treballant molt bé en els partits i en els entrenaments. Està jugant bé. Tots sabem la gran qualitat que té i el que necessita és el suport del seu entrenador i també l’estima de l’afició”, explicava Koeman després del partit contra el Girona. Per ara l’holandès l’ha utilitzat en dues posicions. Contra el Nàstic va jugar la segona meitat, amb més llibertat a la mitja punta. Ahir contra el Girona va estrenar titularitat a la banda esquerra.

ENCERT GOLEJADOR

Amb dues dianes, és el màxim golejador de la pretemporada, empatat amb Leo

VERSATILITAT

Koeman l’ha usat a la mitja punta contra el Nàstic i, ahir, enganxat a l’esquerra
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)