Barça

Primer test a fora

El Barça afronta avui a Vigo el primer examen de l’era Koeman lluny del confort del Camp Nou i l’estadi Johan Cruyff

L’equip blaugrana no guanya a Balaídos des del 2015 i Messi no hi marca des del 2013

La brutal actuació d’Ansu Fati fa quatre dies contra el Vila-real d’Unai Emery ha curat tots els mals. El nou projecte de Koeman arribava diumenge al primer examen amb els lògics nervis de l’estrena, amb dubtes, expectació i sobretot un mal ambient en l’entorn incontestable, amb la moció de censura contra la directiva i l’últim dard de Messi a Bartomeu com a banda sonora principal. I tot això, amanit amb els dos gols de Luis Suárez en el seu primer partit amb l’Atlético pocs minuts abans que el Barça comencés de manera oficial el campionat. Però un doblet d’Ansu Fati i un 4-0 en el debut han estat suficients per tornar a il·lusionar el barcelonisme. El procés del vot de censura continua més viu que mai, cert. La validació de les signatures s’allargarà fins a la setmana que ve i continua la remor de fons en espera de novetats. Però a la gespa ha tornat l’alegria, i això també és innegable. Fins i tot Messi sembla ara de cop i volta disposat a enterrar la destral de guerra que ell mateix havia estat esmolant les últimes setmanes. El capità, en les seves últimes declaracions públiques, demana ara unitat. Bones notícies per a Ronald.

El Barça visita aquesta nit Balaídos (21.30 h). Primera prova lluny de Barcelona per a aquest nou Barça. Koeman ha començat el seu camí aixoplugat pel confort de l’estadi Johan Cruyff tota la pretemporada i pel confort del Camp Nou en el Gamper i el debut contra el Vila-real, però avui la visita a Vigo eleva el llistó. El Barça no guanya al camp del Celta des del 2015. Va ser per la mínima i amb un gol de Jeremy Mathieu. Balaídos se li encalla, al Barça. Sense anar més lluny, la temporada passada l’equip va dinamitar les seves possibilitats de guanyar la lliga cedint un empat a dos, amb un gol de falta de Iago Aspas en el minut 88. Va ser el dia de la famosa imatge de tibantor entre Messi i Eder Sarabia durant una pausa per a la hidratació.

El Barça viatjarà avui al matí cap a Vigo i ho farà sense Rafinha ni Júnior en la convocatòria. El lateral és baixa per una lesió als isquiotibials de la cama esquerra i Rafinha és baixa per decisió tècnica. La novetat és Braithwaite, amb l’alta mèdica. Òscar Garcia té les baixes ja conegudes de Juncà, Sergio Álvarez i Rubén Blanco.

El Celta arriba al partit invicte, després de dos empats (Eibar i Valladolid) i una victòria (València) en tres jornades. Caldrà veure quina és la resposta d’aquest Barça lluny del Camp Nou, sens dubte un dels punts febles de la temporada passada tant amb Ernesto Valverde com amb Quique Setién. Fins a 25 punts va deixar escapar l’equip com a visitant. Leo Messi, per cert, no marca a Balaídos des del 2013.

LA LLISTA

Júnior, amb molèsties, i Rafinha no viatgen. Entra Braithwaite
Koeman podria repetir per tercer cop l’alineació dels dies de l’Elx i el Vila-real

ONZE IDEAL

La temporada passada el Barça va deixar escapar 25 punts a fora en la lliga

Ansu, entre els millors del mes de setembre

L’exhibició d’Ansu Fati contra el Vila-real, amb dos gols i un penal provocat en el debut del Barça en la lliga, situa el jove futbolista de 17 anys entre els candidats a guanyar el premi com a millor futbolista del mes de setembre, que atorga LaLiga. Comparteix candidatura amb Luis Suárez (Atlético), Iago Aspas (Celta), Morales (Llevant), Mike Merino (Real Sociedad), Sergio Canales (Betis) i Luis Milla (Granada).

Òscar: “El Barça lluitarà per tots els títols”

“Pots fer un partit tàcticament perfecte i amb una genialitat resolen el matx. Hem de tenir personalitat amb la pilota, perquè el Barça té moltes armes. Messi és el millor jugador que he vist mai, i segur que aquest Barça lluitarà per tots els títols. No crec que el partit de l’any passat serveixi de referència”, explicava Òscar Garcia en la prèvia del partit d’aquesta nit.

5.795 firmes vàlides per ara i 249 de nul·les

Primeres dades oficials emeses pel FC Barcelona sobre el procés de validació de les signatures de la moció de censura. El club va emetre ahir un comunicat en què confirmava la validesa de 5.795 signatures (85,1%) d’un total de 6.810 tramitades. 766 continuen en procés i 249 han estat declarades nul·les. Queden pendents de revisió un total de 13.877.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)