Barça

Jovent blaugrana

L’edat mitjana de la plantilla del Barça ha baixat considerablement, fins al punt que és la més baixa de la primera divisió

Les sortides de Luis Súarez, Arturo Vidal i Rakitic, més les incorporacions de jugadors com ara Sergiño Dest, Pedri i Trincão, i la pujada al primer equip d’Ansu Fati, Araújo i Riqui Puig, han estat determinants

Potser, després del 2-8 contra el Bayern del 14 d’agost, al vestidor del Camp Nou no hi ha hagut una neteja tan gran com s’esperava. Potser, dos mesos més tard de la dolorosa nit de Lisboa, continuen vestits de blaugrana més futbolistes dels que molts, començant per Josep Maria Bartomeu, haurien volgut. La realitat econòmica ha pesat massa en aquest sentit i el club no ha pogut fer front a les liquidacions d’uns contractes multimilionaris. Malgrat això, la plantilla del FC Barcelona s’ha rejovenit de manera important, fins al punt que, amb una mitjana de 25,32 anys, és la més jove de primera divisió. Molt lluny de la de l’Osasuna, que, amb 29,1, és la més veterana, però també de les del Real Madrid (27,1), l’Atlético de Madrid (28,8) i el Sevilla (27,7). A Europa, entre els grans del continent, el Barça també pot presumir de tenir la mitjana d’edat més baixa, per sota de les del París Saint - Germain (25,7), el Bayern de Munic (25,9), el Manchester City (26), el Liverpool (26,3) i el Juventus de Torí (28,4).

Per al rejoveniment de la plantilla blaugrana han estat decisives les sortides de Luis Suárez (33 anys), Ivan Rakitic (32) i Arturo Vidal (33), tres futbolistes que feien pujar considerablement la mitjana d’edat. Però encara més les incorporacions de Pedri González (17 anys), Francisco Trincão (20), Sergiño Dest (19) i, fins i tot, de Matheus Fernandes (22). Aquests quatre futbolistes, més els tres del filial que estrenen fitxa del primer equip –Ansu Fati (17), Ronald Araújo (21) i Riqui Puig (21)–, el porter Iñaki Peña, que s’entrena a les ordres de Koeman, i el retornat Carles Aleñà (22), han fet baixar molt l’edat del grup. Dit això, no es pot oblidar que alguns d’ells no tindrien dorsal a la primera plantilla si s’haguessin dut a terme tots els fitxatges previstos en el mercat que es va tancar el passat 5 d’octubre i que Riqui Puig ha decidit quedar-se tot i que l’entrenador li havia aconsellat una cessió.

Sigui com sigui, no es pot negar que el Barça ha complert el que el responsable de la seva secretaria tècnica anunciava el 20 d’agost, durant la presentació de Pedri: “Volem que tots els jugadors joves que hem fitxat formin part del Barça del futur, liderats per Messi, el millor de la història”, manifestava Ramon Planes aquell dia. “Tenim clar que volem un equip de gent jove, hem fitxat molts jugadors de nivell, ens hem pogut anticipar a altres clubs. Volem donar qualitat i joventut a l’equip. Anem cap aquí”, sentenciava, precisament sis dies després de l’humiliant Barça - Bayern, en què Quique Setién va alinear un onze amb una mitjana d’edat de 29,5 anys.

LA MITJANA D’EDAT DOS MESOS DESPRÉS

25,3
La plantilla actual.
El Barça afronta el curs 2020/21 amb una plantilla carregada de joventut.
29,5
L’onze de Lisboa.
Contra el Bayern va sortir un equip amb sis jugadors per damunt dels 30 anys.
BARÇA
25,3
PSG
25,7
BAYERN MUNIC
25,9
MANCHESTER CITY
26
LIVERPOOL
26,3
ATL. MADRID
26,8
REAL MADRID
27,1
JUVENTUS
28,4

Ansu Fati i Sergiño Dest, finalistes al Golden Boy

Dos jugadors blaugrana, Ansu Fati i Sergiño Dest, estan entre els vint finalistes al Golden Boy, el trofeu al futbolista europeu menor de 21 anys que organitza el diari italià Tuttosport. És la segona vegada que Ansu apareix entre els millors d’aquesta classificació: l’any passat va acabar en sisena posició. Enguany, el premi s’atorga després dels vots de quaranta periodistes de mitjans esportius d’Europa i es lliurarà, si la pandèmia ho permet, el pròxim mes de desembre, en una gala a Torí.

A més del Barça, els equips doblement representats en els finalistes al Golden Boy són el Manchester City, amb Foden i Ferran Torres; el Borussia Dortmund, amb Haaland i Jadon Sancho, i el Real Madrid, amb Rodrygo i Vinicius.

Aquests són els vint finalistes: Dejan Kulusevski (Juventus), Sergiño Dest (Barça), Dominik Szobosziai (Salzburg), Mitchel Bakker (París Saint-Germain), Eduardo Camavinga (Rennes), Jonathan Christian David (Lilla), Alphonso Davies (Bayern Munic), Fabio Silva (Wolverhampton), Ansu Fati (Barça), Phil Foden (Manchester City), Ryan Jiro Vravenberch (Ajax), Mason Greenwood (Manchester United), Erling Haaland (Borussia Dortmund), Callum Hudson-Odoi (Chelsea), Rodrygo Goes (Real Madrid), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Sandro Tonali (Milan), Ferran Torres (Manchester City) i Vinicius Junior (Real Madrid).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)