Barça

La rebaixa no serà igual per a tots els jugadors

Massa salarial. La proposta de reducció de fitxa no afectaria els nous fitxatges i la idea de la junta és que tothom recuperi els diners d’aquí a uns anys

L’impacte de la pandèmia de la Covid-19 en el Barça ha estat molt important, com va reconèixer ahir a aquest diari Jordi Moix, vicepresident econòmic del club. Es va tancar el passat exercici amb 97 milions de pèrdues i es reduiran molt els ingressos aquesta temporada. El pla de la junta directiva deia que en aquesta última temporada de mandat se superarien els 1.150 milions d’euros d’ingressos. En canvi, la junta treballa ara amb la idea de poder ingressar només uns 800, sempre que no s’arribi al pitjor dels tres escenaris que es preveuen, que és que no entrin aficionats al Camp Nou en tot el curs.

Sigui com sigui, la reducció dràstica dels ingressos implica una rebaixa de la despesa. Una gran part de la despesa del club ve determinada per la massa salarial dels esportistes, sobretot dels jugadors del primer equip. La massa salarial del Barça s’ha situat els últims anys al voltant del 65% del pressupost. I la directiva ha estat obligada a rebaixar-la molt aquest estiu per complir les exigències de LaLiga i també per no tenir més pèrdues aquest curs que acaba de començar. Es va rebaixar la massa salarial amb les marxes de jugadors importants com ara Luis Suárez, Rakitic i Arturo Vidal, però no ha estat suficient, així que la junta directiva ja va comunicar fa uns dies per carta a tots els treballadors del club, també als esportistes, que endegava el procés que ha d’acabar amb una rebaixa de sou.

Pel que fa al primer equip de futbol, encara no han començat les negociacions, però, segons ha pogut saber aquest diari, la proposta de rebaixa de fitxa de la directiva no afectarà igual tots els jugadors i hauria de suposar una reducció global d’un 30%. La idea de la directiva és que els jugadors no perdin diners. La proposta és que cobrin menys aquesta temporada, que serà quan la pandèmia afectarà més l’entitat, i recuperin la quantitat que deixin de cobrar més endavant. La idea, seguint també criteris esportius, és repartir aquesta quantitat en futurs anys de contracte i oferir l’ampliació de contracte als futbolistes més joves i amb més recorregut en el club. S’ha fet ja en les seccions amb esportistes com ara Mirotic, Oriola i Ferrao i és el camí que ja s’ha seguit amb Marc-André ter Stegen, que aviat signarà la seva renovació fins al 2025.

Pel que fa a futbolistes que superin la trentena i, per criteris esportius, no se’ls ofereixi una ampliació de contracte, la idea del club és pactar amb ells que, la quantitat que deixin de cobrar ara, la recuperin quan deixin el club o inclús quan s’hagin retirat del futbol. “Iniesta ja va cobrar una cosa semblant quan va marxar”, expliquen fonts properes a la directiva blaugrana.

Queden fora d’aquesta rebaixa i aquestes condicions els futbolistes que han arribat al Barça aquest estiu. És el cas, per exemple, de Pedri, Trincao, Dest i Pjanic. O el mateix Ronald Koeman. “Tots ells ja van signar un contracte amb condicions Covid-19”, diuen les mateixes fonts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)