Barça

Fitxatge dolç de tardor

L’alemany avança en la seva recuperació, diumenge vinent farà dos mesos de l’operació al genoll i la reaparició és a tocar

La seva renovació fins al 2025, una bona notícia per al barcelonisme

Marc-André ter Stegen continua treballant per recuperar-se. Diumenge vinent, l’endemà del Getafe-Barça, es compliran dos mesos exactes del dia que el porter alemany va ser operat del tendó rotular del genoll dret. L’última, i única, aparició pública de Ter Stegen en els darrers dos mesos va ser recentment, en un acte promocional fet a Martorell amb el conseller delegat de Cupra i president de Seat, Wayne Griffiths, per presentar el nou Cupra Formentor. La resta, a l’ombra. Li ha tocat viure des de fora els primers passos de l’era Koeman, el debut del Barça en la lliga i també la victòria de dissabte d’Alemanya contra Ucraïna en la lliga de les nacions (1-2). Tampoc serà en l’Alemanya-Suïssa de demà (20.45 h), a Colònia. Manu Neuer, Bernd Leno i Kevin Trapp són els tres guardians de la porteria de Löw en espera del retorn de Ter Stegen.

Aquest està sent un inici de curs complicat per a l’alemany. A la impaciència per tornar als terrenys de joc com més aviat millor, s’hi ha d’afegir el fet d’haver de digerir emocionalment la glòria d’un etern rival com Neuer. Dies feliços per al porter del Bayern de Munic, que en els últims dos mesos –el mateix temps que Ter Stegen ha estat aturat– ha estat campió de la Champions, de la supercopa d’Europa i de la supercopa alemanya, i ha estat premiat com el millor porter del 2020 en l’última gala de la UEFA, celebrada a Ginebra. I tot això, amb l’afegit d’haver quedat una temporada apartat de la possibilitat de ser un dels quatre capitans del Barça.

Però Ter Stegen té mentalitat guanyadora. És d’aquella mena de porters que no s’agenollen davant l’adversitat. Ho va demostrar en la seva batalla amb Claudio Bravo en els seus inicis al club, ho ha demostrat mantenint-se sempre fidel al seu joc de peus després d’alguna errada puntual d’aquelles difícils d’oblidar i està disposat a tornar-ho a demostrar ara tornant més fort de la lesió. Ter Stegen serà el fitxatge de Ronald Koeman per aquesta tardor.

Fa tot just un any, a Getafe, Ter Stegen es va convertir en assistent de Luis Suárez en un partit amb victòria blaugrana per 0-2. Dissabte el Barça torna a aquell estadi, però encara sense la presència de l’alemany sota els pals. Haurà d’esperar. La voluntat de Ter Stegen era estar disponible per a l’última setmana d’octubre, però Koeman no arriscarà amb un retorn precipitat perquè Neto (un gol en tres partits) està rendint i el tècnic holandès té clar que Ter Stegen ha de ser important a partir de novembre i no vol fer cap pas en fals.

Amb 236 partits oficials després de sis anys al club, Ter Stegen encara és lluny dels 331 partits de Salvador Sadurní i dels 384 d’Antoni Ramallets. Víctor Valdés (535) i Andoni Zubizarreta (410) lideren el rànquing, però Marc-André amenaça el seu regnat, perquè la seva renovació fins al 2025 és a tocar. Oficiosa però no oficial. Amb contracte fins al 2022 i una clàusula de 180 milions d’euros, el Barça, l’agent Gerd vom Bruch i Ter Stegen tenen acordada una ampliació de contracte per tres anys més. Amb 28 anys i amb almenys cinc temporades garantides encara en l’horitzó, Ter Stegen aspira a convertir-se en el porter amb més partits de la història del club. Per ara, ja té mig camí recorregut. Aquesta serà la segona renovació de l’alemany després de la que va signar l’any 2017.

TRES ANYS MÉS

L’ampliació de contracte està virtualment tancada: oficiosa però no oficial

HISTÒRIA VIVA

Ha disputat 236 partits i amenaça mites com Sadurní, Ramallets, Zubi i Valdés
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)