Barça

Tensa espera

Amb la Generalitat i la Guàrdia Civil com a actors convidats a la festa i destinats a jugar el seu paper dins l’auca, la mesa del vot de censura està previst que es reuneixi dijous per acordar la data i el format del referèndum

Bartomeu havia de convocar la junta entre avui i demà però per ara no hi ha cap comunicació oficial del club

La primera plantilla del Barça s’exercitarà avui a partir de les onze, encara sense els seus internacionals, per continuar preparant el compromís de dissabte al camp del Getafe (21 h). Ronald Koeman té la mirada fixada en el partit contra l’equip de Bordalás, però el barcelonisme té el focus posat en un altre partit anomenat vot de censura. Setmana crucial. La moció roba de nou el protagonisme a la pilota.

Després que divendres es tanqués el procés de validació de signatures a favor de la moció de censura contra Bartomeu amb un total de 19.532 firmes vàlides, ara la mesa té previst reunir-se dijous per decidir la data del referèndum. Reunió crucial per acordar el dia de la votació i també el format. Les regles del joc estan clares –cal un 66% dels vots a favor per poder fer cessar l’actual junta–, però està pendent pactar la logística de la votació, sempre de bracet amb el protocol que acabi validant també el Procicat per garantir la seguretat sanitària de tots els socis del club, empleats, voluntaris, membres de seguretat i periodistes que participin en la jornada. Sobre la taula, ara mateix, una data que ha agafat força: el cap de setmana del 31 d’octubre i l’1 de novembre.

La data oficial s’hauria de saber, doncs, dijous. El que encara no té data és la reunió de junta directiva que estava prevista per a començament d’aquesta setmana. El mateix vicepresident primer, Jordi Cardoner, va deixar entreveure dijous passat que la junta es reuniria avui o dimecres. Però de moment no hi ha cap comunicació oficial del club en referència a aquesta reunió. De fet, algunes fonts assenyalen que Josep Maria Bartomeu hauria decidit ajornar aquesta cimera amb la seva cúpula directiva en espera de nous moviments, tenint en compte l’aparició a escena de la Guàrdia Civil arran de la denúncia presentada pel mateix club per denunciar irregularitats en el procés de recollida de signatures per part de l’oposició, i tenint en compte també que la Generalitat s’ha de pronunciar de forma oficial en referència a la celebració d’aquest referèndum en el context sanitari actual, que fluctua dia a dia pel que fa a la normativa.

L’ajornament de la reunió de la junta directiva seria una mala notícia per a directius com Xavier Vilajoana, que té pensat fer un pas al costat i presentar la dimissió. El màxim responsable del futbol de base i del futbol femení volia aprofitar la trobada amb la resta de companys de la junta per comunicar la decisió. Les seves aspiracions personals en clau electoral el conviden a fer aquest pas.

A Bartomeu li consta que hi ha directius enfadats per la denúncia que el club va presentar a la Guàrdia Civil contra Jordi Farré i els altres impulsors de la moció. Alguns d’ells es van assabentar de la interposició de la denúncia a través de la premsa, i hi ha malestar. Es preveia una reunió calenta, amb molts temes importants a tractar, però Bartomeu prefereix guanyar temps. Aquesta és la lectura que es fa des de l’oposició.

Bartomeu se sent fort. O això almenys és el que afirmava dijous Jordi Cardoner durant la seva compareixença. La Champions de futbol sala conquerida diumenge al Palau pel Barça d’Andreu Plaza contra El Pozo de Múrcia va ser una alegria enmig de la tempesta. “Els culers comencem la temporada amb moltes il·lusions. Ara mateix estic feliç i el somriure que tinc en aquests moments és el mateix que haurien de tenir tots els aficionats del Barça”, explicava el president. 19.532 socis no somriuen.

POSSIBLE DATA

L’opció que la votació sigui el cap de setmana del 31-O continua sonant amb força

CREIX EL MALESTAR

La denúncia a la Guàrdia Civil ha crispat més els ànims dins la mateixa junta

DIMISSIONS?

Xavier Vilajoana, un dels candidats a dimitir, podria fer algun moviment aviat

PILOTES FORA

Diumenge, Bartomeu es va limitar a felicitar els culers per la Champions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)