Barça

Desbloquejat

El Barça i l’Atlético de Madrid acorden, ara sí, la sortida de Luis Suárez cap al Wanda Metropolitano

L’uruguaià no marxarà gratis i el Barça i el club madrileny pacten una fórmula amb variables assequibles

Oficialment tancat, per fi, el serial Arturo Vidal després del doble comunicat emès ahir al matí pel Barça i l’Inter de Milà, i aparcat almenys fins al mes de gener el cas Messi, reposant en estat letàrgic en espera que sonin de nou els tambors de guerra, totes les portades porten avui la fotografia de Luis Suárez. També les d’ahir. Emocions fortes i girs inesperats en cada nou capítol, amb menció especial als episodis viscuts en els dos últims dies. I és que el serial Suárez ha viscut en les últimes 48 hores el seu punt més àlgid, víctima de l’emoció intensa que precedeix sempre a tot desenllaç. Suspens final, estira i arronsa entre totes les parts i, ara sí, principi d’acord Barça-Atlético de Madrid pel traspàs del jugador. El Barça deixarà finalment marxar Luis Suárez a l’Atlético amb una fórmula similar a l’aplicada amb Ivan Rakitic i el Sevilla. El club andalús va pagar un milió i mig d’euros fixos més nou en variables. Menys pagarà l’Atlético, però la filosofia del traspàs és similar. L’acord inclou variables assequibles en funció de quin sigui el rendiment de Luis Suárez al Wanda. El Barça podria arribar a cobrar 4 milions d’euros si l’Atlético i Suárez arriben als quarts de final de la Champions en les dos properes edicions (2+2).

Ahir reunió clau

Expectació màxima amb la cimera que va tenir lloc ahir entre els advocats del futbolista i els executius del club. Reunió tensa liderada pel president Josep Maria Bartomeu. Ell mateix en persona havia donat l’ordre d’aturar la sortida de Suárez la nit anterior quan tot semblava ja resolt. Inicialment Bartomeu no volia ni sentir a parlar d’un escenari similar al del 2013 quan David Villa va marxar cap al Vicente Calderón per poc més de dos milions d’euros i l’asturià acabaria jugant la final de la Champions amb l’Atlético de Madrid i donant un rendiment notable tenint en compte el preu del traspàs. L’acord entre el Barça i el jugador per desvincular-se del club estava pactat dilluns. L’uruguaià havia acceptat renunciar a cobrar part de la fitxa salarial del que li quedava de contracte a canvi de poder marxar del Camp Nou amb la carta de llibertat i el Barça estava conforme amb aquest escenari, disposat a no cobrar res per un traspàs, és a dir, menys encara que la morralla ingressada per Arturo Vidal (un milió d’euros en variables). Suárez ho tenia també lligat amb l’Atlético. Acord tancat de dos anys de contracte i 8 milions d’euros per temporada. Suárez veia bé no marxar de la lliga espanyola i el Cholo Simeone veia en Suárez l’home ideal per cobrir la baixa d’Álvaro Morata, que just ahir desembarcava a Torí per fitxar per la Juve. Pirlo ha canviat Morata per Suárez i Simeone volia enganxar en el seu àlbum el cromo de Suárez en el forat que ha deixat Morata.

Bartomeu, a més, encara té molt present l’actitud de l’Atlético amb el cas Griezmann i per això no ha volgut posar facilitats a l’operació i dilluns ho va frenar tot. El club madrileny va arribar a acusar en el seu dia el Barça de mala praxis en aquella operació i el club blaugrana acabaria pagant una xifra superior a la clàusula de rescissió a mode de compensació.

En l’acord Barça-Suárez hi havia clubs en els quals el jugador no podia marxar gratis, entre ells el Real Madrid, el PSG, el City, l’United i el Liverpool. L’Atlético no hi figurava i d’aquí l’enuig posterior de Suárez quan va saber que bartomeu havia congelat la seva sortida.

Si l’Atlético no podia tenir gratis a Suárez, sempre havia contemplat el nom de Cavani. Uruguaià per uruguaià. Aquesta era la seva mesura de força, una carta no menor, perquè hi havia el risc que Suárez s’hagués d’acabar quedant al Barça i aquest escenari, malgrat les paraules de Ronald Koeman el dia del Girona, no satisfeia l’holandès.

Finalment Cavani no anirà al Wanda. L’home és i sempre ha estat Suárez. El mateix jugador havia amenaçat d’oferir una roda de premsa acompanyat dels seus advocats per fer posar nerviós el Barça. No caldrà cap compareixença bomba. Fumata blanca. Suárez jugarà al Wanda. Bartomeu va congelar dilluns l’operació i el mateix Bartomeu va desbloquejar-la ahir a la nit. El Barça no rebrà un gran traspàs però almenys maquilla l’operació de cara a la galeria i no deixa marxar gratis a Luis Suárez.

El jugador, que ahir va entrenar-se a les ordres de Koeman i al costat del seu inseparable amic Messi, ha de donar ara l’OK definitiu. L’Atlético de Madrid i Simeone contents, i el Barça conforme, conscient que partia amb poca força en la negociació.

DETALLS

El Barça podria cobrar 4 milions si l’Atlético arriba als quarts de la Champions

CIMERA

Després de congelar el tema dilluns, Bartomeu desbloqueja finalment el cas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)