Maneta i lideratge (5-1)

Champions. Dolç debut del Barça en la Lliga de Campions, amb una solvent victòria contra el Ferencváros que el catapulta al primer lloc del grup G. L’expulsió de Piqué, la mala notícia de la nit; el català serà baixa a Torí

Gran carta de presentació del Barça en aquesta nova edició de la Champions. Dolça estrena amb golejada contra el Ferencváros i assalt al primer lloc del grup G per millor goal avarage respecte la Juve, que ha fet la feina també en la seva visita a Kíev.

El Ferencváros ha mostrat les urpes en els primers vint minuts de joc, amb dos avisos molt seriosos que han alertat el Barça. Un gol anul·lat a Tokmac Nguen per fora de joc i una pilota a la fusta per part d’Isael, després d’una altra gran acció de Nguen, han despertat a un Barça que ha anat de menys a més en el partit.

El primer gol del partit ha arribat en el minut 27, després d’una gran acció personal de Messi, sol contra el món, que ha acabat en un penal clar comès per Kovacevic. L’argentí ha estat l’encarregat d’executar la pena màxima i ha inaugurat el marcador. Messi ja havia avisat en el minut 16, amb un xut amb rosca refusat per Dibusz, en una acció en què Messi havia connectat molt bé amb Ansu.

Ansu Fati ha estat un dels noms propis del partit. Seu ha estat el segon gol de la nit, després d’una bona connexió amb De Jong i una gran finalització amb la cama dreta (41’). Abans ja havia obligat a intervenir al porter del Ferencváros amb una rematada de primeres, després d’una assistència de Trincao. Abans del gol d’Ansu Fati, Messi havia estavellat una pilota al travesser (36’).

Ansu Fati ha tornat a aparèixer a l’inici de la segona part. Brutal assistència d’esperó des de dins l’àrea per habilitar a Coutinho, que ha afusellat el porter del Ferencváros amb un xut ras i sec (51’).

Amb el 3-0 Koeman ha aprofitat l’avinentesa per fer un triple canvi i donar entrada a Pedri, Junior i Dembélé. Però una expulsió de Piqué amb targeta vermella directa ha donat vida a l’equip de Rebrov. Piqué ha estirat de la samarreta a Nguen sent últim home i l’àrbitre no ha dubtat i ha xiulat penal. Kharatin no ha perdonat i ha superat Neto des dels onze metres.

Tot i jugar amb deu homes el Barça ha tornat a marcar i ha sentenciat el partit si és que no ho estava. Gran jugada personal de Dembélé per la banda dreta desfent-se de diversos rivals, passada enrere al cor de l’àrea i rematada al fons de la xarxa d’un Pedri, que igual que Trincao i Ronald Araújo, debutava avui en la Champions (82’).

Dembélé ha assistit Pedri en el quart i Messi ha assistit Dembélé en el cinquè. El francès ha rebut un regal de l’argentí a l’interior de l’àrea i no ha perdonat. Maneta i cap a casa. Gran victòria coral del Barça i bon assaig de cara al clàssic.