Barça

Koeman: “La decisió sobre Suárez és del club i jo hi vaig donar suport”

Barça. El tècnic holandès deixa clar que no és l’únic responsable de la sortida de l’uruguaià en la roda de premsa prèvia al seu debut en partit oficial, contra el Vila-real

Aquest migdia, Ronald Koeman ha ofert la roda de premsa prèvia al seu debut en partit oficial a la banqueta del Barça, que serà demà a la nit, contra el Vila-real, al Camp Nou. Aquestes són les respostes del tècnic holandès:

El Vila-real, que ja ha jugat dos partits: “Potser si tenen avantatge perquè ja han jugat partits oficials, però estem preparats. Hem treballat molt les ultimes quatre setmanes. ”

Satisfet amb la plantilla?: “Vull parlar dels que hi són i no dels que poden venir. Hi ha dues setmanes més de temps per mirar de millorar la plantilla. Pot haver alguna sortida més. Ara ens hem de concentrar en els jugadors que tenim. Estem preparats per assumir tres partits en una setmana. El que passi amb els jugadors, ja veurem.”

Messi: “És normal que estigui trist perquè un amic seu marxa del club, després d’uns anys que han viscut junts. El mes importat, per a mi, és com ha rendit en els entrenaments i en els partits. I en això ha estat un exemple. Ha tornat després d’un dia lliure amb moltes ganes. No tinc cap dubte amb en Leo en aquest sentit.”

Anímicament, com està l’equip?: “Estem preparats. Ens falta el ritme que tenen altres equips, però l’hem d’agafar. Hem de posar energia en el que tenim a les nostres mans, ens hem de concentrar en la nostra feina. Per la meva part, això és preparar l’equip per a l’inici de lliga.”

Lautaro i Memphis: “Res no està descartat. Però només parlo dels jugadors que estan. No vull parlar de possibles fitxatges.”

Suárez, la decisió: “Ha semblat que jo sóc el dolent de la pel·lícula, i no és així. Des del primer dia he demostrat que tinc un gran respecte ple Luis. Per qui és i també per la persona. Ell s’ha entrenat al màxim des del primer dia i jo sempre li he dit que, tot i que ho tindria complicat per jugar, si es quedava, seria un més de la plantilla. Abans que jo signés pel Barça, el club ja va pensar en canviar coses. I jo he donat suport a aquestes decisions. Però no ha estat una decisió només meva. Desitjo molta sort al Luis amb l’Atlético de Madrid.”

Riqui Puig, fitxa del filial?: “Són decisions del club. Hi ha jugadors joves amb el dorsal del primer equip i altres amb dorsal del filial. En el cas del Riqui, hi ha molta competència en la seva posició i depèn del rendiment dels altres jugadors. No és cert que no compti amb ell, perquè anirà convocat.”

Podia imaginar que la situació seria tan convulsa quan va arribar?: “Si preguntes als entrenadors que han estat en el Barça, tothom et dirà que no han tingut un dia tranquil. Sabia que, si havíem de fer canvis, hi hauria gent a favor i gent en contra. Sé que sóc l’entrenador del club més important del món i que hi haurà molta expectació.”

Riqui Puig, la idea és que estigui en dinàmica primer equip?: “És com els altres jugadors. Els joves han de jugar. Si no pot ser amb el primer equip, ha de ser amb el barça B o cedit. Finalment, depèn del jugador.”

Ansu Fati: “És imprescindible, perquè és un gran talent. Pocs jugadors a la seva edat demostren que tenen nivell pel Barça. Ha d’aprendre coses, però si ha debutat amb la selecció absoluta amb 17 anys vol dir alguna cosa.”

Ansu, Trincao i Dembélé, acompanyants de Messi i Griezmann: “Necessitem a tots els davanters. Tenim molta gent a dalt de qualitat, però haurem d’afrontar molts partits aquesta setmana. Caldrà fer canvis per tenir la gent fresca”

Què li sembla que un precandidat digui que vostè no seguirà el curs que ve si ell guanya a les urnes?: “Respecto les opinions. No és bo contestar a tothom que te opinió sobre mi. Jo haig de dirigir un equip i mirar de guanyar partits. En el demés no vull gastar energia.”

El treball defensiu de l’equip: “Hem de millorar coses. Estem utilitzant un sistema diferent al dels últims anys: volem pressionar més amunt. És un canvi bastant radical i costa millorar coses. Necessitem temps, però crec que en els amistosos hem vist mes ritme de pilota i una bona pressió. El Vila-real és fort i té bons jugadors, caldrà que ens ajuntem quan no tinguem la pilota.”

Coutinho: “Cal posar a tothom en la seva millor posició.Pot jugar de 10 i en la banda esquerra. La seva qualitat es veu a prop de l’àrea, però també li agrada ajudar a l’equip en defensa. Té un bon xut, és bo a l’espai i en la passada. Tant de bo que triomfi aquesta temporada.”

La seva responsabilitat és igual que en altres equips?: “Hi ha més premsa aquí que en altres llocs. És diferent. Això demostra que treballo en el club més important del món. Com a entrenador tinc molta més responsabilitat que quan era jugador.”

Quan es veurà el seu segell?: “El joc serà diferent i el sistema també. Hem d’esperar. Contestaré la pregunta quan no es puguin fer més fitxatges i no hi puguin haver més sortides. Si em quedo amb aquesta plantilla, treballarem duríssim per aconseguir el que volem.”

Els porters: “Marc éstà lesionat i no sé quan podrà tornar. Treballa bé, potser en un parell de setmanes. Estic molt content amb Neto, és un molt bon porter. A més, tenim dos joves que poden ser algun dia porters del primer equip de Barça.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)