Barça

El Barça posa el crit al cel contra la sentència a Torra

Reacció. L’entitat torna a apel·lar a la llibertat d’expressió i afirma que la inhabilitació del president de la Generalitat és desproporcionada i vulnera la voluntat democràtica

El Barça ha reaccionat amb contundència davant la confirmació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre la inhabilitació de Quim Torra. El conjunt blaugrana ha emès un comunicat en el qual se “solidaritza” amb el president de la Generalitat, apartat del càrrec en considerar que va desobeir les ordres de la Junta Electoral Central.

“El FC Barcelona considera que la inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya és desproporcionada i vulnera greument la voluntat democràtica de la ciutadania expressada lliurement a les urnes”, ha indicat el conjunt blaugrana: “La llibertat d’expressió i el dret a decidir formen part dels principis i del compromís cívic del nostre club. El FC Barcelona ha defensat sempre que el conflicte polític que, des de fa anys, viu Catalunya, ha de resoldre’s des del diàleg polític i mai des de la seva judicialització.”

D’aquesta manera, el Barça es manté en la mateixa línia que va adoptar en la sentència als presos polítics del procés, en què va ser un dels primers clubs esportius a reaccionar mostrant-se radicalment en contra de la sentència dictada pel Tribunal Suprem que va portar nou polítics i activistes independentistes a la presó. El Barça va tenir una oportunitat històrica d’alinear-se a favor del país l’1 d’octubre del 2017, però no es va atrevir a no presentar-se al partit contra Las Palmas al Camp Nou, que es va acabar jugant a porta tancada. Tot i les manifestacions públiques tant del club com d’alguns jugadors condemnant les actuacions de la policia espanyola, la decisió de disputar el matx va provocar la dimissió de dos directius: el vicepresident Carles Vilarrubí i Jordi Monés.

BUIT

En l’esport català professional, el Barça és l’únic club que s’ha manifestat públicament

PRECEDENT

L’entitat blaugrana també va liderar la protesta contra els presos polítics del procés

SOLIDARITAT

El Barça se solidaritza amb el president de la Generalitat, inhabilitat per l’alt tribunal

La sentència, ignorada en l’esport català

El Barcelona va ser l’únic equip professional que es va significar públicament en contra de la sentència. Les reaccions en l’esport català van ser molt minses. En l’esport semiprofessional i amateur, només el Sant Andreu, l’Europa, el Júpiter i el CN Banyoles van emetre comunicats contra la sentència d’inhabilitació del president de la Generalitat. Tots tres clubs van fer èmfasi en la desproporcionalitat per part de l’alt tribunal. El Lleida, de la segona B de futbol; l’Uni Girona, equip de la Lliga Femenina de bàsquet; la Bisbal Bàsquet i el Bàsquet Lluïsos també es van significar publicant una piulada.

Les principals federacions esportives van passar de puntetes sobre la sentència i no van emetre cap comunicat, a excepció de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)