Barça

El virus frena Messi

El millor del món ha reduït de manera considerable el seu registre golejador en els últims mesos, després del confinament

Aquesta temporada només ha marcat un gol, de penal, en quatre partits

És molt probable que, mentre feia l’habitual sessió de bany i massatge de l’endemà de cada partit, ahir al matí, Leo Messi pensés com pot recuperar la seva efectivitat golejadora. És fàcil que, sota la dutxa, a més de repassar les imatges de la mala nit de Getafe, l’argentí busqués la manera de tornar a ser el d’abans del mes de març, quan la pandèmia de coronavirus ho va aturar tot. Perquè, a ell, la frenada en sec de les competicions li ha reduït significativament el rendiment de cara al gol. En el temps que quedava de curs 2019/20 i també aquest 2020/21.

Messi va passar d’una mitjana de 0,75 gols per partit (24 en 32) abans del confinament a una de 0,53 (7 en 13), en les onze jornades de lliga i els dos partits de Champions League que el Barça va jugar entre els mesos de juny i agost. L’argentí va veure porta en 15 dels 24 partits que va disputar abans de l’aturada del mes de març (el 62,5%) i només en sis dels tretze (el 46%) que va disputar després. I en els quatre partits, tots de lliga, d’aquesta temporada, els números no han millorat precisament: ha marcat un sol gol i de penal. Un en quatre partits (el 25% i una mitjana de 0,25).

En total, doncs, des del mes de juny, el capità del Barça ha fet vuit gols en disset partits oficials. Dels quals, tres han estat de penal. Ha marcat, doncs, només cinc vegades si no hi comptem els penals. Exactament, contra el Mallorca (0-4 a Son Moix), l’Osasuna (1-2 al Camp Nou), dos cops a l’Alavés (0-5 a Mendizorrotza) i el Nàpols (3-1 al Camp Nou). L’aportació golejadora del Messi post-confinament és, indiscutiblement, millorable. Les dades ho deixen clar. Ben segur que hi ha tingut molt a veure el mal final del Barça de Quique Setién i, fins i tot, la guerra que ha mantingut amb Bartomeu i la directiva. Però, tenint en compte el nivell d’autoexigència del millor futbolista del món, no ens equivocarem si apostem que té entre cella i cella tornar a fer gols com abans.

EN PARTIT OFICIAL

Ha marcat només cinc vegades, descomptant-hi els penals, des del mes de juny
Leo Messi després del confinament en competició oficial
17 partits
13 temporada 2019/20
4 temporada 2020/21
8 gols (3 penals)
7 (2 penals) temp. 2019/20
1 (1 penal) temp. 2020/21
10 partits sense marcar 191 minuts per gol 0 vegades marca l’1-0 1 doblet (Alavés-Barça 0-5)

Koeman: “Quan Messi veu una pilota, es diverteix”

En una entrevista amb el diari neerlandès Algemeen Dagblad, Ronald Koeman explica com va viure la crisi entre la directiva del Barça i Messi: “A casa meva, [Messi] em va explicar tota mena de coses del passat. El vaig escoltar amb atenció, però li vaig dir que jo no hi era quan tot allò passava. Només podia parlar de com volia treballar i com volia canviar les coses. Això va estar bé, perquè, finalment, vam parlar de futbol.” El tècnic holandès destaca, d’altra banda, que Messi ha sabut endollar-se ràpidament després de renunciar a la idea de marxar del Barça aquest curs: “Em preguntava com el recuperaria, al camp i més enllà, i quan es va començar a entrenar, després d’una agitada setmana, només vaig veure coses bones i una bona actitud. Quan Messi veu una pilota, es diverteix.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)