Barça

Urgeix redempció

El Barça comença contra el Ferencváros un nou camí en la Champions sense figurar entre els favorits al títol i amb molts pecats a perdonar

Amb el 2-8 de Lisboa encara clavat al cor, cal començar avui a llepar-se les ferides

L’any 2006, Ronald Koeman ja va dirigir un partit de Champions al Camp Nou. Aleshores era l’entrenador del Benfica. Abans d’aquella eliminatòria de quarts de final contra el Barça havia dit i argumentat que “els favorits no sempre guanyen”. Creia en les possibilitats de classificació del seu Benfica, res més. Però el seu presagi no es compliria. El Barça de Rijkaard guanyaria l’eliminatòria gràcies als gols de Ronaldinho i Eto’o en el partit de tornada jugat a Barcelona i tres partits després aquell mateix equip tocaria el cel de París. Ara, catorze anys després, el concepte favorits torna a aparèixer en l’imaginari blaugrana i en el diccionari de Koeman. L’holandès debuta avui en la màxima competició continental com a entrenador del Barça i ho fa eliminant d’entrada el seu equip de la llista de màxims candidats al títol. “La Champions? El Barça juga per guanyar títols, però crec que després del que ha passat els últims anys no som els màxims favorits”, admetia ahir. No és falsa modèstia abans de l’estrena, és una realitat. Koeman simplement fa un exercici de memòria. Mira pel retrovisor i veu, com tots els culers, aquell 2-8 contra el Bayern de Munic a Lisboa del mes d’agost passat. Ronald mira al passat i veu també el 4-0 d’Anfield, el 3-0 de Roma i el 3-0 de Torí.

El Barça comença avui el seu camí cap a la redempció. Acumula fracassos a Europa des del 2016 i busca el perdó. Com diu Koeman, aquest Barça en fase de reconstrucció no és favorit a ser el 29 de maig en la final a l’Atatürk Olympic Stadium d’Istanbul, però sí és clarament favorit a guanyar aquesta nit contra el Ferencváros. Mai abans s’ha enfrontat contra l’actual campió hongarès. No hi ha precedents.

El partit d’avui serà el primer cara a cara Barça-Ferencváros, l’estrena de Koeman en partit europeu com a tècnic blaugrana i podria ser també el debut en la Champions d’homes com ar Pedri, Trincão, Braithwaite –no inscrit en la Champions la temporada passada–, Araújo i Riqui Puig.

L’equip de Serhiy Rebrov aterra al Camp Nou com la ventafocs del grup G. Els hongaresos, que la temporada passada van empatar els dos partits jugats contra l’Espanyol a l’Europa League (1-1 i 2-2), han tornat a una fase de grups de la Champions 25 anys més tard i ho han fet després de superar quatre eliminatòries prèvies contra el Djurgardens, un mític com el Celtic, el Dinamo de Zagreb i l’eliminatòria a doble partit contra el Molde danès.

El Barça arriba al partit ferit després de la derrota a Getafe, però vol allargar una ratxa de 36 partits sense perdre com a local a Europa (des del 2013). Debut sense públic.

Pedri, Trincão, Braithwaite, Araújo i Riqui, candidats a debutar a Europa

SENSE PÚBLIC

El partit es jugarà a porta tancada, tal com va acordar divendres el govern

Rebrov: “Ningú creia en el Ferencváros i som aquí”

Serhiy Rebrov torna al Camp Nou. El tècnic ucraïnès conserva dolços rècords del seu passat com a futbolista en aquest estadi. Recorda perfectament quan el seu Dinamo de Kíev, amb Xevtxenko i ell com a estrelles, van fer posar les galtes vermelles al Barça. Ara hi torna convertit en el tècnic del Ferencváros. El club hongarès torna a la fase de grups de la Champions 25 anys després i ell s’envalenteix: “La veritat és que abans de començar la fase de classificació ningú creia en nosaltres, però som aquí. Els meus jugadors estan nerviosos, és normal, però estic segur que farem un bon joc.”

Koeman: “No em preocupa la falta de gol ni el rendiment de Messi”

En els dos últims partits oficials el Barça només ha marcat un gol, Leo Messi no marca des del primer partit de lliga contra el Vila-real, Griezmann encara no s’ha estrenat i Memphis Depay en va donar tres en l’última victòria del Lió al camp de l’Estrasburg. Amb aquest context, la pregunta estava servida ahir en roda de premsa. Koeman, però, prefereix posar el focus en els set gols que l’equip va fer en els dos primers partits de lliga: “Hem jugat quatre partits i hem fet vuit gols. No sé si hi ha un altre equip a primera que hagi marcat tants gols [10 la Real amb dos partits més]. Ens ha costat contra el Sevilla i el Getafe perquè són dos equips que defensen bé, però no estic preocupat per la falta de gol.” Tampoc l’amoïna Messi: “El seu rendiment podria ser millor, però ell està feliç, concentrat, treballant i vol ser el capità de l’equip. També ha tingut mala sort, va fer un pal i va tenir una bona oportunitat en l’últim minut que podrien haver entrat”. L’holandès confia en una victòria convincent contra el Ferencváros i també va defensar Griezmann: “Continuo dient que està treballant bé. Podem tenir millor rendiment a dalt i ell és un dels que l’ha de tenir. L’únic que pot fer és treballar molt per canviar aquesta situació”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)