Barça

Coutinho, el renascut

Koeman, que aquest estiu li va deixar clar que seria protagonista principal en l’equip, espera aconseguir la seva millor versió

Ha tornat en una forma física excepcional, després de la temporada que ha passat a Munic

Una les poques bones notícies que l’afició culer ha rebut en el començament d’aquesta temporada és, sens dubte, el renaixement de Phillipe Coutinho. L’aportació del brasiler està superant amb escreix el que s’esperava d’ell aquest estiu quan, a falta d’una bona oferta, el FC Barcelona va decidir no desfer-se’n i quedar-se’l. Hi va tenir molt a veure, això sí, l’opinió de Ronald Koeman. L’holandès sempre ha mostrat plena confiança en les seves possibilitats i no ha deixat de repetir que n’espera aconseguir la millor versió. De fet, quan va parlar amb ell, aquest estiu, li va transmetre que seria protagonista principal en el Barça 2020/21.

De moment, Koeman pot estar content: Coutinho, que ha estat titular en els tres partits de lliga que ha jugat el seu equip fins ara, ha deixat molt clar que aquest curs serà una peça clau en el joc ofensiu blaugrana. Ubicat en la seva posició ideal, com a mitjapunta, al davant del doble pivot, ha estat el millor soci per a Ansu Fati i Messi de mig camp endavant. A més, va signar l’únic gol en l’empat contra el Sevilla i va donar dues assistències a Ansu, en els partits contra el Vila-real i el Celta de Vigo.

“La meva feina és treure el màxim rendiment de cada futbolista i això passa per posar-los en la seva posició. Ara potser té més confiança, perquè juga en el seu lloc, però tot comença en la seva qualitat”, explicava Koeman fa vuit dies, en roda de premsa, preguntat per Cou. “És molt bon jugador. Ha après a treballar dur a Anglaterra, en el Liverpool, i en la temporada que ha jugat al Bayern de Munic”, deia també. I és que, a banda de la confiança que ha trobat a la banqueta, una de les claus del renaixement de Phillipe Coutinho és el seu excel·lent estat físic. En aquest àmbit, no té res a veure el futbolista que va marxar cedit al Bayern, l’estiu del 2019, amb el que ha tornat un any més tard.

La principal diferència que va trobar Coutinho a Munic, la temporada passada, va ser el nivell d’exigència física que hi havia en el conjunt bavarès, que li va recordar el que havia viscut durant els sis anys que va passar a Liverpool. El cas és que va tornar a treballar de valent en aquest aspecte i que no ha deixat de fer-ho. De fet, aquest curs suma a la seva feina en els entrenaments amb el Barça, el treball que fa amb dos preparadors físics personals.

Amb 28 anys, amb contracte fins al 30 de juny del 2023, en la plenitud de la seva carrera i havent acumulat moltes temporades d’experiència en alguns dels equips més importants d’Europa, Phillipe Coutinho està cridat a ser un dels futbolistes més importants del futur immediat del Barça.

LES SEVES XIFRES EN LES TRES ÚLTIMES TEMPORADES

38
vagades titular
el curs 2018/19 amb el Barça: va participar en 54 partits i va fer 11 gols
4
partits
ha jugat aquesta temporada (3 amb el Barça i un amb Brasil): sempre titular, dos gols
20
vegades titular
amb el Bayern la temporada passada: va participar en 38 partits i va fer 11 gols.

Futbol. 1a catalana Subgrup 2B

Pos. Equip PTS PJ G E P GF GC
1 Mollerussa 3 1 1 0 0 3 1
2 Martinenc 3 1 1 0 0 2 1
3 Borges Bl. 3 1 1 0 0 1 0
4 Solsona 1 1 0 1 0 3 3
5 At. Sant Just 1 1 0 1 0 3 3
6 Tàrrega 0 0 0 0 0 0 0
7 Can Vidalet 0 0 0 0 0 0 0
8 Martorell 0 1 0 0 1 1 2
9 Alcarràs 0 1 0 0 1 0 1
10 Atl. Lleida 0 1 0 0 1 1 3
  Ascens   Fase ascens   Descens   Descens
Darrera actualització: 04-10-2020 20:00:11

Brilla i marca en la golejada del Brasil a Bolívia (5-0)

En la matinada d’ahir, la selecció brasilera va obrir el seu camí a la lligueta sud-americana de classificació per al mundial de Qatar amb un rotund 5-0 contra Bolívia. El partit, que es va disputar a l’estadi Neo Química Arena de São Paulo, va ser un passeig per a la canarinha, que continua sense perdre com a local en un partit d’eliminatòries mundialistes. Phillipe Coutinho va ser un dels més destacats de l’equip que entrena Tite: va marcar el temps del duel des del començament i, per arrodonir la seva brillant actuació, va participar de manera decisiva en el quart i el cinquè gols. En el 4-0 va posar una centrada sobre l’àrea boliviana que Carrasco va introduir a la seva porteria. En el 5-0 va rematar a la xarxa una centrada de Neymar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)