Barça

El nou repte d’Ansu Fati

Amb els dos gols contra el Vila-real, ja en suma nou en la lliga. Si anota tres gols més abans del 31 d’octubre, es convertirà en el futbolista que més gols ha marcat en el campionat abans de complir els 18 anys

Ansu Fati és molt més que un extrem ràpid, hàbil i descarat. El de Guinea Bissau és un davanter amb gol. Ho va demostrar fent dos gols en quatre minuts contra el Vila-real en les dues primeres rematades que va fer sobre la porteria d’Asenjo. És per això que està batent tots els registres de precocitat golejadora des que es va estrenar en la lliga, el 31 d’agost del 2019. Va ser a Pamplona contra l’Osasuna, on es va convertir, amb 16 anys i 304 dies, en el golejador més jove de la història del Barça en la lliga. El 14 de setembre marcava contra el València i es convertia en el futbolista més jove que feia un gol al Camp Nou, amb 16 anys i 318 dies. Abans d’acabar el 2019, superava un altre registre. Marcava a San Siro contra l’Inter de Milà i es convertia en el golejador més jove de la història de la Champions amb 17 anys i 40 dies, superant Peter Ofori Quaye, davanter de l’Olympiacòs. La temporada passada encara va batre un altre rècord. Va aconseguir un doblet el 2 de febrer del 2020 contra el Llevant i va esdevenir el jugador més jove que marcava dos gols en un partit en la lliga, amb 17 anys i 94 dies, superant Juanmi, que com a jugador del Màlaga ho havia aconseguit amb 17 anys i 115 dies. Molts registres en el seu primer any en el primer equip del Barça, que han tingut continuïtat amb l’inici d’aquest curs. Va debutar Ansu amb la selecció espanyola absoluta i va marcar en la seva segona aparició. Va ser el 6 de setembre passat, contra Ucraïna. Amb 17 anys i 311 dies es convertia en el golejador més jove de la història de la selecció espanyola. Superava Juan Erraquin, que l’any 1925 havia marcat amb 18 anys i 344 dies.

Van caient els registres i a Ansu Fati se li presenta un altre repte a aconseguir abans del 31 d’octubre, dia en què arribarà a la majoria d’edat. Amb els dos gols que va fer contra el Vila-real, ja en suma nou en la lliga des que va debutar. Va igualar diumenge una llegenda com és Raúl González, que va marcar nou gols amb el Real Madrid abans de fer els divuit anys. Té ara el repte de convertir-se en el futbolista que més gols ha marcat en la lliga abans de fer els divuit. Al davant té Bojan i José Iraragorri, que van fer deu gols abans d’assolir la majoria d’edat i Pablo Pombo Quintana, que en va fer onze a principis dels anys 30 sent jugador del Racing de Santander. Per aconseguir-ho té al davant els partits contra el Celta, el Sevilla, el Getafe i el Real Madrid.

Diumenge Ansu Fati va atrapar Raúl. Precisament són molts els que diuen que no recorden una aparició com la del blaugrana des de la que va protagonitzar el madridista l’any 1994. “Fa pinta de ser el nou Raúl. Té una maduresa sorprenent, és admirable la capacitat que té per barrejar moments d’explosivitat amb d’altres de calma. Repta i s’atura quan ho ha de fer. La precocitat és una de les característiques dels grans jugadors”, ha arribat a dir Jorge Valdano d’Ansu Fati, que també va recollir els elogis la temporada passada del mateix Raúl. “És un jugador que té alguna cosa diferent. S’ha de tenir paciència, tranquil·litat i gaudir-lo”, va dir l’exjugador del Real Madrid. La paciència que Ronald Koeman, el seu entrenador, també sap que tothom ha de tenir. “És un jugador molt jove i no pots esperar que cada partit sigui com el del Vila-real. Amb només 17 anys té un gran futur per endavant, però ha de millorar coses. A vegades li falta concentració”, deia l’holandès després d’estrenar-se en la lliga a la banqueta del Barça. Ansu Fati es va mostrar ambiciós. “Quan un davanter fa gol, sempre en vol més”, va dir el de Guinea Bissau, així que ja pot tremolar el rècord de Pablo Pombo Quintana.

EL RÈCORD

El té Pablo Pombo des dels anys 30, quan va fer onze gols abans de ser major d’edat

RAÚL

Ansu el va igualar diumenge; el madridista va fer nou gols abans de fer divuit anys

BOJAN

Va fer deu gols amb la samarreta del Barça en la lliga quan encara no tenia 18 anys

ELOGIS

“És un jugador que té alguna cosa diferent. S’ha de gaudir”, ha dit Raúl d’Ansu

ANSU FATI

“Quan un davanter fa gol, sempre en vol més”, deia Ansu aquest diumenge
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)