Barça

Presentació estranya

Trofeu Joan Gamper. El Barça de Ronald Koeman s’estrena al Camp Nou contra l’Elx i sense públic. Serà l’últim partit de preparació abans del debut en la lliga. Pjanic tindrà minuts

El trofeu Joan Gamper sempre havia estat una festa per al barcelonisme. Era el dia de la presentació del nou equip i dels nous fitxatges davant l’afició. Era el dia de tornar a il·lusionar-se. Ho va deixar de ser fa anys per convertir-se en una festa per als turistes que visitaven Barcelona durant el mes d’agost i una bona font d’ingressos per al club. Aquest any no podrà ser ni això per culpa de la pandèmia del coronavirus. Serà el primer partit del nou Barça de Ronald Koeman al Camp Nou, però es jugarà sense públic. “Sempre he pensat que el futbol s’ha de jugar amb públic. És una llàstima tot el que ens està tocant viure, però ho hem d’acceptar. Serà un partit especial, però amb públic hauria estat molt diferent”, deia ahir l’heroi de Wembley, que no podrà recollir avui l’escalf del públic que tant el va idolatrar.

El partit serà contra un rival que no ha agradat a molts culers, l’Elx. La directiva tenia la intenció de portar un rival de més entitat, un dels grans d’Europa. Dins les converses amb l’Inter de Milà per al traspàs d’Arturo Vidal es va parlar perquè l’equip d’Antonio Conte, que encara està també en pretemporada, jugués el Gamper, però les autoritats sanitàries i els protocols de LaLiga ho van impedir. Així que es va escollir un dels pocs equips de primera divisió que també està encara de pretemporada, l’Elx, que torna a la màxima categoria després d’haver derrotat el Girona en l’eliminatòria final de la fase d’acens.

Més ritme

Serà el tercer amistós de l’equip de Koeman, l’últim abans de debutar en la lliga el cap de setmana vinent, també al Camp Nou, contra el Vila-real. “És un bon partit perquè el juguem contra un equip de primera i ens servirà per saber com estem en el tema físic i també en el joc. Hem d’anar a més i continuar millorant per afrontar la lliga amb garanties”, deia ahir Koeman, que també confirmava que el bosnià Miralem Pjanic s’estrenarà amb el Barça i tindrà uns minuts, tot i no estar al cent per cent encara després d’haver superat la malaltia de la Covid-19. Koeman també podrà disposar d’Ansu Fati, que ahir ja es va entrenar amb el grup una vegada recuperat de la contusió al maluc que el tenia de baixa. Ara caldrà veure si entren en la llista de convocats els jugadors descartats que encara no han sortit del club. L’holandès ja va dir després del partit contra el Girona que, si Luis Suárez no trobava una sortida, el consideraria un més de la plantilla.

Koeman, que va acabar satisfet després de la victòria contra el Girona (3-1) de dimecres passat, espera que contra l’Elx es vegi un partit més complet. “Fa tres setmanes que ens entrenem i hem millorat molt en l’aspecte físic. Aquesta setmana hem insistit més en la qüestió tàctica. Algunes coses ja es van veure contra el Girona i espero que contra l’Elx es vegi un partit més complet”, deia el tècnic holandès en declaracions als mitjans del club. Koeman reconeixia que es veurà un equip que s’assemblarà molt al que debutarà contra el Vila-real en la lliga i que alguns futbolistes ja jugaran els noranta minuts perquè vagin agafant el ritme necessari de competició.

Els jugadors continuaran familiaritzant-se amb el nou sistema de Koeman, que ha apostat per un 4-2-3-1 en els dos primers amistosos, i el partit també servirà perquè Messi continuï recuperant el somriure després d’haver demanat marxar del club. De moment, l’argentí ja va demostrar contra el Girona que continua sent el pal de paller de l’equip, amb dos gols i iniciant la jugada del primer, que va marcar Coutinho

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)