Barça

Ansu Fati i Vinícius Júnior, en el camí dels clàssics

El clàssic. El futur del partit que genera més expectació a tot el món depèn d’aquests dos prometedors davanters, que estan cridats a ser protagonistes en els dos gegants del futbol

Amb el Barça i el Real Madrid en fase de renovació, Ansu Fati i Vinícius Júnior representen com ningú el clàssic del futur. La comparació es fa inevitable entre aquests dos davanters, rabiosament joves i en estat de gràcia, que, si no hi ha cap sorpresa en les alineacions de Ronald Koeman i Zinedine Zidane, es veuran les cares aquesta tarda al Camp Nou. El blaugrana, a punt d’arribar a la majoria d’edat (dissabte de la setmana que ve és el seu aniversari), i el madridista, amb 20 anys complerts aquest estiu, ja saben el que és jugar el partit que genera la màxima expectació a tot el planeta. Vinícius l’ha jugat quatre vegades i acumula 235 minuts contra el Barça. Ansu va debutar la temporada passada, amb Valverde a la banqueta, i va disputar set minuts a casa i nou al Santiago Bernabéu. Va ser precisament en el partit de la segona volta, en territori enemic, quan l’explosiu davanter format a la Masia va coincidir per primer cop amb el prometedor atacant brasiler del Real Madrid.

Si avui tornen a coincidir, Ansu tindrà l’oportunitat de prendre a Vinícius el rècord de precocitat golejadora en un clàssic que el madridista va signar el curs passat, amb 19 anys i 233 dies, superant Leo Messi, que el tenia des del 2007, amb 19 anys i 259 dies. El futbolista originari de Guinea Bissau ja és el més jove que ha jugat un Barça - Real Madrid en el segle XXI, amb 17 anys i 48 dies.

Davant la porteria rival, de moment, qui guanya el duel entre Ansu i Vinícius és el blaugrana, que ha marcat 12 gols en 38 partits des del seu debut amb el Barça. La mateixa xifra la signa el madridista però amb gairebé el doble de partits (74). És més, segons la companyia britànica d’anàlisi esportiva Opta Sports, Ansu Fati només ha necessitat 19 xuts a porteria per aconseguir les 12 dianes, mentre que Vinícius Júnior n’ha necessitat 59. L’efectivitat golejadora és, sens dubte, l’assignatura pendent del dorsal 20 del Real Madrid. Això sí, fins ara ha donat més assistències que Ansu (16 contra 3) i, segons Opta Sports, regateja de forma efectiva fins a 4,3 vegades per partit, amb un encert del 46%, mentre que el dorsal 22 del Barça ho fa 2,5 cops, amb una efectivitat del 41%.

Ansu i Vinícius han començat el curs amb bon peu: tots dos són els màxims golejadors dels seus equips, amb quatre gols el blaugrana i tres el blanc, i aquesta setmana han marcat a la Champions. Avui tenen una altra oportunitat de continuar creixent.

DAVANT DE PORTA

12
gols
han marcat Ansu i Vinícius des del seu debut. El blaugrana en 38 partits; el madridista, en 74.

ANSU FATI

És el debutant més jove en un clàssic en el segle XXI, amb 17 anys i 48 dies

VINÍCIUS JÚNIOR

És el golejador més jove de la història del clàssic, amb 19 anys i 233 dies
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)