Barça

Duch: “Bartomeu? No crec que dimiteixi”

Els portaveus de Més que una Moció beneeixen un hipotètic pas al costat de Josep Maria Bartomeu, però també avisen que si ho fes per “evitar l’escarni públic a les urnes seria d’una enorme baixesa moral”

“Bartomeu ha de dimitir. Però no ho ha de fer per evitar ara un escarni públic a les urnes, això seria d’una enorme baixesa moral; ha de dimitir perquè ha demostrat que és incapaç de governar el club. Fa temps que hauria hagut de prendre aquesta decisió. Si dimitirà ara després d’haver vist que més de 20.000 socis han donat suport a la moció? No ho sé, però m’agradaria. Jo crec que no ho farà. El que és clar és que estem davant d’una moció de censura històrica. Ja ho era abans de començar i ara, amb el nombre de butlletes aconseguit, encara més. La massa social del Barça està viva. El balanç que fem és extremadament positiu. Tanquem aquesta fase 1 molt satisfets i ara obrim la fase 2, d’activació en si de la campanya. Això no s’atura.” Són paraules de Marc Duch, membre de Manifest Blaugrana i portaveu de la plataforma Més que una Moció, just l’endemà que els vuit grups d’opinió que han liderat aquest procés, al costat de les precandidatures de Jordi Farré, Víctor Font i Lluís Fernàndez, presentessin a les oficines del club 20.687 signatures contra el president, Josep Maria Bartomeu, i la seva actual junta directiva.

Després de més de dues setmanes intenses de feina, Compromissaris FCB, Dignitat Blaugrana, El Cor Blaugrana, El Senyor Ramon, La Resistència del Palau, Manifest Blaugrana, Seguiment FCB i #Noiestwitterbarça van fer balanç en una roda de premsa ahir al migdia al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Satisfacció màxima: “El cas Messi ha estat un detonant. La cirereta que ha fet decantar la balança. Però és important destacar que el pastís ja existia. El descontentament de la massa social amb la gestió de Bartomeu fa temps que existeix. Hem posat una eina a l’abast del soci i ha sortit bé”, va explicar Duch. “Deien que érem un grup de bojos, però aquest grup de bojos ha aconseguit una cosa que era impensable fa dues setmanes enrere. Ara seguim. El proper objectiu és l’assemblea de socis compromissaris. Estem molt focalitzats en aquest acte”, hi va afegir Ricard Faura, membre de Dignitat Blaugrana i un dels altres portaveus de la plataforma. Tots dos coincideixen a dir que esperen com a màxim un marge d’error en la validació de les butlletes d’entre un 4% i un 6%. “Tot el que sigui superior serà estrany i ho revisarem”, asseguren.

Precisament, ara el pas següent és la constitució de la mesa del vot de censura, encarregada de validar totes i cadascuna de les butlletes recopilades. La mesa podria quedar constituïda aquest dilluns, dia 21, i a partir d’aleshores disposarà de deu dies hàbils per fer totes les comprovacions, si cal amb el suport de pèrits cal·ligràfics. La mesa estarà formada per Jordi Farré i Josep Triadó –els dos primers socis que van signar la sol·licitud del vot de censura–, dos directius del Barça i un cinquè home, un delegat de la Federació Catalana de Futbol (FCF), encarregat de presidir aquesta mesa. Oriol Camacho, secretari general de la FCF, i Marta Puiggarí, responsable del comitè de competició de la FCF, són els noms avançats per Catalunya Ràdio.

Segons ha transcendit, alguns directius de l’actual junta haurien convidat Bartomeu a fer un pas al costat arribats a aquest punt de la pel·lícula, però el president per ara continua ferm en la seva idea d’acabar el mandat, almenys en el dia d’avui. Tot i això, no es pot descartar cap escenari ni cap moviment en aquest sentit, i és que fins i tot setmanes enrere Bartomeu va posar el seu càrrec a disposició si Messi sortia públicament a dir que la figura del president era el principal entrebanc per a la seva continuïtat al Barça.

LA FRASE

Deien que érem un grup de bojos, però aquests bojos hem aconseguit una cosa impensable fa dues setmanes
Ricard Faura

LA MESA

La constitució de la mesa és ara el següent pas en el calendari i podria ser dilluns
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)