Barça

Moviment en la carpeta de Koeman

Fabio Paratici, director esportiu de la Juventus, descarta el fitxatge de Luis Suárez

Arturo tanca el seu etern serial i signa amb l’Inter de Milà

Les imminents sortides de Semedo al Wolverhampton, via Jorge Mendes, i de Wagué al PAOK de Salònica obren la porta a Dest

Luis Suárez s’allunya definitivament de la Juventus. Si el tècnic Andrea Pirlo ja havia avisat que la incorporació de l’uruguaià era complicada, ara Fabio Paratici, director esportiu de la vecchia signora, descarta completament el fitxatge del charrúa, en declaracions fetes a Sky Sports: “Hem de treure Luis Suárez de la nostra llista d’objectius. Els terminis per aconseguir la ciutadania italiana superen els del mercat. Vam estudiar aquesta opció, però mai ha estat a prop. Hem mirat si era possible aconseguir el passaport italià dins dels terminis, però no és possible. Volem un davanter i estem analitzant totes les alternatives, no només el cas d’Edin Dzeko.”

Vidal, oficial

Si el cas Suárez queda de nou congelat, el traspàs d’Arturo Vidal és del tot una realitat. Fi del serial. L’internacional xilè va agafar un vol ahir a la tarda cap a Itàlia des de l’aeroport del Prat, acompanyat per la seva família. El mateix Inter de Milà anunciava la seva arribada. Vidal signa per fi amb l’equip dirigit per Antonio Conte i tot just trepitjar territori italià llançava un missatge a la seva nova afició: “Hola, Milà. Hola, Inter. Ja soc aquí.”

Semedo, clau

El Wolverhampton juga avui contra el City de Guardiola (21.15 h). Dia d’emocions fortes per als aficionats dels Wanderers, amb un ull posat en la pilota i l’altre, en el mercat. El nom: Nelson Semedo. El Barça afronta una setmana decisiva en la carpeta de les sortides i el nom del portuguès hi figura en majúscules. Sortida imminent, oficiosa però encara no oficial. El clan portuguès format per Rui Patrício, Rúben Vinagre, Rúben Neves, Daniel Podence, Vitinha, João Moutinho, Pedro Neto, Fabio Silva i el seu tècnic, Nuno Espírito Santo, esperen amb els braços oberts l’arribada de Semedo a la Premier League.

El traspàs del lateral portuguès al Wolverhampton serà la primera operació en aquest mercat que deixarà per fi una quantitat important de diners a la caixa per tal que el Barça pugui afrontar altres operacions. A Anglaterra es parla d’una quantitat pròxima als 30 milions d’euros, res a veure, en tot cas, amb el tarannà de les operacions de Rakitic i Arturo Vidal, en què el Barça s’ha conformat amb l’estalvi de les fitxes. Ha estat clau en aquesta operació la figura del representant Jorge Mendes, agent de Semedo i accionista del club anglès.

Semedo, suplent contra el Nàstic i el Girona i sense minuts contra l’Elx al Gamper, tancarà la seva etapa al Barça passades tres temporades. Després de veure frustrat l’estiu passat el seu traspàs a l’Atlético de Madrid, ara se li obre la porta de la Premier. El lateral, cansat de compartir protagonisme amb Sergi Roberto, veu amb bons ulls el canvi d’aires tenint en compte que només la titularitat i la regularitat que li pot brindar Nuno al Wolverhampton li obriran de retruc la titularitat segura al carril dret en l’Eurocopa del 2021. En els seus tres anys al Camp Nou, Semedo ha jugat un total de 124 partits oficials i ha marcat només dos gols.

Wagué, ja a Grècia

El Barça veu clau la venda de Semedo per poder afrontar peticions expresses de Ronald Koeman com seria el cas de Sergiño Dest (Ajax). El jove lateral holandès, seguit des de fa temps per la secretaria tècnica del club, encaixa per projecció i preu. És l’home escollit per competir amb Roberto al carril dret. Cotitza a l’alça de nou el nom de Dest i surt de l’òrbita blaugrana el de Moussa Wagué. Com en el cas de Semedo, sortida oficiosa però encara no oficial. El senegalès no va convèncer Valverde i tampoc convenç Ronald Koeman. Després de la seva cessió al Niça, el futbolista format a l’acadèmia Aspire de Doha i fitxat al seu dia del KAS Eupen belga, ho té fet amb el PAOK de Salònica. Ahir va aterrar a Grècia.

Atents a Marlon

El Barça també es podria veure beneficiat econòmicament d’una entesa entre el Sassuolo i el Fulham per al traspàs de Marlon. Al seu dia el club blaugrana va vendre el central al conjunt italià per sis milions d’euros i es va reservar també el dret a recompra o el 50% dels beneficis en una futura venda. El Sassuolo estava obligat a pagar sis milions d’euros més al Barça si Marlon arribava als 50 partits oficials (ha jugat 41 partits), però el club italià prefereix repartir-se els beneficis d’una venda en lloc d’assumir aquest pagament.

Monchu i Rey Manaj

Amb els casos de Riqui Puig, Todibo, Rafinha i Umtiti també damunt la taula, el Barça treballa per donar sortida a jugadors del filial. És el cas de Monchu i Rey Manaj. Cap dels dos ha entrat en la llista de futbolistes citats per a l’estada de pretemporada a Torremirona d’un Barça B de Garcia Pimienta que ahir va golejar el Tona amb gols de Peke, Gerard i Reis. Monchu té una proposta interessant del Girona i l’albanès Rey Manaj podria fer el salt a Grècia. La llista de convocats per a la pretemporada a Torremirona està formada per Carevic, Álex Ruiz, Carrillo, Hiroki Abe, Oriol Busquets, Ramos Mingo, Comas, Lucas, Igor, Labinot, Gustavo Maia, Mika, Óscar Mingueza, Juan Miranda, Nils Mortimer, Jandro, Matheus, Peke, Reis, Álex Sala, Álvaro, Gerard, Nico, Ilaix Moriba i Balde.

OPERACIÓ VITAL

El Barça considera clau el traspàs de Semedo per poder fitxar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)