Barça

Koeman: “En la sortida de Luis Suárez no soc el dolent”

Barça. El dia abans del seu debut en partit oficial a la banqueta del Barça, l’holandès diu que no és l’únic responsable de la marxa de Suárez i assegura que l’equip està a punt per competir

En la roda de premsa prèvia al seu debut oficial a la banqueta del FC Barcelona, Ronald Koeman va haver de respondre moltes preguntes relacionades amb la tempesta que travessa el club blaugrana en les últimes setmanes. No en va defugir cap i, a més, va assegurar que els seus jugadors estan preparats per competir, tot i que encara necessiten temps per fer funcionar la seva idea de joc. “Potser sí que el Vila-real té un cert avantatge, perquè ja ha jugat alguns partits oficials, però estem preparats. Hem treballat molt en la pretemporada”, va dir en la seva primera resposta. “Vull parlar dels que hi són i no dels que poden venir. Hi ha dues setmanes més de temps per mirar de millorar la plantilla. Hi pot haver alguna sortida més, però ara ens hem de concentrar en els jugadors que tenim”, va comentar després. Lautaro i Memphis? “Res no està descartat”, va respondre més tard.

La marxa de Luis Suárez i, sobretot, la reacció de Messi, en el missatge que va publicar divendres, eren assumptes ineludibles. Koeman estava preparat per respondre: “És normal que estigui trist: un amic seu marxa del club, després del que han viscut junts. De Messi, el més importat, per a mi, és com rendeix en els entrenaments i en els partits. I en això ha estat un exemple. Ha tornat després d’un dia lliure amb moltes ganes. No tinc cap dubte amb en Leo en aquest sentit.” I Suárez? Com va anar allò de la trucada d’un minut? “Ha semblat que soc el dolent de la pel·lícula, i no és així. Des del primer dia he demostrat que tinc un gran respecte pel Luis. Per qui és i també per la persona. Ell s’ha entrenat al màxim des del primer dia i jo sempre li he dit que, tot i que ho tindria complicat per jugar, si es quedava, seria un més de la plantilla. Abans que jo signés pel Barça, el club ja va pensar canviar coses. I jo he donat suport a aquestes decisions. Però no ha estat una decisió només meva”, va sentenciar.

Sobre Riqui Puig, Koeman va insistir en la idea que els futbolistes joves han de jugar, per damunt de tot, i va subratllar que no és cert que no compti amb ell: “Anirà convocat contra el Vila-real.” A Ansu Fati, en canvi, el considera imprescindible: “Pocs jugadors a la seva edat demostren que tenen nivell per jugar en el Barça.” I, interrogat sobre Coutinho, va deixar anar com n’és, d’important, que els futbolistes juguin en la seva posició. “La seva qualitat es veu a prop de l’àrea, però també li agrada ajudar l’equip en defensa”, hi va afegir.

Demana temps

Koeman és conscient del lloc on està i del moment en què ha arribat: “Sabia que, si havíem de fer canvis en la plantilla, hi hauria gent a favor i gent en contra. Soc l’entrenador del club més important del món, que genera molta expectació.” No vol perdre el temps contestant els que desconfien d’ell, com ara el precandidat que ha assegurat que, si guanya a les urnes, canviarà d’entrenador: “Respecto les opinions. No és bo contestar tothom que té una opinió sobre mi. Haig de dirigir un equip i mirar de guanyar partits. En la resta no vull gastar energia.” I va demanar temps perquè l’equip es pugui expressar com ell vol: “El joc serà diferent i el sistema, també. Hem d’esperar. Contestaré la pregunta quan no es puguin fer més fitxatges i no hi pugui haver més sortides. Si em quedo amb aquesta plantilla, treballarem intensament per aconseguir el que volem.”

Això sí, l’heroi de Wembley va reconèixer que, en defensa, el seu Barça ho pot fer millor: “Hem de millorar coses. Estem utilitzant un sistema diferent, volem pressionar més amunt. És un canvi bastant radical i costa. Necessitem temps, però en els amistosos hem vist més ritme de pilota i una bona pressió. El Vila-real és fort i té bons jugadors, caldrà que ens ajuntem quan no tinguem la pilota.”

RODA DE PREMSA

[Suárez] Abans que signés jo, el club ja va pensar en canvis. Jo he donat suport a aquestes decisions. No ha estat només cosa meva
De Messi, el més importat, per a mi, és el rendiment en els entrenaments i en els partits. I en això està sent un exemple. No en tinc cap dubte
Hem de millorar en defensa. Utilitzem un sistema diferent, volem pressionar més amunt. És un canvi bastant radical i costa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)