Barça

El protagonista

Pedri

Una llavor per al futur

Estrenar-se de titular amb la samarreta del Barça contra el Getafe no és gens fàcil per a un jove volant caracteritzat pel toc de pilota i una gran qualitat futbolística. Els equips de Bordalás s’enganxen, són expeditius i opten més per la destrucció que per la construcció en el sentit més ampli de la paraula, però el jugador canari va brillar en un context advers i, malgrat que va sortir del camp abans d’hora (en el minut 62), va demostrar que el present i el futur són prou brillants per a ell i la parròquia blaugrana.

El Barça va presentar un onze ben articulat en la medul·lar i en la defensiva, però molt dinàmic en la part ofensiva. Els quatre jugadors atacants es van moure amb dinamisme, però qui va trobar espais va ser Pedri, amb conduccions vistoses i productives malgrat que els blaugrana no van trobar el camí del gol. La superioritat numèrica al mig del camp el deixava rebre amb avantatge i eludir la contundència del binomi destructor format per Maksimovic i Arambarri, que anaven de bòlit intentant-lo caçar. Ho va aconseguir Cabaco en una trepitjada molt lletja que va costar la targeta groga al central del Getafe.

Pedri va estar encertat caient als costats del doble pivot rival i associant-se amb els seus companys amb precisió i velocitat. L’únic que hi va faltar va ser l’encert dels seus companys. De fet, la jugada més destacada del Barça en tot el partit va tenir la col·laboració del mitjapunta tinerfeny, en una transició ofensiva en què, en dos segons i utilitzant dos tocs –control i passada–, Pedri va calcular la velocitat, la distància i la posició del rival quirúrgicament i va assistir Griezmann amb una passada excel·lent. L’atacant francès, però, no va executar bé amb la cama dreta i no va trencar la seva malastrugança personal ni va materialitzar la possibilitat que el seu company estrenés la titularitat amb una assistència de gol.

Canvi en el segon temps

El Getafe va ajustar el dinamisme de la segona línia després del descans, però semblava que Koeman tenia decidit el canvi des d’abans de començar el partit. La fe de l’entrenador holandès en Coutinho –principal candidat a ocupar la plaça de mitjapunta– va tancar les portes a Pedri a l’hora de finalitzar el partit i va acabar a la banqueta en el minut 62. “Pedri és un gran jugador i ha demostrat que té la qualitat per jugar al Barça”, va dir el tècnic holandès: “Hem volgut donar descans a Coutinho perquè ha jugat molts minuts fins ara”, hi va afegir per justificar la inclusió en l’onze del jugador canari. Pedri, però, no només va deixar clar que és un jugador per a un candidat a la Champions, sinó que també va demostrar que presentarà batalla a la difícil competència que té al voltant.

36
intervencions
1
passada de mèrit bona
4
pilotes recuperades
3
pilotes perdudes
0
faltes comeses
1
falta rebuda
0
rematades
0
gols Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)