Barça

“Guanyar és el remei perquè Messi sigui feliç”

Ronald Koeman. L’holandès parla de l’argentí i reconeix que busquen un central i un davanter centre

Ronald Koeman és holandès. La sinceritat és un dels trets característics del seu caràcter. No es guarden res. Per això ahir el tècnic del Barça va parlar amb claredat de Messi i també de les posicions que encara espera reforçar abans que es tanqui el mercat. Messi, en declaracions al diari Sport, va demanar perdó als socis que s’hagin pogut sentir dolguts per la seva voluntat de deixar el club i va demanar unitat al barcelonisme. “És molt positiu que el capità faci aquestes declaracions, que demani unitat. Espero que puguem estar més tranquils del que ho hem estat últimament”, va dir Koeman respecte a aquestes declaracions. I va deixar clar què és el que ha de fer l’equip perquè l’argentí se senti feliç: “No sé si ho tinc tot a les meves mans. He de buscar el millor equip per a ell, on ell pugui brillar, on ell pugui treure el màxim rendiment. Hem de buscar fórmules als entrenaments. És guanyador, ho fa tot en els entrenaments per guanyar. Guanyar és el remei perquè sigui feliç.”

I de Messi, al mercat. Sergiño Dest ja és a Barcelona per reforçar el lateral dret després de la marxa de Semedo. “És un lateral jove. Hem de tenir gent jove per al futur del club. Haurà de competir amb els altres laterals. Tot i la seva edat, ja ha jugat molts partits amb l’Ajax, ha jugat la Champions i segur que serà útil per al Barça.” Koeman no amaga que encara li agradaria que arribessin dos futbolistes més: un central i un davanter centre. “Sabem com està el club econòmicament. Estem mirant de millorar en una o dues posicions. Estem treballant i hi ha opcions, però no ho sabem encara. El club treballa per tenir un davanter més, si no jugarem amb els que hi ha. Braithwaite em serveix, però volem tenir dos jugadors per posició. Leo i Griezmann han jugat allà, però són futbolistes diferents. En volem tenir dos per posició i per això busquem un 9. La posició de central està dèbil amb Piqué, Lenglet i Araújo per a tota una temporada i també estem buscant”, deia Koeman, que ni va anomenar Umtiti, futbolista que ell mateix va descartar.

De possibles sortides, va parlar de Rafinha, que no va entrar en la llista de convocats. Li recomana que marxi. Amb Dembélé, relacionat amb el Manchester United, hi compta. “Si ha de sortir és una decisió del club i el jugador. Jo compto amb ell, no va ser titular perquè Ansu va demostrar que és un jugador molt útil. Dembélé haurà d’esperar la seva oportunitat. Va tenir una baixada física en les últimes setmanes i avui s’ha entrenat molt bé.”

A més, va fer una defensa de Griezmann, a qui creu que han de buscar més els seus companys. “No em preocupa perquè està fent molt bé les coses. Està jugant des de la dreta, té molta més llibertat per entrar. Està fent les coses bé. Des de fora a dins crea perill. Els seus desmarcatges són molt bons i l’hem d’ajudar més.” I una declaració favorable al VAR però no per a tot: “Hi ha moltes decisions estranyes per les mans. És molt complicat, cada dia més complicat per als àrbitres, crec que amb el VAR a vegades van massa lluny. Jo soc partidari del VAR per a coses importants com el fora de joc. No ho soc per a les mans. Jo sé quan és mà i quan no ho és.”

MESSI

“És molt positiu que el capità faci aquestes declaracions, que demani unitat”

EL 9

“El club treballa per tenir un davanter més, volem dos homes per posició”

EL CENTRAL

“Estem buscant. La posició està dèbil només amb Piqué, Lenglet i Araújo”

“No fa falta fer rotacions contra el Celta”

El Barça s’enfronta aquesta nit al Celta. No l’ha derrotat a Balaídos des de l’any 2015. Koeman sap la dificultat de l’equip gallec. “Esperem un partit difícil. En els últims anys el Barça no ha pogut guanyar allà. Tenen molt bons jugadors tècnicament i haurem de fer un bon partit per guanyar”, deia l’holandès, que descartava fer rotacions encara que diumenge el Barça tingui un altre partit exigent contra el Sevilla. “Hem fet quatre setmanes de pretemporada, treballant amb intensitat. Sabem que tenim un calendari molt dur, però hem disputat només un partit, puc fer algun canvi, però no fan falta rotacions.”

Òscar Garcia, tècnic del Celta, acostuma a jugar amb un 4-4-2, però contra el Barça ho va fer el curs passat amb tres centrals. Canviarà Koeman? “Per a mi és important jugar amb un sistema en què tothom estigui còmode. Hem de mirar com juguem nosaltres i no el rival. Des del nostre sistema hem de saber com hem de jugar depenent de com jugui el rival.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)