Barça

Marató de partits

Des de dissabte, el Barça jugarà set partits en 23 dies, alguns de tan exigents com el clàssic i la visita a Torí per enfrontar-se amb la Juventus. Ronald Koeman haurà de començar a fer les rotacions que no ha fet fins ara

Ronald Koeman, amb el canvi obligat contra el Sevilla de Ronald Araujo per Lenglet per l’expulsió del francès a Balaídos, va confiar en el mateix onze en els tres primers partits de lliga abans de la primera aturada de seleccions. L’holandès, sempre clar i sincer en les seves aparicions en la sala de premsa, ja va dir que no veia necessari fer rotacions perquè això acabava de començar. Segurament, canviarà de parer en els pròxims partits. Probablement fins divendres no podrà recuperar la totalitat dels internacionals, i l’endemà, a Getafe, el Barça començarà una marató de partits que obligaran l’holandès a utilitzar la majoria dels seus homes. Seran set partits en 23 dies fins que arribi una nova aturada de seleccions. Un ritme infernal provocat per l’inici tardà de la lliga de campions. Que la màxima competició continental no comenci aquest curs, per la pandèmia de la Covid-19, fins ben entrat el mes d’octubre, farà que els equips juguin els seus tres primers partits en tres setmanes, sense l’habitual pausa de dues setmanes entre partit i partit en aquesta primera fase de la competició, la de grups.

El tram més exigent d’aquests 23 dies és, sens dubte, el primer, amb tres partits complicats i el debut en la lliga de campions contra el Ferencváros el 20 d’octubre al Camp Nou, un partit, en principi, sense gaire dificultat, que està marcat per la possibilitat del retorn de l’afició a l’estadi blaugrana. La UEFA permet l’entrada de públic en les seves competicions. Fins a un 30% de l’aforament. I el Barça estudia la possibilitat de demanar-ho al govern de la Generalitat, que és l’ens que ho ha d’autoritzar. Ja se sap que en tot cas el límit es fixa en el 30% i podria ser que finalment no hi pogués accedir ningú per les mesures que s’estan adoptant els últims dies a Catalunya per frenar l’augment del nombre de contagis.

Ferencváros a banda, el Barça jugarà en aquest primer tram de quatre partits contra el Getafe, el clàssic contra el Real Madrid i a Torí contra la Juventus, un duel que podria decidir la primera plaça del grup G de la Champions. Dissabte, a les nou de la nit, arrencarà la marató a Getafe. L’equip madrileny ha complicat molt les coses al Barça en els últims anys des que va tornar a primera divisió amb Pepe Bordalás com a entrenador. Va ser l’any 2017. En les tres últimes temporades, els blaugrana han guanyat sempre al Coliseum Alfonso Pérez (0-2, 1-2, 1-2), però patint. La temporada passada ho van fer amb gols de Luis Suárez i Junior Firpo. El Getafe té els mateixos punts que el Barça en la classificació, tot i que amb un partit més disputat.

El següent partit de lliga per als de Koeman serà el clàssic, que des d’ahir té dia i hora. Serà el dissabte 24 d’octubre a les quatre de la tarda. Per al partit contra el Real Madrid, Koeman espera recuperar Jordi Alba, que va caure lesionat contra el Sevilla, i també Ter Stegen, de baixa des que va ser operat a finals de la temporada passada. El porter alemany, a punt d’ampliar el seu contracte fins al 2025, ha accelerat la seva recuperació. Pel que fa al Real Madrid, actual líder de la lliga amb tres punts més que els blaugrana i un partit més jugat, Zidane també espera recuperar alguns dels lesionats. Formen part de la infermeria blanca Hazard, Carvajal, Odriozola, Kroos i Militão. Amb Carvajal descartat i Kroos i Odriozola amb moltes possibilitats d’arribar al clàssic, s’espera a Madrid la recuperació de Hazard, tot i que l’historial mèdic del belga no convida a l’optimisme.

I quatre dies després del clàssic, el Barça visitarà Torí per jugar contra la Juventus de Cristiano Ronaldo, tot i que el portuguès és ara mateix dubte per al partit perquè ahir la federació portuguesa va anunciar que és positiu de coronavirus. L’equip que dirigeix des d’aquest estiu Andrea Pirlo ha guanyat un partit i ha cedit un empat en els dos duels que ha disputat a Itàlia.

Els tres últims partits del Barça abans d’una nova aturada de seleccions no seran tan exigents com els esmentats. Visita a Mendizorrotza per jugar contra l’Alavés. Els de Pablo Machín només han guanyat un dels cinc partits que han disputat en la lliga. Després arribaran dos partits consecutius al Camp Nou, contra el Dinamo de Kíev en la tercera jornada de la lliga de campions i contra el Betis de Manuel Pellegrini en la lliga.

EL CLÀSSIC

Ja és oficial que es jugarà el dissabte 24 d’octubre a les quatre de la tarda

EL FERENCVÁROS

Serà el debut en la Champions, amb la incògnita de si hi podrà entrar públic
Getafe - Barça
17/10 (lliga)
Barça - Ferencváros
20/10 (champions)
Barça - Real Madrid
24/10 (lliga)
Juventus - Barça
28/10 (champions)
Alavés - Barça
01/11 (lliga)
Barça - Dinamo de Kíev
04/11 (champions)
Barça - Betis
08/11 (champions)

Cristiano Ronaldo, positiu de Covid-19

La federació portuguesa va anunciar ahir que el jugador de la Juventus Cristiano Ronaldo havia donat positiu en les proves de la Covid-19 que s’havien fet al conjunt que dirigeix Fernando Santos abans del partit de demà contra la selecció de Suècia. Cristiano Ronaldo és l’únic positiu del grup.

El jugador es troba bé i no té cap símptoma i ahir mateix va abandonar la concentració de la selecció portuguesa a la Cidade do Futebol, va quedar aïllat i va començar la quarantena corresponent. Es perdrà segur el debut de la Juventus en la lliga de campions contra el Dinamo de Kíev i és dubte per al partit contra el Barça que s’ha de disputar d’aquí a dues setmanes justes a Torí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)