Barça

Freixa nega ser continuista

Eleccions Barça. L’exdirectiu presenta la seva precandidatura i explica que si no ha fet oposició és perquè vol un club unit i sense guerres internes

En un acte presentat per Bruno Oro i celebrat a l’Auditori 1899, Toni Freixa va anunciar ahir la seva precandidatura a les eleccions del Barça, previstes per als dies 20 i 21 de març del 2021. Freixa, que va entrar al club en el mandat de Joan Laporta, va marxar quan se’n va anar Sandro Rosell, va ser directiu amb Rosell i Bartomeu i va marxar l’any 2015 per ser candidat a les eleccions que va guanyar l’actual president del club, va negar que sigui un candidat continuista, com es diu des de diferents sectors. “Aquí som partidaris de posar etiquetes. Vaig entrar al club amb Laporta, només el coneixia a ell. Allà vaig conèixer Sandro. Em va oferir l’any 2010 entrar al club, va marxar, vaig continuar amb Bartomeu, vaig marxar. Jo em vaig presentar amb una candidatura que feia front a Bartomeu. No entenc que em diguin continuista. Ho deuen dir perquè no he fet oposició o campanya, però jo crec que s’ha d’estar unit. Sí que vull ser continuador de tot el que aquesta junta ha fet bé, que segur que han estat moltes coses”, va dir l’advocat, que va raonar per què no ha donat suport al vot de censura contra l’actual directiva, sense voler desvelar què votarà si la moció arriba a les urnes. “Encara s’han de validar les signatures, esperem a veure la validació. No diré si votaré una cosa o una altra. Sí que crec que el club no hi surt guanyant, amb aquesta moció, quan ja s’han convocat eleccions. Crec que no li convé ni al club ni a la junta que entri. Serà una font de problemes”, ha explicat l’exdirectiu, que creu que si hi hagués milers de signatures falses, com ha insinuat el club, “seria una notícia nefasta per a la credibilitat de l’entitat”.

Sense guerres

Freixa, que no va desvelar res sobre el seu programa ni el seu equip, va dir que el seu projecte “aglutina seny, experiència i coneixement”, que ho fa de manera totalment independent i perquè vol posar fi a les guerres internes. “Vull que el joc sigui el debat central. Sense guerres internes. Vull un Barça unit i allunyat de qualsevol interès extern”, afirma. L’advocat va avançar algunes de les idees que proposarà per superar el mal moment que passa el club. “Aquest és un moment difícil i apte per a diagnòstics apocalíptics. Necessitem anàlisi, enginy i valentia. Tenir jugadors de casa, compromesos i que aquelles estrelles que vinguin no ho facin per diners, sinó per l’orgull de vestir aquesta samarreta. La nostra idea és que la pilota sempre sigui la protagonista. Tenim les persones, amb coneixement de futbol i de club, que s’han format en aquesta casa. No m’agrada sentir que la generació de Messi, Xavi, Iniesta... és irrepetible, s’ha de poder tornar a repetir. Tenim un model econòmic que factura molt, però per poder cobrir les despeses. Ara mateix necessitem vendre, fer operacions com les d’Arthur. Això no pot ser. S’ha de redreçar. Per exemple, hem de detectar el talent abans que els nostres rivals i hem de negociar contractes amb el no sobre la taula, sense estar obligats a renovar-los per por del que diran.”

Messi i Koeman

En matèria esportiva, Messi serà un nom important de la campanya electoral. L’argentí, que volia marxar aquest estiu, acaba el contracte el 30 de juny del 2021 i els precandidats el voldran convèncer perquè renovi. “Estic molt content que Messi s’hagi quedat en el Barça. És el millor jugador de la història, espero que gaudeixi al camp. El que ha passat, ja ha passat. Està molt bé el que acaba bé. Espero ser capaç de convèncer Messi, segur que el projecte que liderarem li serà atractiu. Respectarem la seva voluntat”, opina Freixa, que va aclarir que en cap moment va tenir accés al contracte de Messi. “Que la gent estigui tranquil·la. No he tingut en el meu poder el contracte de Messi, ni el burofax. Vaig intentar saber i informar-me, res més”, assenyala.

També va parlar de Koeman. Víctor Font va dir que si guanya les eleccions no serà el seu entrenador. Freixa espera que pugui continuar. “Desitjo que estigui molts anys aquí perquè voldrà dir que li ha anat molt bé i hem guanyat molts títols. Com podria ser que no m’agradés Koeman? Penso en el 92 i se’m posa la pell de gallina. Ha arribat amb valentia, amb lideratge i estic segur que no ens fallarà. Ja no ens ha fallat acceptant agafar l’equip en aquest moment”, va comentar el precandidat, partidari de l’Espai Barça. “És necessari perquè necessitem un millor estadi per generar més ingressos. Quan l’hem de fer? S’ha de veure l’estat real de les finances del club”, afirma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)