Barça

La moció es podria ajornar

Trobada. Reunió entre el Barça i la Generalitat. Sense públic contra el Ferencváros. S’estudiarà la setmana vinent si el referèndum es pot fer els dies 1 i 2 de novembre. Tot fa pensar que no

Reunió telemàtica ahir a la tarda entre representants del Barça i la Generalitat amb dos temes importants sobre la taula: la presència de públic al Camp Nou i al Palau i el referèndum del vot de censura contra el president, Josep Maria Bartomeu, i la junta directiva.

Com era d’esperar, el govern no va autoritzar la presència d’aficionats dimarts a l’estadi contra el Ferencváros en el debut de l’equip de Ronald Koeman a la Champions, ni divendres al Palau contra el Real Madrid en partit d’Eurolliga. El govern creu que no és un bon moment per al retorn del públic a causa de l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya, que ha obligat al govern a prendre mesures dràstiques a partir d’avui i durant dues setmanes.

El Barça havia presentat un protocol a la Secretaria General de l’Esport en què demanava que poguessin entrar aficionats tant a la Champions com a l’Eurolliga, aprofitant que la UEFA, per exemple, permet l’entrada de públic, fins a un 30% de la capacitat, en els partits que organitza, sempre que les autoritats locals ho autoritzin. El protocol del Barça, pel que fa al futbol, parlava de l’entrada de mil aficionats contra el Ferencváros, 10.000 contra el Dinamo de Kíev (4 de novembre) i 25.000 contra el Juventus (8 de desembre). Les dues parts van acordar que les competicions es juguin sense públic tant al Camp Nou com al Palau la setmana vinent i tornar-se a trobar d’aquí a alguns dies. De fet, es va crear una comissió de treball coordinada per la Secretaria General de l’Esport amb la presència d’experts dels departaments de Salut, Interior i Presidència Esports de la Generalitat i del club blaugrana.

La comissió creada per les dues parts estudiarà si podrà entrar públic en els pròxims partits europeus al Camp Nou o al Palau en les competicions que ho permetin, però també farà un seguiment del referèndum del vot de censura i decidirà, tenint en compte l’evolució de la pandèmia, si aquest es pot fer en les dates triades: l’1 i el 2 de novembre.

També el Barça havia fet arribar, dijous, un protocol a la Secretaria General de l’Esport per a la celebració d’aquest referèndum. El club proposava, entre d’altres coses, que es fes en dos dies, l’1 i el 2 de novembre, i amb tretze seus a Catalunya, set a Espanya i una a Andorra, havent demanat tant a la federació catalana de futbol com a l’espanyola poder utilitzar les seves seus per votar.

Després d’aquesta primera trobada, i tot i que no serà fins la setmana vinent quan es prendrà una decisió, la sensació és que el vot de censura no es podrà fer dins les dates que marquen els estatuts del club per l’evolució de la pandèmia i s’haurà d’ajornar fins que no millori la situació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)