Barça

El vot de censura no s'efectuarà abans del 15 i 16 de novembre

El vicepresident Jordi Cardoner confirma que la situació sanitària obliga a un protocol més rigorós, que haurà de ser aprovat la setmana vinent

Com a molt d’hora, el vot de censura contra Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva no se celebrarà fins el segon cap de setmana de novembre. Això és el que ha assegurat aquest matí Jordi Cardoner, vicepresident del FC Barcelona, a Rac-1. En la trobada telemàtica que el club va mantenir ahir amb els departaments d’Interior i Sanitat i amb la Secretaria General d’Esports de la Generalitat, es va acordar que el protocols que el Barça ha presentat s’han de modificar per ser més rigorosos, donat l’empitjorament de la situació sanitària. Totes les parts es van emplaçar a una nova trobada dimarts o dimecres de la setmana vinent, 27 i 28 d’octubre, per aprovar la nova proposta. “A partir del dia que es confirmin aquests protocols, el Barça necessitarà quinze dies per organitzar la logística que permeti les votacions dels nostres socis en 21 seus electorals repartides pel territori estatal”, ha explicat Cardoner.

Per tant, el vot de censura no es podrà celebrar, com estava previst, els dies 1 i 2 de novembre. “És inviable que el referèndum se celebri en aquests dies. Si els protocols s’aproven a principis de la setmana vinent, la data seria a partir de quinze dies després”, ha aclarit el vicepresident. Serà, doncs, com a poc, diumenge 15 i dilluns 16 de novembre quan tingui lloc el referèndum. “La nostra proposta és que sigui un dia de cap de setmana i un dia laborable”, ha confirmat Cardoner. A més de coordinar-se amb la Generalitat, el club haurà de fer-ho amb set comunitats autònomes de l’Estat espanyol, així com amb les federacions espanyola i catalana de futbol. Tot plegat comporta una logística molt complexa.

Abans de les paraules de Cardoner, el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Samper, s’havia mostrat optimista, en els mateixos micròfons, de cara a la celebració del vot de censura. “La massa electoral, la distribució del territori i el fet que les votacions tinguin lloc en dos dies pot ajudar que els electors passin per les urnes esglaonadament. Fins i tot podrien proposar-se horaris per cognoms”, ha manifestat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)